Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

DIY-KALENTERILLE OMATEKOISET KANNET

omatekoiset kalenterin kannet
Viisi minuuttia sieltä, toinen täältä. Kodin hiljennyttyä lasten nukkumaanmenon jälkeen äiti istuu jälleen läppärin tai ompelukoneen ääreen tai kilisyttelee puikkoja sohvan nurkassa… Aloitettuani työt heinäkuun alussa lähes kolmen kotonaolovuoden jälkeen elämäni mullistui. – Ei enää blogikuvauksia keskellä päivää, ei ompeluhetkiä lapsen päiväunien aikana. Alkoi arki ja aikataulutettu elämä. Ne kuuluisat ruuhkavuodet, joista bloggaus tekee vielä monta astetta ruuhkaisemmat. 

Työhöni liittyviin asioihin käytän sähköistä kalenteria, mutta elämäni toinen puoli, se rakkain eli DIY ja siihen liittyvä sisällöntuotanto, niitä varten halusin käsin kosketeltavan kalenterin. Tämä kalenteri kätkee sisäänsä tärkeät aikataulut ja alustavat suunnitelmat liittyen bloggausharrastukseeni. – Spontaani, fiiliksen mukaan meneminen ei vain enää toimi. Koska haluan ylläpitää säännöllistä bloggausrytmiä ja olla läsnä teille vähintään kerran viikossa, on suunniteltava ja aikataulutettava.

Jotta kalenterista tuli näköiseni, tein sille omatekoiset kannet. Niistä käy hyvin ilmi olennaisin. Jos voisin valita, olisi elämäni melkein pelkästään tuota. ;) 
NÄIN SEN TEIN

Kannet on ommeltu Husqvarna Viking Opal 650:lla, jota käytän muutenkin ompeluissani. Tekniikka, jolla kannet ompelin, oli oikeastaan melkoisen työläs, sillä en jaksanut alkaa hahmotella tekstejä kansiin käsin, vaan neulotin kiinni suunnittelemani ja tulostamani tekstin. Ompelin siis tekstit paperin läpi. – Ideana ihan hyvä, mutta pienempien kirjainten kohdalla tuskaisen ärsyttävä. – Paperin nyppiminen kirjainten keskiosista oli är-syt-tä-vääää! Lopulta jouduin ompelemaan kirjaimet läpi vielä toisen kerran, sillä osa ompeleista katkesi paperin rapsuttelun ohessa. Lopputuloksesta tuli kuitenkin mielestäni oikein kiva. 

Kuorien materiaalina käytin loppusilppuja Eurokankaasta vuosia sitten hankkimastani keinonahkasta. Siitä tein aikanaan uudet päälliset kulahtaneisiin nojatuoleihimme. Nahkaa oli jäljellä niin vähän, että jouduin kasaamaan kannen takaosan paloista, mutta oikeastaan siitä tuli kiva juuri noin. Materiaalina tuo vaatii vähän nyt oikenemista. Kaapissa se oli ollut sen verran laskoksilla, ettei oiennut vielä oikein kuvauksiinkaan mennessä. 

Husqvarna viking opal 650
kalenterin takakansi
omatekoiset kalenterin kannet
Kalenterin kannet olivat Husqvarna Viking -yhteistyöblogien yhteinen elokuun ompeluhaaste. Kyllä, elokuuta on vielä jäljellä... ööh... yksi päivä. ;) Käypä kurkkaamassa myös, miltä Helmoja ja hepeneitä -blogin, Ideoi-blogin ja Neulanhaltijan kalenterit näyttävät! 

Hankin DIY-kalenterini sisällön vasta viime viikolla. Olisi pitänyt hankkia jo aiemmin, sillä nyt kävi niin, että tässä tuleekin peräperään useita yhteistyöpostauksia. Yleensä ripottelen yhteistyöt suhteellisen väljästi, mutta tässä on nyt tiedossa kolmen postauksen suma. – Toivottavasti niistä on sinulle kuitenkin enemmän iloa kuin ärsytystä. Tämän viikon loppupuolella onkin luvassa postaus, joka käsittelee ihastuttavaa, uutta suomalaista kuosi-designia. Luvassa on myös kangasarvontaa. Että pysykäähän hoodeilla! :) 

Aikatauluista puheenollen, joko huomasit tekemäni koosteen DIY-harrastajien syksyn aikatauluista? Siihen on tullut jo muutama päivitys ja lisään heti, kun uusia tulee. 

