Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

WASIBISET AVOKADOKUPIT VIEVÄT KIELEN MENNESSÄÄN

Ruisnachoille dippi

Wasabiset avokadokupit ruisnachoilla höystettyinä vievät kielen mennessään! Ne ovat herkullinen yhdistelmä pirteää terävyyttä ja pehmeyttä. Avokadon kuoriin tehtyinä nämä pienet, suolaiset herkut myös näyttävät viehättäviltä ja sopivat täydellisesti illanistujaisten naposteltaviksi tai isommankin ruokatilaisuuden alkupaloiksi. Tee wasabi-avokadoherkku avokadon kuoreen ja dippaa ruisnacholla! Mikäli pidät avokadon ja wasabin mausta, ihastut taatusti näihin.

Olen ollut aloittamassa pientä blogilomaa näin kesän kunniaksi jo lukuisia kertoja. Ei hyvin mene sen suhteen... Täällä ollaan taas, kukkuu! ;) Jonkun pitäisi naksauttaa luovuusvaihde pois päältä aivoistani - ei se tauko muuten taida toteutua.

Tällä kertaa tarina menee näin: ensin oli ruisnachot. Sitten huomasin mieheni tuoneen kaupasta pussillisen avokadoja. Käytin yhden puolikkaan lounassalaattiin. Jäin tuijottamaan tyhjää avokadon puolikasta - voi miten ihastuttava! Mitähän siihen voisi laittaa tarjolle? Hmmm... No, luonnollisestikin jotain avokadosta tehtyä. Ehkä jonkinlainen alkupala.... Sitten muistin ruisnachot. - Ne pitäisi ehdottomasti sisällyttää siihen! Mikä sopisi avokadon kanssa yhteen? Jostain mieleeni ponnahti kaksi ainesosaa: majoneesi ja terävyyttä tuomaan wasabi. Sitten vain testaamaan. Ripaus suolaa ja pikkuisen mustapippuria. Ooh, lopputulos oli kertakokeilemalla täydellinen! Oi, intuition voimaa! :)

Koska jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, niin tässäpä ohje teidänkin iloksi.

Wasabiset avokadokupit


wasabiset avokadokupit

Yllä oleva ohje riittää yhden henkilön reilun kokoiseen annokseen. Ruisnachoista käytin Vaasan uutuutta nimeltään "paahdetut siemenet". Mikäli haluat dipistä tulisempaa, lisää wasabia. Mikäli taas haluat kermamaisemman pehmeää, lisää majoneesia. Helppoa ja herkkua! :)

Vaasan ruisnachot

Vaasan ruisnachot
En seuraa aktiivisesti ruokablogeja tai muitakaan ruokainspiraation lähteitä. En siis 
osaa sanoa, onko tällainen Wasabinen avokadokuppi jo kehitetty jossain aiemmin. - Lähes kaikkihan nyt on kuitenkin jo keksitty siellä sun täällä. Tässä kohtaa resepti kuitenkin pulpahti omasta päästäni. Ja miksikö tämän kerron? Ihan vain siksi, että arvostan avoimuutta ja minusta on teitä lukijoitani kohtaan reilua kertoa avoimesti, onko idea täysin omani, jostain mukailtu tai täysin valmiin ohjeen mukaan tehty. 

Lempeän leppoisaa sunnuntaita! :)

4 kommenttia

 1. Onpas herkullisen näköistä. Katsoin kerran kaupan valmisdippijauhetta jonka piti olla wasabia, eihän siinä edes ollut wasabia vaan jotain sinappijauhetta. :D Taidanpa tehdä tällä ohjeella joku kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää olikin kyllä!:) Joo ne valmisdipit on muutenkin usein täynnä kaikenmaailmam ylimääräisyyksiä, aromivahventeita yms.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Suosittelen! Ois kiva kuulla mitä tykkäsit, jos kokeilet. :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.