Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KUOSIN TAKANA: JUTTUSARJA KUOSISUUNNITTELIJOISTA

Millaisen persoonan kynästä Noshin kankaiden ja vaatteiden kuosit ovat lähtöisin? Miten maailmanvalloitusta tekevän Paapii Designin tarina sai alkunsa? Entä mistä supersuositun Vimman kuosisuunnittelija saa inspiraationsa? Kototeko-blogin Kuosin takana -juttusarja valottaa ihmisiä ja persoonia kuosien takana. 

Juttusarjan osat on julkaistu blogissani jo jokin aika sitten. Tässäpä ne koristeena. Tänä syksynä seuraa mahdollisesti jatkoa. Tässäpä siis lukemista vaikka sateisen kesäpäivän iloksi.

Juttusarja ei ole syntynyt kaupallisena yhteistyönä, vaan omasta kiinnostuksestani aihetta kohtaan sekä halustani jakaa se teidän kanssanne. Lukuiloa! :)
PAAPII DESIGNIN ANNIINA ISOKANGAS: "HÄTKÄHDÄN EDELLEEN NÄHDESSÄNI JONKUN PÄÄLLÄ OMAA KUOSIANI."Siiri ja Myyry, Raksu, Pikku Hippu... Rakkaita, suloisia ja paljon ommeltuja kuoseja. PaaPii Designin kuoseja katsellessa ensimmäinen sana, joka nousee mieleen on ystävällisyys. Soittaessani Anniina Isokankaalle puhelimeen vastaa ääni, joka on helppo yhdistää Siiriin ja Myyryyn: äänestä huokuu tismalleen sama lämmin ystävällisyys kuin PaaPiin kuoseista.

PaaPii Designin perustaja Anniina Isokangas julkaisi ensimmäiset suunnittelemansa kuosit viisi vuotta sitten. Kuosisuunnittelu sai alkunsa tilanteessa, jossa keramiikka-alan muotoilijaksi kouluttautunut nainen oli saanut ensimmäisen lapsensa ja yritti lapsenhoidon ohessa ylläpitää ammatillista osaamistaan tekemällä saviruukkuja. - Kuten arvata saattaa, saviruukut ja pieni lapsi olivat yhtälönä lähes mahdoton. Niinpä keramiikka vaihtui kankaaseen ja painoseuloihin sekä ompelukoneeseen. 

>> Lue koko juttu.

VIMMAN MINNI HAVAS: "PARASTA ON NÄHDÄ OMA KUOSI ARJESSA, LAPSENSA PÄÄLLÄ"


Vimman suunnittelija Minni Havas

Olen juuri aikeissa ryhtyä kirjoittamaan juttua suunnittelija Minni Havaksesta. Päätän kuitenkin piipahtaa ensin Facebookissa. Sattumaa tai elämän erikoisluonteista asioiden niputtumista – kummin vain, katseeni tavoittaa uutisvirrassa ensimmäiseksi Vimma Companyn päivityksen: ”En malta olla väläyttämättä tätä ihanaa, ihanaa, UUTUUSkuosia/VIMMAprint by Minni Havas. 'Siivet' hurmaa syksyn mallistossa värillisenä sekä musta-valkoisena. IIIIIK! Onko tämä se uus lempparisi?!?”

Iik, iik, iik, huomaan huudahtelevani mielessäni myötäeläen. Näpyttelen saman tien oman vastakommenttini: ”Oih, aivan ihania! Niin ihana yhdistelmä yksinkertaista graafisuutta ja toisaalta yksityiskohtaisen herkkää.” Tämä se siis on. ­ Kuosi, josta suunnittelija Minni Havas mainitsi puhuessamme Skypessä noin kuukausi sitten: graafinen väri­iloittelu. Upea siitä sukeutui, kertakaikkiaan!

>> Lue koko juttu.

JENNI MÄENSIVU HALUAA TEHDÄ TOISIN


Jenni Mäensivu ja Riivalit

”Riivalit sai alkunsa siitä, kun yhtenä päivänä olin poikani kanssa kotona, eikä ollut mitään tekemistä. Ehdotin, että piirrettäisiinkö. Alettiin piirtämään yhdessä ja poikani keksi tarinan, jossa oli mörkö ja peikko. Siitä se sitten lähti”, Jenni Mäensivu muistelee yhden suosituimman kuosinsa syntyä.

