Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

VIHREÄVALKOISEN REVANSSI: YLÖSALAISIN HAME HUPPARISTA

kierrätysommeltu hame
Iloa tuottaneen vaatteen uusi elämä syntyi saksien heilautuksella ja muutamalla sauman hurautuksella. Pojallemme pari vuotta sitten ompelemani huppari muuntui ylösalaisin hameeksi: paidan helmasta tuli hameen vyötärö, hihat irti ja helman huolittelu. Siinäpäs se. Huolettoman rento kesävaate syntyi eilen illalla ruoanlaiton ohessa ja pääsi käyttöön heti tänään, aurinkoisen päivän kirppariretkellemme, Hietsuun.


Konmaritukseni vaatekaappi-inventaari tuotti lukuisia kassillisia kiertoon lähtenyttä tavaraa ja vaatetta. Yksi vaatekassillinen on lojunut makuuhuoneessamme kuukausikaupalla odottaen inspiraatiota kirppishinnoitteluun ja valokuvailuun. - Sitä innostuksen puuskaa ei ole vielä näkynyt. Tuossa jokunen päivä sitten muistin, että olin aavistuksen vastahakoisesti (eli Konmarin vastaisesti) laittanut kassiin yhden pojallemme tekemistäni huppareista. Tuntui jotenkin tylsältä luopua siitä ja saada muutama euro palkkioksi kaikesta omasta vaivannäöstä. Mielestäni tuo kyseinen huppari oli ihan äärettömän kiva, mutta pojallamme se oli kuitenkin jäänyt melko vähäiselle käytölle. Hupparin valkovihreä värimaailma herätti ahaa-elämyksen: juuri muutama viikko sitten ompelin vanhasta vihreä-valkoraidallisesta mekostani hameen, josta tuli heti suosikkini...

Mallailin hupparia alavartalooni ja totesin, että idea saattaisi toimia ja toimikin! :) Taskutkin hameessa oli jo valmiiksi. - Toki niiden suunta on tavallaan väärin päin, mutta ei se päällä haittaa ollenkaan. Tällaiset nopeat ompelukset sopivat mielestäni täydellisesti kesäaikaan, jolloin on paljon muutakin kivaa tekemistä, mutta silti on kiva tehdä käsitöitä edes pienimuotoisesti. Kuvissa vilahtelevan laukun ompelin viime kesänä vanhasta neulepuserosta.

raidallinen hame
kierrätysompelu
KIRPPARILÖYTÖJÄ JA AURINKOA

Monta päivää jatkuneen harmauden jälkeen tuntui sykähdyttävän ihanalta herätä auringonpaisteeseen. Koko alkukesän ajan olen halunnut käydä Hietalahden kirpputorilla. - Tällainen ilma sopi ulkokirppistelyyn täydellisesti ja pääsisin ulkoiluttamaan uutta hamettanikin! Lasten kanssa liikkuessa vaatteiden katselu jäi kyllä hyvin pintapuoliseksi. "Älä koske siihen!" "Ei saa ottaa!" "Nyt tulet kyllä takaisin rattaisiin!" Ja sitä rataa. Pienikin kirppishengailu auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta tuotti kuitenkin iloisen mielen. Löysin myös itselleni kivat turkoosivalkoiset kesäkengät viidellä eurolla.

Hietsun kirpputori
Hietalahden kirpputori
Kenkälöytöni! - Ihanat, vai mitä!


KIERRÄTYSOMPELUN KESÄKUUN VOITTAJAT

Kesäkuu meni ja niin päättyi Kierrätysompelun kesäkuukin. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille! Instagramin puolella jo ilmoittelinkin voitoista, mutta tässä vielä tiedot tänne bloginkin puolelle:

Taito Uusimaa valitsi kaikista kilpailuun osallistuneista kuvista kolme inspiroivinta. 

- @M3rja: Husqvarna Vikingin 50 euron arvoinen ompelusetti
- @Jaanikab: Taito Uusimaan: Kierrätä ja sisusta - kierrätyshuovasta ja muusta -kirja
- @Cause to Wear -blogin Sinikka: Linotten kangaspalkinto.

kierrätysompelun kesäkuu


Suurkiitokset vielä kaikille sekä haasteen upeille sponsoreille! 


Aurinkoista viikonloppua ! :)

12 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Niinpä! Kannatti nurista - heti löytyi! :) Tosin oon mä kyl siis yleisesti kirppareilta löytänytkin kenkiä aina silloin tällöin, mut sieltä Kiertikseltä en ole. Vielä. :)

   Poista
 2. Hyvä idea, ei ole tullu itselle mieleenkään! Ja kivat kuvat, monipuoliset ja kesäiset :)

  VastaaPoista
 3. Ihan huippu idea :)! Kirppistely on kyllä mukavaa, yleensä lapsille löytyy aina jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No niinpä. Mä huomaan ostavani lapsille useasti nettikirppareilta, mut itselle livekirppiksiltä. Itselle on kiva fiilistellä ja vähän mallata kokoa yms. Lapsille kootkin täsmää helpommin ihan suorilta.

   Poista
 4. Olipas kiva idea, tuota voisin käyttää itsekin. Olen juuri lukemassa KonMari-kirjaa ja olen vähän samoilla linjoilla kanssasi. Se on liian railakas heittämään jätteisiin kelpo tavaraa, joista juurikin saa materiaalia uuteen. Muutoinkin minua häiritsee kirjan loppuosa, mitä juuri parhaillaan luen. Siinä on niin selkeä Shinttolaisuus, Japanilainen uskonto, mikä ei ole mitenkään yhteydessä meidän kristillisen oppimme kanssa yhdestä Jumalasta. Elikä pakanalaisia ovat he ja ovelasti syötetään meille Länsimaisille heidän uskontoaan. Kirjan siivousohjeet sinänsä järki päässä käytettynä on ihan tarpeellinen ainakin meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva jos ideasta on iloa! :) Konmari on mielestäni hyvä kirja. Itse poimin siitä sen perus ideologian - ekologisuudella höystettynä. Lisäksi soveltaen perhe-elämään. Siinä on kuitenkin omat haasteensa vertattuna yksin elävään ihmiseen - jollaiseksi Mari Kondon kuvittelen.

   Poista
 5. Aivan upea hame! Villapaidoista olen tehnyt hameita, mutta ei ole tullut mieleen, että voisi tehdä hameita muistakin yläosan vaatteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä sattui nyt kokokin täsmäämään leveyden puolesta just eikä melkein. Sattumallakin siis sijansa. :)

   Poista
 6. Mahti-idea ja toimii aivan älyttömän hyvin hameena. Tietty ekstrapisteet minulta, koska raidat :D

  Oonpa iloinen voitosta ja tyytyväinen oon myös ollut tuunattuun mekkoon. Nyt se ei enää näytä paria kokoa liian suurelta ja on käyttökelpoinen tänäkin kesänä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Raidat on kyl kivoja. Tosin pahimmillaan yökkärivaikutelma, jos vaate on trikoosta. Mut etenki näin osa-asuna tykkään hurjasti. Kiitos sulle vielä osallistumisesta haastikseen! :)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.