Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Pitkistä pellavista paitamekko ja neuletakki

paitamekko pellavasta

paitamekko

pellavaneuletakki

Yhteistyössä: Pitkäkuitu

Lokakuun alussa starttasin pitkästä aikaa blogissani ompeluhaasteen. Renew Mama: koska me äidit olemme sen arvoisia. Oli tarkoitus viettää kuukausi uudistuen ja hehkeytyen. Liikuntaa ja vaatekaappiin kivaa täydennystä. Vaan kuinkas kävikään? Lokakuusta sukeutui itselleni niin täydellisesti uudistusfiiliksen vastainen kuin vain kuvitella saattaa.

Lähes koko kuukausi meni flunssan kourissa. Olotilaa ei myöskään yhtään helpottanut kummallinen pitkittynyt allerginen nuha, joka ei vain näytä päättymisen merkkejä. Töissä on ollut kiirettä ja kuopus on nukkunut huonosti. Kevään tiukka kirjarutistus tuntuu myös edelleen väsymyksenä jossain tuolla taka-alalla. Valon määrän väheneminen ei myöskään ainakaan helpottanut olotilaani.

Lokakuuni meni oikeastaan ihan vain arjesta selviytyessä. Ompeluhaasteen ylläpito ja siihen kannustaminen jäivät itseltäni aivan puolitiehen ja oma osallistumiseni meni täysin alta riman. Tämä postauskin tuli julkaistua haasteajan loppumisen jälkeen. Eli oikeastaan mikään ei mennyt putkeen haasteen osalta. Niin ja olisihan tämä ollut myös oma osallistumiseni Mehukekkereiden #laatulokakuuhun, mut eipä sit ollut. Vietetään nyt sit henkilökohtaista laatumarraskuuta. Aina ei vain mene asiat ihan niin kuin toivoisi.

Renew Mama -tyyppinen uudistuminen on siis itselläni edelleen työn alla tai oikeastaan aivan alkutekijöissään. Hieman säästöliekillä mennään edelleen. Vaan eiköhän se elämä taas pikkuhiljaa voita.  pellavainen paitamekko

pellavainen neuletakki

Kuvissa esiintyvä paitamekko on pitkäaikainen haaveeni. Olen suunnitellut sellaisen tekemistä jo pitkään, sillä se on vaatteena samaan aikaan sekä siisti että rento. – Sama luonnehdinta istuu myös pellavaan, jota sain blogiyhteistyön tiimoilta käyttööni Pitkäkuitu-nimiseltä yritykseltä. Myös postauksen neuletakin neulos on Pitkäkuidun pellavaa.

Paitamekostani tuli juuri sellainen kuin haaveilin: kaava (Puuhakaspajan Marketta) on kiva ja koko sopiva. Tykkään valtavasti. Neuletakistakin tuli oikein kiva. Tosin näin paitamekon kanssa yhdistettynä kokonaisuus on jotenkin hoitsumainen. Tai oikeastaan mielikuvitus vain rajana: armas puolisoni kehitteli kuvaussessioon täydellisen tarinan. Otimme kuvat hivenen karussa ympäristössä. Tämän leffan nimi on kuulemma Maire. Maire on naisvankilan asukki ja kuulemma juuri päässyt vähän ulkoilemaan vankilan sisäpihalle. Kieltämättä siniharmaan paitamekon voi nähdä myös vähän laitosmaisen henkisenä.😉

pellavainen paitamekko

pellavainen paitamekko
Neuletakin materiaaliin liittyy pieni episodi, jonka haluan jakaa opetusmielessä teille. En tutkinut pesuohjeita ollenkaan (virhe!), sillä tiesinhän, että pellava kestää kuumaa pesua. Koneeseen vain. Lopputulos oli katastrofi: kone lopetti pesemisen kesken ja koko kone oli lopulta täysin pellavanöyhdän tukkeuttama. Neulos olisi ollut siis käsin pestävää...

Pellava kyllä todellakin kestää kuumaa, mutta ei välttämättä linkousta. Tässä episodissa pellava kyllä säilyi ehjänä, mutta kone jumahti täysin. Onneksi nöyhdät saatiin kuitenkin lopulta pois koneesta ja se heräsi henkiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Paitamekkoni pellava on onneksi konepestävää eli sen pesu on arjessa neuletakkia helpompaa. Tosin pellavainen neuletakki ei kyllä kovin usein pesua kaipaakaan.  

Tiesitkö, että pellava on puuvillaa huomattavasti ekologisempi vaihtoehto: se on puuvillaa kestävämpi ja lisäksi sen viljely ei vaadi läheskään yhtä paljon lannoitteita, kastelua ja torjunta-aineita kuin puuvilla. Pellava on käytössä helppohoitoinen, eikä se myöskään likaannu kovinkaan helposti. Kaikki Pitkäkuidun käyttämät pellavakankaat kudotaan Euroopassa. Voit tutustua Pitkäkuidun kangasvalikoimaan täällä

pellavainen paitamekko
pellavainen paitamekko

Kiitokset kaikille Renew Mama -haasteeseen osallistuneille! Mikäli haluat kurkata haasteeseen liittyvät postaukset löydät ne täältä ja täältä. Kummassakin postauksessa on kivat vinkkivideot pukeutumisneuvoja Sinikka Korkea-aholta.

Kototeko alkaa siirtymään pikkuhiljaa jouluisempiin juttuihin. Tosin ainakin ensi viikolla luvassa vielä postausta vähän muustakin: ainakin kuoseista.  

Ihania syyspäiviä sulle!


6 kommenttia

 1. Tämä on ihana asu 😊👌 Käy moneen tilanteeseen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onkin ollut käytössä jo todella paljon. 😊

   Poista
 2. Kaunis, ajaton ja moneen tilaisuuteen sopiva asu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja tosi mukava päällä. Miellyttävä malli ja materiaali. 😊

   Poista
 3. Paitamekot on ihania. Löysin ne uudelleen viime kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on. Rentoja ja siistejä samaan hengenvetoon. 😊

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.