Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KÄPYNEN KYLÄSSÄ - KUKA PERUSTAISI PERSOONALLISEN KANGASKAUPAN PÄÄKAUPUNKISEUDULLE PYSYVÄSTI?

Tämän viikon ajan pääkaupunkiseudulla on saatu nauttia harvinaisesta herkusta: persoonallisesta kangaskaupasta aarteineen: joensuulainen kangaskauppa ja kuosisuunnittelimo Käpynen pisti Pop Uppinsa pystyyn Unioninkadulle tiistaina. Ryntäys kauppaan on ollut hämmästyttävä! Yritys on joutunut täydentämään kangasvarastojaan Joensuusta asti pitkin viikkoa. Kaiken tämän innostuksen keskellä ei voi kuin ihmetellä - jälleen kerran: miksi pääkaupunkiseudulla on edelleen kivan indie-kangaskaupan kokoinen aukko?


Kototeko kävi haastattelemassa Unioninkadun Pop Upissa Käpysen Meri-Ellen Pystystä. 

Katso haastattelu! Pahoittelut haastattelutilan hälyisyydestä.käpysen kuosi

Kangaskauppojen Pop Uppeja ovat pääkaupunkiseudulla pitäneet Käpysen lisäksi muutkin kangaskaupat: ainakin Vimma ja Metsola ovat jääneet itselleni mieleen. Ryntäys on niihinkin ollut käsittääkseni melkoinen. 

Me pääkaupunkiseudulla asuvat olemme seuranneet kateellisena, kun ihana, persoonallinen kangaskauppa toisensa perään avaa ovensa siellä sun täällä - eri puolilla Suomea, vaan ei pääkaupunkiseudulla. Toki vuokrataso ja yrittäjän riski on täällä huomattavasti pieniä paikkakuntia suurempi, mutta silti on vaikea ymmärtää ja hyväksyä, ettei kukaan ole perustanut tänne ihanaa pientä kangaskauppaa. Ja mieluiten toki sellaista, joka möisi mahdollisimman monien eri suunnittelijoiden kuoseja. Vaikea on kuvitella, etteikö siihen löytyisi asiakaskuntaa. 

Kuka on se rohkea, joka uskaltaa ottaa riskin? - Täällä ollaan ja odotellaan jo käsi pankkikorttia hapuillen! :) 

käpysen kuosi

Käpynen

Käpysen kuosit
Itseltäni mukaan Pop Upista tarttui suloinen melonikuosi, josta on tarkoitus ommella jotain tytölleni. Tuosta toisesta on aikomus tehdä itselleni historiani ensimmäiset kuosileggarit. - Uhka vai mahdollisuus? - Seuraa mukana, niin näet. ;)

Tämä postauus ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan syntynyt omasta kiinnostuksestani aihetta kohtaan, kuten myös oheinen kuosisuunnittelijoista kertova juttusarjani - tiedoksesi, mikäli et ole sitä vielä lukenut. 

Käpysen Pop Up on Helsingissä sunnuntaihin asti. - Vielä ehdit siis, mikäli kuosikankaat kiinnostavat ja asut täällä hoodeilla. 

Piditkö näistä jutuista? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.

15 kommenttia

 1. Olipas kiva aloittaa aamu tällaisella jutulla. Ihan huippu!

  VastaaPoista
 2. Toisaalta on myös kiva, ettei ihan kaikki keskity vain pääkaupunkiseudulle, mutta ymmärrän kyllä harmituksesi. Se kun on aika normaalia meille ei-pk-alueella asuville. Läheskeään kaikkea kivaa ja tarpeellista ei löydy läheltä. Mielestäni on mahtavaa, ettei kaikki rynni pk-seudulle, näin saadaan ehkä vähän pidettyä eloa myös niillä pienemmillä paikkakunnilla :) Käpynen on muuten yksi ilon aiheita, kun otan syksyllä asuinsuunnaksi Joensuun, taas.

  VastaaPoista
 3. Toisaalta on myös kiva, ettei ihan kaikki keskity vain pääkaupunkiseudulle, mutta ymmärrän kyllä harmituksesi. Se kun on aika normaalia meille ei-pk-alueella asuville. Läheskeään kaikkea kivaa ja tarpeellista ei löydy läheltä. Mielestäni on mahtavaa, ettei kaikki rynni pk-seudulle, näin saadaan ehkä vähän pidettyä eloa myös niillä pienemmillä paikkakunnilla :) Käpynen on muuten yksi ilon aiheita, kun otan syksyllä asuinsuunnaksi Joensuun, taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä olen kyllä iloinen, että näitä kivoja kauppoja on ympäri maata - mut voisihan yksi olla täälläkin!:) Kaikki kunnia ja tsemppi pikku paikkakunnillekin! :)

   Poista
 4. Kyllä odottelen innolla minäkin pientä persoonallista kangaspuotia. Itse en pidä kankaiden tilaamisesta netinkautta, vaan mielelläni hypistelen kankaita ennen ostopäätöstä :) Valitettavaa on, ettei täällä ole paljon muita kivijalkakangaskauppoja kuin Eurokangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Minäkin tykkään tosi paljon enemmän kivijalkaliikkeistä. Niissä on aina oma tunnelmansa ja "näppituntuma" on tärkeä juttu. Kankaita on ihana tunnustella: silitellä ja tunnustella esim. miten hyvin joustava kangas palautuu. Jotain pikkukauppoja hkissa onkin, mut ei kyl mitään sellaista the paikkaa. Tai sitten jos onkin, päästään seuraavaan ongelmaan: eivät pidä juuri ääntä itsestään ja kukaan ei tiedä niistä. Mikä on tietty valitettavaa.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen haastattelu, kiitos siitä! :) Ja kyllä, olisi huippua sellainen kangaskauppa joka jälleenmyisi kaikkia näitä ihania suomidesignkankaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä ja kiitos kivasta kommentista! No eikös olisikin vain hienoa se - ehkä sekin päivä koittaa vielä. :)

   Poista
 6. Tosi kiva reportaasi! Itselle Käpynen on tuttu enimmäkseen messuilta, kun (liian) harvoin tulee tilattua netistä kankaita :). Tosi hauska tuo melonikangas, olis aika ihana ihan puuvillaisenakin, vois tehdä vaikka kesäiset pussilakanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! :) Oi no niinpäs olisikin ihana myös puuvillana! Sisustustyynyinäkin ois ihana.

   Poista
 7. Kiva video ja reportaasi. Ja blogisi uusi ilmekin on niin kaunis, kuten jo Instan puolella totesin :) Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Jani! Ja kiitos samoin sinullekin! :)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.