Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KIRSIKANKUKKIA JA JAPANI-INSPIRAATIOTA
Helatorstaina Helsingin Roihuvuoressa vietettiin jo perinteeksi muodostunutta kirsikankukkajuhlaa, Hanamia. Osallistuttuamme juhlaan edellisen kerran, puut olivat jo karistaneet suurimman osan kukinnoistaan. Tänä vuonna ajoitus oli täydellinen: koko puisto oli yhtä suurta vaaleanpunaista kukkamerta. Edellisyön myrskytuuli ja vesisade olivat vaihtuneet monta astetta lempeämmäksi tuuleksi ja auringonpaisteeksi. Ihmiset istuskelivat picknic-vilteillään ja nauttivat joko omista eväistään tai ympäröivistä kojuista ostettua japanilaista ruokaa.


Ilahduttavinta tapahtumassa oli ihmisjoukon kirjavuus. Kirjaimellisesti. Perheiden ja erilaisten kaveriporukoiden väriläikkinä toimivat ihmiset, jotka olivat pukeutuneet japanilaisista sarjakuvista ja elokuvista innoituksensa saaneisiin asuihin. 


Kirsikkapuualueelle on rakennettu ihastuttava, pieni japanilainen puutarha. Jos kaipaat joskus hiljaista hetkeä kiireisen arjen keskelle, suuntaapa hetkeksi tänne. Japanilaisessa estetiikassa ja rakennustavassa on jotain tavattoman rauhoittavaa.Japanilainen estetiikka ja rakennustapa ovat mielestäni kiehtova yhdistelmä yksinkertaista selkeyttä ja pehmeää kauneutta. 

Hanami-juhlasta inspiroituneena halusin ommella jotain, jossa olisi edes häivähdys Japania. En  osaa sanoa, mistä idea lopulta tuli. Mielessäni oli vain ajatus mustasta väristä ja korimaisesta punoksesta. Sen tuloksena farkku taipui korimaiseksi pinnaksi ja lopulta säilytyskoriksi. - Kiva säilytyspaikka esimerkiksi kynttilöille tai mikseipä vaikka syömäpuikoille. Pintana tämä on kiehtova. Näin jo mielessäni sen osana jotain vaatetta. Hmm... Saapas nähdä. Hivenen aikaa vieväähän tuo toki oli, etenkin, kun suikaleiden reunat piti huolitella rispaantumisen estämiseksi. Jollain muulla materiaalilla pääsisi helpommalla. Jos vielä joskus teen vastaavanlaisia koreja, aion laittaa farkun nurjalle puolelle tukikankaan. - Tekisi korista ryhdikkäämmän. 


Aika kiva siitä kuitenkin tuli. 


Tämän taulun olen tehnyt jo aikaa sitten. Koska se istui kivasti teemaan, päätin sisällyttää sen tähän. Taulun idea lähti taulun japanilaisin kirjaimin kirjoitetusta mieheni nimestä. Nimipaperi pyöri kirjahyllyssämme pitkään ja aina välillä mietin, että se olisi kiva saada jotenkin esille. Kun sitten eräänä päivänä käväisin talonyhtiömme kierrätyshuoneessa katseeni kiinnittyi tähän, oletettavastikin, vanhan kaapin tai hyllyn sokkelikkoon. Muoto muistutti minusta täydellisesti japanilaisen rakentamisen muotoja. Niinpä nappasin sokkelikon mukaani ja maalasin sen mustaksi. Keskelle kiinnitin punaiseksi maalaamani vanhan hedelmälaatikon. Sitten vain nimi kiinni laatikkoon ja siinäpä se! Note to myself: pölyjen pyyhkiminen on sallittua! ;)


Onko sinulla joku maa tai kulttuuri, jonka estetiikka aiheuttaa inspiraatiovyöryn? 

Mukavaa loppuviikonloppua!

2 kommenttia

  1. Olipa mielenkiintoinen postaus! Tuo japaniaiheinen piknik kuulosti jännältä. Kuulin siitä vasta jälkeenpäin, olisi ollut myös hauska osallistua. Ensi vuonna sitten! Tekemäsi kori on varsin mielenkiintoinen. Tykkään ajatuksesta, että farkkua on käytetty tekstuurin tekemiseen eikä kori näytä ollenkaan "kierrätetyltä". Samoin tuo sokkeli on kuin tehty tuohon piirrokseen (kirjoitukseen, mikä tuo nyt on :D ).

    VastaaPoista
  2. Kiitti, Piia! Joo tuo kori ei oikeastaan ole kierrätysmatskusta. Tai tavallaan joo, mut ei käytetystä. Farkku on peräisin mieheni siskon pojan melkein valmiiksi asti kässätunnilla ompelemista farkuista. Into lopahti loppumetreillä ja niinpä minä perin puolivalmiit housut materiaaliksi. Mut yleensäkin kyl jos teen vanhasta uutta -periaatteella, haluan, ettei lopputulos huuda valmistustapaa. Paitsi välillä se voi olla tietoinen tyyliseikka kuten miesten takista tehdyssä laukussa. Haluan kummiskin et lopputuotteet on ryhdikkäitä, eikä ainakaan kulahtaneen oloisia. Mut joo, tuo oli kiva projekti. Tuo tekstuuri jäi nyt kummittelemaan mieleen. Varmasti tuolla tyylillä teen viel jotain. :)

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.