Riivalit kuvastavat hyvin Jennin ajatusmaailmaa: halua tehdä asioita toisin. ”Kiltin ilkikuriset” Riivalit olivat tavallaan vastaveto lastenkuosimarkkinoita hallitseville söpöille hahmoille. Tilausta tälle lähestymiskulmalle tuntui olevan, sillä viime keväänä Jenniä pyydettiin suunnittelemaan Riivaleille jatko-osa. Syntyi kuosi ”Kesäriivalit”, jossa ilkikurinen parivaljakko oli lähtenyt kalastamaan.

>> Lue koko juttu.

SNEAK PEAK NOSHIN KUOSISUUNNITTELUUN


Noshin kuosisuunnittelija Annika Hiltunen
Noshille kuoseja suunnittelevan Annika Hiltusen tie kuosisuunnittelun pariin noudattaa jo tutulta kuulostavaa kaavaa: pienet lapset + erillinen päivätyö + vapaaehtoinen yötyö. Uutta uraa ennakoivat, ensimmäiset hennot ääriviivat piirtyivät paperille yön hämärissä lapsen käytyä nukkumaan ja talon hiljennyttyä.

Vuoden 2007 alussa Annika jättäytyi pois mainostoimiston graafikon työstään ja sai ensimmäisen lapsensa. Kotona ollessaan hänen pitkäaikainen haaveensa taiteilija-kuvittajan työstä alkoi nostaa päätään. Yöllisten piirustussessioiden seurauksena syntyi kuva toisensa perään.

>> Lue koko juttu.TAIGA COLORSIN JUTTA KUURE: "SUOMALAISESTA TUOTANNOSTA EN TINGI"


Taiga Colorsin Jutta Kuure


On aurinkoinen arkipäivän aamu. Kävelen pitkin Unioninkatua. Ilma on syksyisen kirpeä, mutta aurinkoinen. Erotan jo kaukaa ikkunan eteen asetellut säkkituolit ja sisustustyynyt. Niiden epätyypillisen kirkas värimaailma ponnahtaa esiin haalean kellertävän rakennuksen kyljestä. Astuessani sisään liikkeeseen tuntuu siltä kuin olisin astunut sisään väriterapiasaliin. Kirkas auringonpaiste tulvii sisään ikkunoista ja koko liike isoine, värikkäine sisustuspintoineen herättää väsähtäneimmänkin ohikulkijan. TervetuloaTaiga Colorsille

Jutta Kuure teki pitkään töitä itse oppineena valokuvaajana. Alunperin Borneo Colors nimeä kantanut yritys ja ura kuosisuunnittelijana sai alkunsa monen sattuman kautta. Ensimmäiset omat tuotteet ja omintakeinen tyyli syntyi sekin vailla laskelmointia. 


LEENA RENKO TOIVOO KUOSEILLEEN PITKÄÄ IKÄÄ


 ”Olen tehnyt aina käsitöitä. Isoisän äiti opetti minut virkkaamaan ja kutomaan. Kun olin lapsi, meillä ommeltiin kaikki vaatteet itse. Yläasteikäisenä alkoi kavereilta tulemaan sellaista viestiä, että jos haluat olla suosittu, pitäisi vähintään käydä ostamassa Levikset. Vähän aikaa tuumailin asiaa, mutta pidin pintani”, Leena Renko muistelee.
 
”Kun lukion jälkeen piti löytää ala, joka olisi edes vähän kiinnostava, hain Rovaniemelle opiskelemaan tekstiilisuunnittelua. Kaikki sanoivat minulle, että turhaan sinä sinne haikailet. - Pitäisi olla joku varasuunnitelma. Ei ollut varasuunnitelmaa ja sinne minä sitten pääsin.”

2 kommenttia

  1. Mahtavaa - tämä kiinnostaa paljonkin - luin nuo lyhyet jutut ja pitää paremmalla ajalla lukea kaikki kokonaan! Kiitos tästäkin juttusarjasta ja mielellään lisää näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Aattelin, et kun tän tyyppistä sisältöä ei juuri ole tarjolla, ni ois kiva tarjota semmonen. Varmasti jatkossakin blogissani tulee olemaan välillä myös tällaista toimitettua sisältöä bloggauksen lisäksi. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.