Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Neulottujen ja virkattujen pipojen ohjeita

Neulotun pipon ohje
Kuva: Nupu Nupu -blogi

Pipo. - Tuo kiireisen arjen ihana mahdollisuus käsityömaailmaan livahtamiseen tuosta vain. Pieni piponeulomus tai -virkkuutyö kulkee mukana vaikka käsilaukussa. Ja valmistakin syntyy melko nopeasti. Pipon ehtii tekemään joululahjaksi vaikka jopa siinä ainakin itselleni tyypillisessä viimetingassa. - En kuulu siihen ihmisryhmään, jotka paketoivat ensimmäiset omatekoiset joululahjat jo ennen kuin lehdet putoavat puista. 

Netti ja lehdet ovat täynnä toinen toistaan ihanampia pipo-ohjeita. Oikeastaan tarjontaa on sen verran paljon, että välillä on vaikea päättää, minkä niistä tekisi. Toisinaan vastaan tulee todella kivoja pipoja, mutta siinä hetkessä, kun olisi aika luoda silmukat puikoille, on mahdoton muistaa, mistä ohje olikaan peräisin. Tässäpä siis meidän kaikkien iloksi taitavien kässäbloggareiden ihastuttavia pipoja ohjelinkkeineen. - Mikäli sinä tai vaikka joku perheenjäsenistäsi on pipoa vailla, niin kurkkaapa löytyisikö tästä postauksesta mieluisaa. Ohjevinkeissä on sekä neulottuja että virkattuja pipoja.

naisten pipon ohje
Kuva: Nupu Nupu -blogi

Parin viimeisen talven ajan katukuvassa on näkynyt paljon Samujin Chunky-beania imitoivia muhkupipoja. Mikäli muhkupipon neulominen kiinnostaa, sellaiseen löydät ohjeen esimerkiksi täältä, Kaisa Kartelan No Home Without You -blogista. Vähän erilainen, mutta erittäin muhkean pipon ohje löytyy myös Iines Aaltosen blogista, täältä.

Muhkupipoja nähdään varmasti tänäkin talvena, mutta niiden haastajaksi on noussut aavistuksen vähemmän muhkumpi Oslo-pipo. Oslo-pipon ohje on Petit Knitin ja maksullinen. Se löytyy Ravelrysta. Jostain syystä en saanut nyt linkkiä toimimaan, mutta sieltä se löytyy joka tapauksessa. 

Jättikokoiset pipot eivät kuitenkaan ole kaikkien juttu. Taitavien kässäbloggarien käsissä on syntynyt monenlaisia pipoja naisille, lapsille ja miehille. Aloitetaanpa naisten pipoista. 

Visuaalisesti viehättävässä Nupu Nupu -blogista löytyvät ohjeet mm. postauksen aloituksen Nietos-myssylle ja yllä olevalle, tyylikkäälle Kaarre-pipolle.

Katso ohjeet:


Raiteet-pipo
Kuva: Mehukekkerit-blogi
Mehukekkerit-bogin Veeran blogista löytyy monenlaisia maksuttomia neuleohjeita. Tänä syksynä Veera julkaisi ensimmäisen maksullisen ohjeensa, kauniin Raiteet-pipon. Pipon ohje löytyy Ravelrystä. Pipoon liittyvä postaus ja Ravelry-linkki löytyvät täältä

kääntöpipon ohje
Kuva: Stellan kolmas luonto

Stellan kolmas luonto -nimisen blogin kaunis, raidoitettu kääntöpipo on riittävän ohut mahtuakseen myös pyöräilykypärän alle. Pipon reunaa koristaa kaunis pykäreuna. Ohjeen siihen löydät täältä.

MIESTEN PIPOT

miesten pipon ohje
Kuva: Missä neuloimme kerran -blogi
miesten pipon ohje
Kuva: Lumisiivet-blogi

Miehille suunniteltuihin pipoihin törmää huomattavasti naisten ja lasten pipoja harvemmin. Toisaalta, aika moni perusmallinen, pelkistetty naisten pipo toimii miehelle siinä missä naisellekin. Ohessa kaksi kaunista pipomallia, jotka on suunniteltu nimenomaan miehille. Ensimmäisen ohjeen on suunnitellut Missä neuloimme kerran Johanna Ärjes ja toisen Lumisiivet-bloggari Kati. Johannan neuleohjeita löytyy myös Ravelrystä.

Ohjeet löydät täältä: 


LAPSILLE

kierreneulospipon ohje

rusettipipon ohje


Lasten pipo-ohjeet ovat peräisin seuraavista blogeista: Naurava nappi, Sormustin, Kangaskorjaamolla ja Ihan oikea blogi. Mukana on sekä neulottuja että virkattuja pipoja.

Yllä olevien, suloisten neulottujen pipojen ohjeet löydät täältä:

Kierreneulospipo + huivi 
Lapsen rusettipipo


virkattu pipo
Kuva: Kangaskorjaamolla

tuhti-myssy
Kuva: Ihan oikea blogi

kierreneulospipoVirkattujen pipojen ohjeet ovat Kangaskorjaamolla ja Ihan oikea -blogista. Niihin lödät ohjeet täältä:


Toivottavasti tästä koostepostauksesta on sinulle iloa ja hyötyä. Aiotko virkata tai neuloa pipoja joululahjaksi? Tai oletko ylipäätään tehnyt pipoja tänä syksynä? - Millaisia? 

Ihanaa viikonloppua! 

13 kommenttia

 1. Kivoja pipoideoita ja kiitos linkkauksesta. Jokunen näistä menee heti kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain itsellesi! Kauniin pipon oot tehnyt. 💓

   Poista
 2. Olipa paljon erilaisia pipoja. Kiva kooste. Elämäni aikana olen kyllä neulonut tarpeeksi joustinneulepipoja, mutta tämän jälkeen ei kyllä enää tarvitse :D

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita pipoja ♡ Kiitos, että ohjeeni pääsi näin upeaan seuraan ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan itsellesi! Hurjan hienoja nuo sinun pipot. 💓

   Poista
 4. Kivoja pipoja:) Enpä olekaan pipoja aikoihin neulonut, mutta ehkäpä sen aika alkaisi taas olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! Täytyy kyl itsekin tehdä tästä joitain ehdottomasti. 😊

   Poista
 5. Kauniita pipoja ja kiva kun on linkit ohjeisiin,kiitos!
  Tulee vain valinnan vaikeus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! Kiva, jos on hyötyä ja iloa. 💓 Kieltämättä kyl kaikki on niin kivoja, et vaikea valita tästäkin määrästä. 🤔

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.