Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

THE REVOLUTION OF GREEN

For English please scroll down. Kun koko ympäröivä maailma hehkuu vihreän eri sävyjä, tulee ainakin minulle pakottava tarve pukeutua luonnon kanssa sävysävyyn. Vihreä on aina ollut muutenkin yksi lempiväreistäni.Tämän kevyesti läpikuultavan kankaan ostin jo lähes pari vuotta sitten Tarton Kangadzungelista. Kangas on hirmuisen helposti rispaantuvaa, mutta silti kohtalaisen miellyttävää ommella. 

Halusin ommella tästä jotain, mikä toisi esiin kankaan luonteen eli keveyden ja laskeutuvuuden. Leikkasin etukappaleen vinottain langan suuntaan nähden, koska halusin kankaan raidoituksen kulkemaan viistottain. Tätä viistoteemaa jatkoin helmassa, jonka leikkasin myöskin raitojen myötäisesti viistoon. Takakappaleen leikkasin niin, että raidoitus tuli pystysuoraan. - Ihan vain siksi, että se tuntui kivalta idealta.


Hihansuut jätin melko pitkältä matkalta auki. Halkiot jatkavat mielestäni kivasti kepeyden ja ilmavuuden tunnelmaa. Tunikan kaava on Ottobresta, en kyl yhtään muista mistä numerosta. Alkuperäinen kaava on tarkoitettu joustavalle kankaalle ja niinpä muokkasin kaavaa melko paljon löysemmäksi. Raglan malli istuu mielestäni yllättävän kivasti tähän.Farkkulegginssit, jegginssit, tiukat farkut - mitä lie. Missä se raja oikein edes menee, mikä on mitäkin? Nämä tein alkuviikosta akuuttiin housupulaan. Kaavat otin vanhoista, kaupasta ostetuista farkuista. Sivusauma on tuossa kuvassa kiepsahtanut ihan omituiseen paikkaan, mut olkoot. Kivat ovat jalassa joka tapauksessa.


Aurinkoista alkavaa viikkoa! 

P.S. Muistathan, että voit seurata blogiani paitsi täällä Bloggerissa, myös Bloglovinissa sekä Blogipolussa.

Green has always been my favourite colour. Now that the bright green has arrived in the form of the Summer I really had to sew myself something green for myself. The fabric is very light and slightly transparent. I wanted to cut it so that the shape and cut brings the best out of the fabric. I wanted to have a pair of Jeggins with this tunic, but the old ones were suitable only for playing outside with the kids. So the solution was to sew a new pair. I think this is something nice and cool to wear when the days get warmer. 

8 kommenttia

 1. Varmasti huippu kesäpaita ja kivasti olet leikitellyt noilla raidoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, on varmasti mukavan vilpoisa. Vaikka ihan keinomatskua onkin.

   Poista
 2. Ihana asu, käsikoru ja kengät on kans bueno :) vihreä kangas sopii tosi kauniisti tähän vuodenaikaan ja vinoraidoitus toimii edessä paremmin kuin vaaka tai pysty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Piia! :) Joo, mustakin tuo suorastaan huusi vinoraidoitusta eteen. Joustamattomissa kankaissa on kyl sekin kiva puoli, et usein voi leikellä aika huolettomasti mihin suuntaan tahansa.

   Poista
 3. Näyttää oikein hyvältä, kankaan sävyt sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Nimesin tuon kankaan tässä itsekseni naiselliseksi versioksi maastokuosista. :)

   Poista
 4. Tykkään! En oo vielä ollenkaan rohkaistunut tekemään housuja itselle. Oliko vaikeat tehdä?

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Paulina! Ei tuollaiset farkkuleggarit ole ollenkaan vaikeat. Niissä ei ole taskuja, vetskaria tms. Eli hirmu yksinkertaiset. Eikä ne kunnon housutkaan mitään rakettitiedettä ole. vaihe vaiheelta vain kasaan. Isoin juttu housuissa on tietty se, että niistä saa hyvin istuvat ja omalle kropalleen mahdollisimman mairittelevat. :) Nuorempana tein itselleni useammatkin housut. Silloin ei tarvinnut niin paljoa kiinnittää huomiota vatsamakkaroiden peittelyyn tms. ;)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.