Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

INSPIROIDUTAANPA SEKASOTKUSTA!

Jos minä olisin vaatesuunnittelija, olisin kaikkein eniten harmissani siitä, että se kaikkein parhaiten minulle ja tuotteilleni sopiva brändinimi on jo käytössä. Bless This Mess. Lause, jonka suomeksi käännettynä voi lukea siisteyttä rakastavan mieheni huulilta harva se päivä. Kyllä: minä olen kasojen, toistaiseksi vielä, kruunaamaton kuningatar.

Vaatekasat, kangaskasat, pyykkikasat... You Name It! Jo lapsuudesta lähtien olen ällistyttänyt kanssaeläjiäni äärimmäisen tehokkaalla sotkemiskyvylläni. Toki minä siivoankin ja toisinaan olen nykyisin jo lähes siisti. Kyllä se silti vain on joku pään sisäinen asetus, joka suorastaan kirvoittaa kasojen kokoamiseen. Lisäksi harrastan usean projektin päällekkäisyyksiä: kankaiden leikkuu olohuoneen keskellä, toisella laidalla pyykkien lajittelu ja makuuhuoneessa vaatekaapin uudelleen organisointi. Visualisoipa tämä kaikki mielessäsi. - Ei hyvältä näytä, ei. Mutta asiaan.

Törmäsin siis netissä sattumalta virolaiseen vaatemerkkiin nimeltään Bless This Mess. Oman taustani huomioiden, enhän voinut muuta kuin innostua! :)Bless This Mess on pieni tallinnalainen muotistudio, jonka taustalla on kaksi naista, Leela ja Marie. Brändin FB-sivulla lukee juuri se ihastusta ja ehkä aavistuksen myös kateutta herättävä lause, jonka varmasti moni haluaisi pystyä lausumaan: he tekevät työkseen juuri sitä, mitä rakastavat! Tässä tapauksessa se tarkoittaa mm. naisellisia mekkoja, hameita, laukkuja ja pusakoita. Itse ihastuin sekä Bless This Messin kuoseihin että leikkauksiin. Osa mekkojen malleista ei tosin omalle kropalleni istuisi, mutta leikkauksiltaa yksinkertaisimmat kyllä. Bless This Mess yhdistelee vaatteissaan myös kivasti yksivärisiä ja kuosillisia kankaita.

Bless This Messin vaatteita voi ostaa Tallinnasta heidän omasta liikkeestään nimeltään BTM Studio sekä Adia-verkkokaupasta.

Kuvat: Bless This Messin FB-sivuilta

Ja pakkohan sitä oli heti kokeilla itsekin jotain vähän saman suuntaista eli peruspaita, johon on yhdistetty kukkakuosia ja yksiväristä kangasta. Tämä paita syntyi tuunausperiaatteella, sillä paidan olin tehnyt jo aikaa sitten. En vain koskaan oikeastaan pitänyt siihen tekemistäni printeistä. Nyt oli oiva mahdollisuus hankkiutua niistä eroon ja korvata jollain kivemmalla. Koska kaapista ei löytynyt sopivaa kuosia, silppusin huivini. Olen vähän sellainen, että kun jotain päätän tehdä, se sitten tehdään. Tämä huivi tosin olikin aina ollut minulle vähän liian iso, joten ei haittaa.
Pidän tästä ideasta kovasti, mutta paidan malli ei ole kyllä ollenkaan se paras minulle. Lepakkohihainen malli leventää yläosaa. Seuraava kokeilu sitten suoremmalla ja istuvammalla mallilla. 
Bless This Mess, toteaa nyt tämä nainen ja syöksyy arkielämän sekasotkun kimppuun.


Mukavaa keskiviikkoa! 


P.S. Kuvaajana toimi jälleen ihana poikamme 8 v. 

P.P.S. Naisten Kymppi lähestyy. Mikäli olet menossa, kurkkaapa täältä ideoita Naisten Kymppi -paitojen tuunaamiseen. Paidat ovat melko hyvälaatuisia, mutta ainakaan itse en oikein tykkää mainospaidoista. 

6 kommenttia

 1. Heh, juuri tänään ajattelin sitä miten mulla onkin niin monta projektia aina kesken yhtäaikaa. :D Hieno tuo paita on, tykkään kovasti lepakkohihaisista. Olen niin tykästynyt sun blogiisi, täällä on sisältöä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos paulina! Tosi kiva kuulla, että tykkäät. :) mäkin tykkään lepakkohihaisista, mut ne hihat vie kropan muodon ja isontaa. En oo niin siro et sopis. Mut tulipa testattua. :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaan niin tutulta, aivan kun olis omaa tekstiä 😄 ja tosi kivan näköisiä leikkauksia ja kuosi yhdistelmiä vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, etten ole ainoa laatuani. ;) joo eikös ookin! Kerrassaan ihania. :)

   Poista
 4. Hieno tuunausidea jälleen kerran ja tykkään myöskin kovasti noista lepakkohihoista. Alkuperäisissä BTM-mekoissa on myös pari tosi ihanaa!

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.