Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KOLMEN VARIAATION ASU


Sade rummuttaa rauhoittavasti ikkunaruutuihin ja huuhtelee ikkunasta avautuvaa maisemaa. Poika on kaverillaan yökylässä, tyttö nukkuu päiväuniaan ja mieskin vetäytyi päivänokosille. Koira tuhisee nojatuolissa. Haen keittiöstä itselleni ison mukillisen kahvia ja istahdan hetkeksi olohuoneen sohvalle jutustelemaan teidän kanssanne.

Olen aina ollut fiilispukeutuja ja poukkoilen helposti eri tyylien välillä. Saatan myös ostaa spontaanisti jotain, jonka käyttö vaatisi lähes koko vaatekaapin uudistamisen. Näin iän myötä olen kuitenkin havaitsevinani pientä järkevöitymistä: mitä enemmän ompelen, sitä enemmän huomaan tykästyväni vaatteiden monikäyttöisyyteen ja varioimismahdollisuuksiin. Jos vaatekaappi muodostaa edes jonkinlaisen kokonaisuuden, saa huomattavasti vähemmällä vaatemäärällä runsaan oloisen vaatekaapin. 

Tämä kokonaisuus syntyi puolivahingossa. Olin ostanut tämän hyvin joustavan kankaan jo aikoja sitten Eurokankaasta. Alkuperäinen ajatus oli tehdä siitä miehelleni ja itselleni housut. Miehelleni ajattelin tehdä niistä vähän punkhenkiset. Itselleni en. Todellakaan... Saatuani vision punkhenkisistä housuista, en päässyt siitä enää irti. Siispä ravistelin aivot täysin toiseen laitaan ja päätin tehdä itselleni hameen. Mietittyäni aikani hameeseen sopivaa yläosaa keksin tehdä sen samasta kankaasta. Lopputulos on mekkomainen ja varioitavissa usealla tavalla. 

P.S. Voiko kuva enää enempää huutaa, että mä en nyt yhtään oikeastaan jaksaisi olla kuvattavana... ;)


Tämä viimeinen vaihtoehto on teoreettinen optio. Ainakin itselleni. En nimittäin kulje oikeastaan missään käsivarret paljaina. Olo ei vain tunnu kotoisalta. Todellisuudessa siis asustaisin tämän kokonaisuuden juhlavammalla hihattimella, bolerolla tai vastaavalla.

ARVONTA TULEE, OLETKO VALMIS! Seuraa blogiani, sillä lähipäivinä blogissani käynnistyy arvonta yhteistyössä iki-ihanan Down to Size -brändin kanssa. Käypä fiilistelemässä heidän nettisivujaan. En vielä kerro, mikä heidän tuotteistaan tulee olemaan palkintona. Se selviää lähipäivinä. Stay Tuned...

Kangas: EK
Hameen kaava ja malli: oma
Yläosan kaava: Linnelin MIW aika reippaasti muokattuna: lisätty mm. muotolaskokset eteen ja taakse. Edelleenkään ei kyllä istu ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta menettelee.

Oletkos itse järkevä ompelija vai menetkö enemmän fiiliksellä? 4 kommenttia

 1. Hieno kokonaisuus ja upeat nuo hameen leikkaus/yksiyiskohdat!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) aika moneen kertaan jouduin ompelemaan sekä hameen että topin saumoja. Kangas oli niin joustavaa, et aina pukiessani vaatteen päälle, totesin, et on edelleen turhan löysä. Saa nähdä miten lörpistyy käytössä.

  VastaaPoista
 3. Superkiva asu... Ja tosiaankin monikäyttöinen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) koitin laskea hintaa asulle. Ei oikein onnistu. Mut jotain voi päätellä hinnasta kun tuo kangas oli osa 10 € maksanutta pussia (eurokankaan kamppis) ja tuo oli ehkä 1/10 pussin sisällöstä. Tuota kyseistä kangastakin jäi vielä niin paljon et ainaskin miehelle tulee housut.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.