Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

TROPIIKIN HEDELMÄT JA UUSI KUMPPANI

Rakkaat ystävät, sukulaiset, tuttavat ja blogini lukijat... Tämä on ennakkovaroitus ja -pahoittelu. Te, jotka olette olleet kanssani tekemisissä kasvotusten, ovat kenties havainneet minussa muutoksen: olen ollut jotenkin poissaolevan tuntuinen. Olen fyysisesti läsnä, mutta ajatukseni harhailevat selvästikin jossain aivan muualla...Lapsen kanssa pihalla leikkiessäni, kaupassa käydessäni, koulun penkillä istuessani, ystävän kanssa kahvitellessani ajatukseni luisuvat loitommaksi... Jokainen hetki erossa "hänestä" on yhtä piinaa. - Meidät on kuin luotu toisillemme! Ruoanlaiton lomassakin huomaan luovani kaihoisia katseita "hänen" suuntaansa. Malttamattomana odotan iltaa ja hetkeä, jolloin saamme viimeinkin olla kaksin.

Kyllä, arvasit aivan oikein! - Entinen, uskollinen kumppanini on joutunut väistymään nyt uudemman tieltä. Se kaikki tapahtui niin kovin äkkiä. En ollut edes ajattelut uuden hankkimista, mutta näin siinä nyt vain kävi. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Saanko esitellä, uusi rakkaani: Husqvarna Viking Opal 650. Saatan siis jakossakin olla poissa oleva ja viettää aikaa enemmän kotona kuin kodin ulkopuolella...


Olen äärimmäisen kiitollinen ja otettu saamastani mahdollisuudesta aloittaa yhteistyö Huqvarna Vikingin kanssa kolmen muun ompelubloggarin kanssa: Neulanhaltijan, Helmoja ja hepeniä -blogin ja Weekend Chicin. Yhteistyön alkajaisiksi saimme kukin käyttöömme Husqvarna Vikingin uudet ompelukoneet. Oma ompelukoneenikin on Husqvarna Viking, Emerald-merkkinen. Uusi ompelukone tuntuu aivan ihmeelliseltä mahdollisuudelta, sillä en ole koskaan ollut "välineurheilija". Oman Husqvarna Viking Emeraldin ostin parisen vuotta sitten käytettynä. Sitä ennen ompelin monta vuotta Singerin markettikoneella. Saumurina minulla on edesmenneen isoäitini varmasti ainakin parisenkymmentä vuotta vanha kone.Testailin konetta ompelemalla tämän setin tyttärelleni. Moni fiksumpi äiti jo varmasti ompelee poljin kuumana merinovillaisia vaatteita, mutta ei tämä... Mieheni äiti kiikutti kaappiensa kätköistä ison palasen tätä paksua tropiikin hedelmät -puuvillaa. Heillä on ollut kakkosasunnollaan verhot tästä kankaasta. Niinpä kestikin tovin ennen kuin kykenin näkemään tämän vaatteena. Tai, no ainakin päivä... :) Jostain tuli mieleeni ajatus kietaisuhameesta. Näin pienellä lapsella oikea kietaisuhame olisi voinut olla vähän epäkäytännöllinen ja niinpä teinkin tällaisen valeversion, joka näyttää siltä, mutta etummaisenkin kappaleen molemmat osat on ommeltu kiinni saumoihin. Nauhan yläreunaan pujotin vielä kuminauhan, jotta pysyy varmasti paikoillaan. Hameen malli ja kaava ovat omiani. - Olinkin jo unohtanut, miten mukavaa joustamattoman puuvillan ompelu on parhaimmillaan!Halusin tehdä setin ja niinpä jatkoin hameen ideaa paidassa alikeompelulla. Tässä pääsin hyödyntämään koneeni mukana tullutta ympyräohjainta. - Ihan loistokapistus kerta kaikkiaan! Sillä pystyy tekemään helposti monen kokoisia ympyröitä tai kaaria, joista voi kasata vaikka kukkien terälehtiä. Tämän postauksen lopussa on lyhyt video, jossa näkyy, kuinka ohjain toimii. Paidan kaava on Ottobresta.Ohessa lyhyt video tuon ympyräohjaimen käytöstä. Aika näpsäkkä vempain, täytyy sanoa. Video ei nyt laadullisesti ole mitään Oscar-aineista, mutta eiköhän asia käy selväksi. :)Olen nyt käyttänyt tätä uutta Husqvarna Viking Opaliani vajaan viikon verran. Tähän melko lyhyeen käyttökokemukseeni pohjaten voin sanoa ainakin seuraavaa:

- Koneessa on ihanan hiljainen ääni eli se mahdollistaa hyvin ompelun lapsen päikkäriuniaikaan.
- Koneen yleistuntuma on mielestäni mukavan jämäkkä ja lähtee liikkeelle ja syöttää kangasta ilahduttavan varmalla otteella.
- Työtaso on iso ja hyvin valaistu.
- Puolaaminen onnistuu myös neulansilmästä käsin.
- Puolan asentaminen on helppoa, eikä alalankaa tarvitse erikseen nostaa esiin, vaan kone tekee sen puolestani.
- Valmiit, esivalitut ompeleet ja paininjalkaehdotukset erilaisille materiaaleille.
- Paljon erilaisia ompeleita, paitsi kirjontaan, myös esimerkiksi joustaville materiaaleille. Tässä kohtaa mainittakoon, että jo ennen tätä konetta, omaa Emeraldia käyttäessäni huomasin siirtyväni käyttämään enenevässä määrin tavallista ompelukonetta joustavien kankaiden ompeluun. Eli vuosikaudet käytössä ollut saumuri on jäänyt selkeästi paitsioon, koska ompelukone tarjoaa niin hyvät joustavien materiaalien ompeleet. Syynä tähän valintaan on myö se, että saumurin lankojen vaihtaminen ja säätäminen on minusta niin työlästä, että on oikein mukavaa huristella saumat tavallisella ompelukoneella ja juuri kankaan värisillä langoilla. Saumuriini kun en todellakaan vaihda lankoja kuin pakon edessä...
- Ja vielä erityismaininta koneen käynnistysäänestä ja tervehdystekstistä näytöllä: "Keep the World Sewing"... siinä tulee heti sellainen olo, että nyt ollaan, kuulkaas, suuren äärellä ja saadaan aikaan, ei ihan mitä tahansa pikkunäpertelyitä, vaan maailmanluokan tekoja! :)

Aurinkoisia päiviä, nautitaan niistä nyt vielä, kun niitä riittää!

P.S. Vielä ehdit vastaamaan kyselyyn, jossa pääset vaikuttamaan ihan uuteen juttuun eli ompeluharrastajille suunnitteilla olevaan ikiomaan portaaliin!


12 kommenttia

 1. Aurinkoinen setti! Hameen malli on tosi kiva, tykkäilen kovasti :) Alikeompelua pitäisi testata itsekin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tuosta hameesta. Paitaa taidan vielä vähän kavennella. Tuo alikeompelu on aika mukavaa. Helpompaa ja nopeampaa kuin applikointi. Tosin eihän sillä tietty samoja juttuja voikaan tehdä, mutta kivaa vaihtelua.

   Poista
 2. Portaali kuulostaa kiinnostavalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eikös vain! :) Sitä tuntuu selvästi aika moni miettineen ja fiilistelleen mielessään.

   Poista
 3. Hei, Kiva että sinäkin olet saanut koneesi käyttöön! Mukava hedelmäherkku-asu <3. Minulta puuttuu vielä tuo ympyräohjain, joten sitä odotellessa taidankin keskittyä lasten kanssa puutarhan syyshommiin. Oikein mukavia luovuuden hetkiä uuden rakkautesi kanssa! Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kivalta tuntuu. :) Kiitos! Ai, no eiköhän se sieltä pian kulkeudu luoksesi, niin pääset testailemaan sitäkin. Ja kiitos, sitä samaa!

   Poista
 4. Hyvä toi ohjevideo :) muutenkin kivasti pilke silmäkulmassa kirjoitettu juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Piia! Elämässä pitää pitää pilke silmäkulmassa. :)

   Poista
 5. Ehtii niitä villaisia vaatteita sitten sateillakin ompelemaan ;). Kesäisen kiva setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin just! Ja nythän sitten itse asiassa jo sataakin... ;) Kiitos, Hanna! :)

   Poista
 6. Ihanan trooppinen tunnelma tosiaan näissä kuvissa. Kyllähän nuo menee talvellakin sukkisten ja neuletakin kanssa. Minäkin oon tehnyt yhden minivideon, katsotaan nyt laitanko sitä ;) Tykkäsin myös postauksen hauskasta luonteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! :) jotenkin kyl vaikea visioida tää hame etenkin räntäsateen keskelle, mut väriähän se ainakin toisi harmauteen.. :) jäämme odotteleen sun videota.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.