Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

NÄIN TEET DIY-SÄILYTYSTELINEEN LEGOISTA (+VIDEO)

legoista säilytysteline

Teema: Pienen DIY-tilan säilytysratkaisut


Kun DIY-hommia varten on käytössä minimalistisen vähän tilaa, vaaditaan luovuutta myös tilankäyttössä ja säilytysratkaissuissa. Oma ompelupisteeni sijaitsee keittiömme nurkassa ja niinpä haluan välttää tavaroiden lojumista pitkin poikin. Halusin säilytysratkaisun, joka palvelee työn alla olevien ompelusten ja usein tarvittavien välineiden dilemmaa. Ensimmäinen DIY-säilytysratkaisuni on Legoista rakennettu säilytysteline. Siihen on näppärä sujauttaa keskeneräiseen työhön liittyvät ohjeet, lehdet tai kaavat. Postaus sisältää ohjevideon.

Asutko omakotitalossa ja käytössäsi on ikioma kässäilyhuone? Lucky You! Me pääkaupunkiseudun asukit emme aina ole ihan yhtä onnekkaassa asemassa. Koska DIY on minulle elämäntapa, en kuitenkaan halua sulloa sitä kaappien uumeniin kokonaan. Jos joutuisin aina kaivamaan erikseen esille ompelukoneeni, ompelisin taatusti paljon nykyistä vähemmän. Ei käy. sanoo tämä mama ja rakentaa keittiön nurkkaan oman pienen, mutta sitäkin rakkaamman valtakuntansa. Myönnetään: toisinaan tekeminen valtaa alaa myös ruokapöydästämme, mutta tavoitteena on kuitenkin välttää koko keittiön kodin laajuista puuhastelupajaa. Avainasemassa ovat siis säilytysratkaisut, joista ensimmäisen esittelen tässä postauksessa. Lisää on siis luvassa. :) Yksi eniten sotkua aiheuttava tekijä on keskeneräinen työ. Lapsiperheessä esimerkiksi vaate tulee harvoin valmiiksi kerralla. Niinpä tekemiseen liittyviä kaavoja, ohjeita yms. lojuu usein siellä täällä. Tämän haasteen ratkaisee seinään kiinnitettävä säilytysteline, jossa voi säilyttää lehtiä, kaavoja, lankarullia tai vaikka työn alla olevaan ompelukseen liittyviä nauhoja tms. Telineen voi rakentaa näppärästi Legoista

legot
MISTÄ IDEA SAI ALKUNSA?

Ideoiden syntymäketju on usein varsin mielenkiintoinen. Joskus startiksi riittää yksi pieni avainsana tai huomio. Tämä idea syntyi lastenhuoneen siivouksen yhteydessä. Vilkaisin kaapissa olevaa Lego-pussukkaa ja huomasin miettiväni, että aika harvoin noilla Dubloilla meillä leikitään enää. Hmm... voisikohan niistä ainakin osaa hyödyntää johonkin? - Saa kai äitikin leikkiä vähän legoilla, joohan? 

Nappasin muutaman Legon käteeni ja idea säilytystelineestä syntyi muutamaassa minuutissa. - Vähän vain spray-maalia pintaan, niin tästähän tulee lähes Design-tuote, myhäilin itsekseni. (Sivuhuomautus: sisustusintoilijoiden kodeista tosin löytynee jo valmiiksi mustia legoja. Meillä on vain niitä perinteisiä kirjavia.) Ja kiva siitä tulikin. Vai mitäs sanot?

Katso ohjevideo!
legoista lehtiteline
legoista lankarullateline
legoista lehtiteline
Kuten tuolla aiemmin lupailin, tälle pienen DIY-tilan ratkaisut -teemalle on tulossa jatkoa lähiaikoina. Muutenkin tulossa on monta kivaa postausta teemoista, joiden uskon olevan teille kovastikin mieluisia. Tiedossa mm. juttua ihan uudesta kotimaisesta, ihastuttavia kankaita suunnittelevasta yrityksestä. DIY-sisustusteemaa tullaan näkemään blogissani syksyn mittaan enemmänkin. Niin ja se lupaamani juttu kuosisuunnittelija Leena Rengosta on myös tulollaan. - Pysykäähän kuulolla! :)

Millaisia säilytysratkaisuja sinulla on omassa ompelu-/DIY-työpisteessäsi vai onko sinulla sellaista? Vai kuulutko peräti niihin onnekkaisiin, joilla on oma kässäilyhuoneensa? :)

Piditkö tästä jutusta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava, Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

8 kommenttia

 1. Toihan on tosi kiva. ja mahtuu kapeaan tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aurinkokujalla! :) Niinpä. Ei vie tilaa, vaan tuo sitä, kun saa pöydällä lojuvat lehdet ja kaavat pois tieltä.

   Poista
 2. Onpa tosi kiva idea ja niin hyvännäköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kanneli! Ideana on tosin jo niin simppeli, että mietin, että onkohan tää ihan hassu. - Liimailla nyt Legoja... ;)

   Poista
 3. Lego DIY:t on aina kivoja!! Niistä todella saa vaikka ja mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin varmaan. Itse en oo niihin perehtynyt enkä viitsinyt edes Googlailla et onko just tämmöstä tehty, ettei ois tullut plagiointifiilis. ;) taatusti on tehty vaikka mitä.

   Poista
 4. Kekseliästä, hieno säilytysratkaisu! Kässäilyharrastuksen myötä on tullut hankittua kaikenlaisia tykötarpeita ja olen yrittänyt pitää niitä jonkinlaisessa järjestyksessä. Puiset viinipullolaatikot on ihan huippuja pienille tarvikkeille, esim. napeille, kirjontalangoille yms. Niissä kun on vielä suljettavat kannet. Laatikoita on pitkä rivi tuossa ompeluhuoneen pöydällä:) Neppareita säilytyän sellaisessa kalastus/viehepakissa, jokaisessa lokerossa oman värisensä ja kokosensa nepparit. Keväällä sain mieheltä synttärilahjaksi puisen käsikranaattilaatikon(varustelekasta:D), johon on ilmeisesti jälkeenpäin lisätty lokerikko/kehikko. Siinä säilytän erilaisia nauhoja, nyörejä ja naruja. Ikean pahviset säilytys laatikot on varattu kaavoille ja lehdille. Onhan sitä helpompi kässäillä, kun tavarat oikeilla paikoilla, eikä kesken työn tarvitse ruveta penkomaan koko ompeluhuonetta, että missäs ne nepparit nyt olikaan..no joo, en edelleenkään muista aina palauttaa niitä tarvikkeita omille paikoilleen..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! :) Oi ihania säilytysratkaisuja sinullakin! Käsikranaattilaatikkoa ei taatusti kovin monellakässäharrastajalla olekaan!;)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.