Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Esittelyssä Namedin Breaking the Pattern -kirja

breaking the pattern
*) Kirja saatu arvostelukappaleena Namedilta


Saanko esitellä: vuoden tyylikkäin ompeluaiheinen kirja! Namedin ensimmäinen kirja, Breaking the Pattern, on viimeisteltyä tyyliä kannesta kanteen. Kirja on paitsi tyylikäs, myös äärimmäisen käytännöllinen: sen kantava teema on kaavan varioitavuus. Pienillä muutoksilla yksikin kaava voi muuntua mekosta T-paidaksi, tunikaksi tai astetta yksityiskohtaisemmaksi mekoksi. Jokainen kaava antaa tilaa myös ihan omille muutosideoille.

”Breaking the Pattern offers modern approach to dressmaking, showcasing the true beauty of clean-cut Scandinacian style”. Näin kirjaa luonnehditaan kirjan vyötteeseen painetussa tekstissä. Breaking the Pattern pitää sisällään kaavat ja ohjeet yhteensä 20 asuun. Mallisto muodostaa yhtenäisen tyylin ja asut ovat helposti yhdisteltävissä keskenään.


Breaking the Pattern
Olen ilolla seurannut Laura ja Saara Huhdan tarinaa jo usean vuoden ajan ja haastatellutkin heitä blogiini jokunen vuosi sitten. Postauksen haastatteluvideoineen löydät täältä. Lauran ja Saaran tarina on kertakaikkisen inspiroiva: idea kaavojen valmistamisesta ja myynnistä syntyi eräänä päivänä heidän istuessaan bussissa. Bussimatkan aikana innostus kasvoi ja idea jalostui liikeideaksi jo saman päivän aikana. 

Laura ja Saara ovat alusta alkaen tehneet kaavoja kansainvälisille markkinoille ja hyvä niin. Kotimaan markkinat, kun ovat varsin rajalliset. Namedin kaavoilla tehdyt vaatteet ovat tuttu näky monen somesta tutun ompeluharrastajien päällä. Esimerkkeinä mainittakoon House of Pinheiron Rachel ja Groovy Baby and Mama -blogistaan tuttu Trine.

Breaking the Pattern -kirja jatkaa Namedin yksittäiskaavoista tuttua tyyliä, joka on mielestäni suorastaan nerokas: mallit ovat samaan aikaan sekä ajattomia että trendikkäitä. Tai oikeastaan mallit ovat melko yksinkertaisia ja osa jopa klassisiakin. Materiaalivalinnat ja stailaus ovat kuitenkin aina just eikä melkein ajan henkeen.

Breaking the Pattern

Breaking the Pattern
Breaking the Pattern


Breaking the Pattern
 Breaking the Pattern

Kaavojen ja ompeluohjeiden lisäksi kirja pitää sisällään hyödyllisiä, kuvitettuja ompeluvinkkejä: esimerkiksi kulmien viistoamiseen, housukaavan leventämiseen/kaventamiseen ja yläosan pienentämiseen/suurentamiseen. Kirjan vaihekuvat ovat piirrettyjä, mutta mukana on myös valokuvattuja, ohjeisiin liittyviä vaihekuvia, jotka toimivat hyvinä yleisohjeina. - Hyvänä esimerkkinä toimii housujen vetoketjun ompeluohje.

Kirjan kuvat paitsi upeita ja sävymaailmaltaan ihastuttavan hienostuneita, myös selkeitä. - Pisteet siitä, että jokainen vaate on kuvattu siten, että kuvista saa oikeasti kunnollisen käsityksen vaatteen mallista ja leikkauksista. Oma suosikkini kirjan kaavoista on kannessakin näkyvä Halla-takki. Pidän myös kovasti Ruska-mallista, josta on variaatiot mekolle, paidalle ja tunikalle. Ruskan solmumekko on mielestäni todella viehättävä. 

Jos nyt jotain kehitettävää kirjasta koitan etsiä, niin se liittyy kirjan sidontaan ja pehmeisiin kansiin: paksu, liimaselkäinen kirja ei pysy kunnolla auki eli ohjeita seurattaessa on keksittävä joku pyykkipoika- tms. systeemi, jolla sivut saa pysymään auki. Lisäksi pelkään, että kirjan takakanteen liimattu kaavakotelo menee käytössä melko nopeasti huonoon kuntoon. Se olisi ehkä ollut hyvä olla jotenkin helposti irrotettavissa. Pehmeissä kansissa on myös aina se puoli, etteivät ne kestä käytössä. Täytynee vetää kontaktimuovi kansien päälle. Tosin takakannen osalta menee hivenen haastavaksi. Katsotaan...

Breaking the Pattern


Kirjan on kustantanut englantilainen Quadrille ja se on kirjoitettu englanniksi. Kirjan suomenkielinen versio ilmestyy ensi syksynä  Kirja on kuitenkin koostettu niin selkeäksi ja huolella vaihekuvitetuksi, että en usko, että englannin kieli on kynnyskysymys suomalaisille ompeluharrastajille. Mikäli termistössä esiintyy itsellesi tuntemattomia sanoja, kannattaa kurkata suomi-englanti-suomi-käsityösanastoni täältä.

Named järjestää kirjan Suomen lanseeraustilaisuuden tällä viikolla. En ole aivan varma, ehdinkö osallistumaan, joten tässäpä kirjaesittely jo näin etukäteen. 

Kurkkaa myös:


Ovatko Namedin kaavat sulle tuttuja? 

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.