Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

TAITEIDEN YÖ, HELSINGIN AMSTERDAM JA YKSI MEKKO

Kävimme perheemme kanssa piipahtamassa Taiteiden Yössä. Tänä vuonna suuntasimme vain ja ainoastaan Jätkäsaaren Galleria Huutoon katsomaan ystävämme taidenäyttelyn avajaisia ja performanssiesitystä. Varsinainen esitys jäi meiltä valitettavasti katsomatta, koska se olisi alkanut lapsia ajatellen liian myöhään. Se kyllä harmittaa, sillä Heidin performanssit ovat ihan omaa luokkaansa. Tästä kertonee mm. se, että Björk valitsi Heidin (taiteilijanimi HK119) yhtenä vuonna suosikki performanssitaiteilijakseen. Ehdimme kuitenkin näkemään ja kuulemaan Heidin lauluvastaanoton, jossa hän lauloi intuitiivisen spontaanisti oman laulun kullekin sitä halunneelle. 

Galleria Huuto oli kiva kokemus: galleriaksi ääremmäisen rento ja huoleton. Mukavia ihmisiä ja pienet lapsetkin oli huomioitu omalla lelulaatikolla. Etukäteen vähän jännitin, että mitähän tästä galleriakeikasta mahtaa tulla tällä kokoonpanolla, mutta hyvin meni! 

Otos Heidi Kilpeläisen Pahoinvointidisko-videoinstallaatiosta.


Ai niin, se mekko! Mekon ompelin viime viikolla. En tykännyt ja tänään fiksailin sitä sen verran, että lyhensin ja muotoilin hihoja uusiksi ja kohensin hihojen istutusta. Kavensin myös vähän sivusaumoista. Ei tämä mikään paras tekeleeni kyllä ole, mutta käytettävä. Helma on minun makuuni liian lyhyt. Luulen, että keksin siihen vielä jonkun pidennyksen. Note to myself: opettele ostamaan kangasta mieluummin vähän reilusti kuin liian vähän. Alkuperäinen suunnitelma mekosta kun muuntui melko lailla kankaan vähyyden vuoksi. Mutta mekko siitä silti tuli. :) Kangas on Tarton Abakhan Fabrikista ja kaava modattu jälleen kerran Linnelin Miwistä.
Parempaa ilmaa ei olisi voinut Taiteiden Yöhön toivoa: ihana kullanvärinen aurinko ja miellyttävä elokuisen illan lämpö! En ole käynyt Jätkäsaaressa vähään aikaan ja täytyy kyllä sanoa, että siinä on ihan oma viehätyksensä. Alue muistuttaa mielestäni itse asiassa vähän Amsterdamia kanavan rannalle rakennettuine ravintoloineen ja ohi lipuvine veneineen.Osallistu palvelun kehittämiseen ja ideointiin: ole ystävällinen ja vastaa oheiseen kyselyyn. Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin. Lämmin kiitos! :) Osallistumaan pääset tästä.

14 kommenttia

 1. Tuo olisi aika kiva idea. Kaikki yhdessä paikassa.

  VastaaPoista
 2. Kuule, tuo olisi aivan loistoidea!! Juuri tuollaista olen mielessäni joskus kehitellyt ja haaveillut, että voi jos joku tekisi tällaisen. Siellä olisi saatavilla ompeluvinkkejä, esittelyssä erilaisia kangas/tarvikekauppoja ja blogeja, kirjaesittelyjä, haastatteluja alan ammattilaisista, ompelukilpailuja, uusien trendien esittelyjä, ompelubloggaajille kausittain omat muotinäytökset omista luomuksista vaikka tietyllä teemalla. Kun palvelu kehittyy niin siihen voisi liittää messut, käsityötapahtuma, työpaja..lista on loputon:D Ja luulempa etä yritykset voisi lähteä mielellään mukaan tällaiseen. Ja sitten sivustolla voisi olla vielä Kristalle mainitsemani Ratkojat -palsta, johon voi esittää kysymyksiä käsitöihin liittyvistä ongelmista:D Minun mielestä juuri tälläinen palvelu puuttuu! Ainiin, ihana mekko sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että aika moni on tämmöstä kaivannut. Katsotaan nyt kuin asiat etenee, mut kaikki ideat, kommentoinnit ja testaustuki on enemmän kuin tervetullutta. Kiitos kaikista hyvistä ideoista! Vastasithan myös kyselyyn?

   Poista
  2. Joo, pitääpä osallistua kyselyyn, en hoksannu kun olin niin täpinöissä koko jutusta:D

   Poista
 3. Uuh, ompeluun/käsitöihin liittyvä konsepti aina kiinnostaa, joskus jopa samoja miettinyt mitä tuo Villa Pipo tuossa yllä sanoo :) ois huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Luulenpa, että tää on aika lailla kollektiivinen haave. :)

   Poista
 4. Eikä! Nyt se kommentti hävisi, mutta siis joo, joo! Ehdottomasti pyörät pyörimään ja tuollainen palvelu, on ollut minunkin mielessäni meinaan, hyvä jos joku toteuttaa, eikä vain haaveile :). Villa Pipon ehdotusten joukkoon lisäisin vielä Stylon kaltaisen lastenvaatenettilehden, jonka ompelijat toteuttavat vaatteet tietyn teeman ympärille. Mutta teemahan voi olla mikä vaan, vaikka kierrätystuotteet tai asusteet, mulle toki kävisi nuo lastenvaatteetkin vallan mainiosti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, Krista! Joo, täytyypä tutkailla tuota Styloa. On itselle vieras. Kaikki ideat ja vinkit tervetulleita! :)

   Poista
 5. Mekosta tykkään, kuosi ja väri on mun makuun :). Konsepti on mielenkiintoinen, vastasinkin kyselyyn jo aiemmin. Toivottavasti se saa tuulta alleen ja siitä kehittyy helppokäyttöinen ja informatiivinen. Mahtavaa, jos siihen saa liitettyä instan ja pinterestin jollain tapaa. Tällä hetkellä eniten 'rasittaa' kaiken kuvamateriaalin ja inspiraation lähteiden sijainti eri paikoissa. Menee tolkuttomasti aikaa, kun koettaa löytää sen, minne kuvat oikein laittoikaan muistiin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, hanna! Kyllä on tarkoitus, että se on suoraan yhteydessä muihin somekanaviin. Ideana juurikin se ettei kaikki ois enää niin levällään. Kiitos kyselyyn vastaamisesta! Tää on toki iso projekti, mut palanen kerrallaan... :)

   Poista
 6. Ihana "Amsterdam" ja mekko! Kävin vastaamassa kyselyyn, ihan loistava ajatus :) Toivottavasti saa ilmaa siipien alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannariina! Ja kiitos myös kyselyyn vastaamisesta, toivotaan parasta.. on monen tekijän summa, et miten lähtee liitelemään tuo projekti. :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.