Mitkä ovat sinun kultaiset vinkkisi DIY-elämän mahduttamiseen arjen keskelle? 

Yhteistyössä: Husqvarna Viking

12 kommenttia

 1. Kauniit kannet ja nimenomaan, tuo takakansihan on tuollaisena tilkkuisena aivan mainio. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! minäkin tykkään tuosta juuri noin - usein parhaat ideat syntyy puolivahingossa. :) Käsitöissä yksi kivoimmista jutuista on mahdollisuus ajatella uusiksi, soveltaa ja keksiä ihan omiakin ratkaisuja.

   Poista
 2. Loisto teksti :) Ja viisautta rytmittää myös harrastuksia, jos niitä tavoitteellisesti tekee! Kannet näyttää hienoilta :) Iloista alkavaa syyskuuta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Kyl tässä jotain aikatauluja on pakko pitää yllä, jos haluaa jotain saada aikaiseksi. Mut täytyy kyl sanoo et tosi usein töiden jälkeen ei kyl todellakaan tee mieli kaivaa enää läppäriä esiin. Mieluummin sit tekee niitä käsitöitä ja bloggaa pe-su akselillä jolloin on paremmin aikaa.

   Poista
 3. Tyylikkäät kannet! Olipa kiva nähdä kaikkien erilaiset kannet :). Tuo edellinen postauksesi oli muuten aivan ihana aiheeltaan ja kauniisti kirjoitettu!

  VastaaPoista
 4. Suunnitelmallisuus toimii. Olen kokeillut, mutta minulle sopii tälläinen sinne tänne säntäily paremmin :D Säännöllisyys on iso plus, joskus se vaan repeää ja pahasti. Minullakin on kalenteri ollut tai noh on edelleen. KAAPISSA :D Kesällä se unohtui sinne kun ei ollut olevinaan aikaa edes katsoa sitä :D :D Minulla on ihan ikävä rupattelua, palataanko joku ilta linjoille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon luontaisesti ihan hirmu häröilevä ja poukkoileva. Siksi pieni suunnitelmallisuus on hyvä selkäranka. Eikä se nyt maata kaada jos välillä poikkeaa suunnitelmista. Mut semmonen perus ruoto ojennuksessa ni ei toisaalta oo myöskään koko ajan sellaista oloa et pitäisköhän mun tehdä jotain. Ja joo, höpötellään ihmeessä! ♡

   Poista
 5. Minä tein yhden kirjoituksen lapsen paitaan niin, että jäljensin nurinpäin tekstin irtirevittävälle tukikankaalle ja neulasin sen kiinni trikoon takapuolelle, josta sen sitten ompelin koneella kaksi kertaa. Trikoolla sinänsä tuo irtirevittävä oli siitäkin hyvä, että tuki joustavan kankaan. Mutta niin ei myöskään ratkeillut tikki :)

  VastaaPoista
 6. On muuten tyylikkäät kannet! Siinä onkin ollut näpertämistä:) Kuulostaa hirmu tutulle..niitä kuuluisia ruuhkavuosia eletään täälläkin, 5 minuuttia sieltä, 5 minuuttia täältä, tähän täytyy tällä hetkellä vain tyytyä..:) Mun täytyisi enempi järkeistää noita käsitöitä, tehdä vaikka yksi asia kerralla loppuun, niin sitä blogattavaakin olisi:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Hanna! ♡ Tykkään itsekin tosi paljon. Suosittelen pientä järjestämistä ihan kelle vaan ja diy-bloggareille eritoten. Suunnitelmia ei tartte tehdä kuristaviksi ja voi niidrn sisällä tehdä muutoksiakin. Mut perusaikataulu toi ainakin itselleni huolettomuutta kun tiedän mitä ois tarkoitus tehdä. :)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.