Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

IHAN PUSKISTA, OSA 4: VADELMAKYLPY SISÄISESTI JA ULKOISESTI

luonnonmukainen kosmetiikka
Vielä ehdit poikkeamaan puskiin ja keräämään ainekset vadelmaiseen kasvohoitoon sekä lempeään tee se itse -teehen. Vadelmista syntyy helppoa DIY-luomukosmetiikkaa: marjoista ihoa heleyttävä kasvonaamio ja lehdistä kasvovesi sekä hämärtyvien iltojen lämpimmittäväksi juomaksi vadelmanlehtiteetä. Tämä on Ihan puskista -juttusarjani viimeinen osa (ainakin näillä näkymin).

Tänä kesänä on metsät ja pienetkin pusikot ovat suorastaan notkuneet vadelmia. Ainakin täällä Etelä-Suomessa vadelmapuskat alkavat jo olemaan monin paikoin tyhjiin kerätyt ja pensaiden lehdet alkavat jo pikkuisen kellertämään. Alkaa siis olla ihan viimeiset hetket tämän postauksen ohjeiden hyödyntämiselle.

Olen pitkin kesää tutkaillut kaikenlaisten kasvien ja marjojen ominaisuuksia ja hyödyntämismahdollisuuksia. Tämä postaus sai alkunsa siitä, että halusin kokeilla vadelmanlehtiteetä. - Se kuulosti viehättävän runolliselta: "Hän istui puutarhansa ihastuttavassa lehtimajassa tehden ristipistotöitä ja siemaillen samalla vadelmanlehtiteetä."

Vadelmanlehtiteetä tehdessäni muistin, että olin lukenut jostain vadelmien ja sen lehtien hyödyntämisestä ihonhoidossa. - Testaamallahan se selviää, totesin, etsin vähän lisätietoa ja kokeilin. Toimii! :)





vadelmainen kasvonaamio

KASVONAAMIO JA OTOS REALITY-LEFFASTA NIMELTÄÄN "KOTISALONKI"


Vadelmista saa todella helposti kasvonaamion. Itsessäni ainakin tämä naamio aiheutti kyllä huvittuneisuutta. Tein naamion itselleni pelkästä murskatusta vadelmasta. - Teitä muita kehotan lisäämään sen joukkoon hunajaa, joka tekee naamiosta vähemmän valuvaista...

Levittelin murskatut vadelmat kasvoilleni vessassa. Taka-alalla nakutti ajatus siitä, että entäpä, jos vadelma värjääkin ihoni ja olen tästä päivästä alkaen kasvoiltani tismalleen vadelman punainen! - Vadelma mehuineen näyttää oikeasti kasvoilla jokseenkin hurjalta. Lisäksi murskatusta vadelmasta (ilman hunajaa) alkoi heti kasvoille levittelyn jälkeen valumaan vadelmamehunoroja pitkin kaulaani. - Salamannopeasti riisuin mustavalkoisen mekkoni värjäytymisen pelossa ja totesin, että totta tosiaan, hienoissa kauneushoitoloissakinhan hoidettava asiakas on aina makuuasennossa. Okei, unohdetaan kynttilät ja eteeristen öljyjen viehkot tuoksut. Hmm.. ei muhkean houkuttelevaa salonkikelpoista vuodetta tai nojatuolia näköpiirissä....  Vadelmamehu valui uhkaavasti kohti paitani kaula-aukkoa. Salamannopeasti heittäydyin makuulleni lähimpään mahdolliseen paikkaan eli kylppärin lattialle!

Maatessani naama tulipunaisena kylppärin lattialla en voinut kuin nauraa hysteerisesti, - Tästä ei perheen äidin hemmotteluhetki enää arkisemmaksi muutu! Poikamme yhtyi naurukuoroon ja kävi ystävällisesti myös dokumentoimassa naamioni in action (ei, siitä ei ole tulossa kuvaa tänne - käyttäkää mielikuvitustanne!). ;)

Makasin naamio kasvoillani viitisen minuuttia. Naamio aiheutti pientä nipistelyä ja kirvelyn tunnetta. Mahtaakohan tästä aiheutua vielä allerginen reaktiokin kaupan päälle - punanaamaisuus taattu, ajattelin... Noin 5-7 minuutin kuluttua huuhtelin naamion pois. Helpotuksen huokaus: alta paljastuivat normaalin väriset kasvot - ja vieläpä kirkastuneet sellaiset. Lopuksi pyyhin vielä ihon vadelmanlehtikasvovedellä. - Kasvojen väsähtänyt ilme ja ihon sameus oli tiessään! Ihohuokosetkin olivat pienentyneet. Se siis todellakin toimii! :)

NÄIN TEET VADELMAKASVONAAMION

Tarvitset:

- Kourallinen vadelmia
- Teelusikallinen hunajaa
- Halutessasi vieläkin "jämäkämpää", lisää ripaus maissitärkkelystä

Minimissään voit tehdä naamion pelkästä vadelmamurskasta. - Kunhan huomiot murskan valuvuuden!

Tee näin:

Sekoita ainekset tahnaksi ja levitä pestyille kasvoille. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia. HUOM! Varmista, että yläosasi vaatetus ei ole kovin arkaa väritystä. - Kuten edellä ollut varoittava esimerkki kertoo, vadelmamurska saattaa valua. Pese sitten murska pois ja viimeistele kauneudenhoitohetki vadelmanlehtikasvovedellä.

NÄIN TEET VADELMANLEHTITEEN JA -KASVOVEDEN

Tarvitset:

- 3-4 vadelmanlehtioksaa (kussakin 3 lehteä)
- Noin kolmen teemukillisen verran vettä

Tee näin:

Kiehauta vesi. Laita vadelmanlehdet teekannun pohjalle. Kaada päälle kiehautettu vesi ja anna hatua noin 10 minuuttia. Jaa vesi erikseen kahteen osaan: juotavaksi ja kasvovedeksi. Itse laitoin kasvoveden lasipurkkiin ja säilytän sitä jääkaapissa. - Oletan sen kestävän hyvin viikon verran. Vadelmanlehtitee on myös valmista nautittavaksi sellaisenaan. - Lehdet toki kannattaa ottaa pois seasta. :)



vadelmanlehtikasvovesi

vadelmanlehtitee

vadelmarakkaus




Tämänkin juttusarjani muut osat voit lukea täältä

Lempeän leppoisaa lauantaita! 

4 kommenttia

  1. Hauska kokeilu! :D Vadelmanlehtiä voisi varmaan kuivata, niin saisi tuoretta kasvovettä pitkin talvea? Pitääkin käydä katsastamassa, mistä löytyisi lähimmät puskat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hauskaa oli! ;) Totta, ilman muuta juurikin noin. :)

      Poista
  2. Onpas kiva juttusarja. Joululahjaksi haluaisin tehdä muutamalle tutulle jonkun itsetehdyn kauneusjutun, mutta eihän silloin näillä leveyksillä mikään kasva. :D Oletko tehnyt kuivatuista kasveista esim. nokkosnaamiota, toimisikohan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että tykkäät. :) Kyllä varmasti onnistuu ihan yhtälailla kuivatuista aineksistakin! Kokeile ihmeessä! :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.