Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Esittelyssä Kirjonta – Kauneimmat käsityöt -kirja


Kirjonta-kirja

Kirjonta-kirja

*) Kirja saatu kustantajalta bloginäkyvyyttä vastaan

Kiihkeätempoisessa arjessa tulee helposti suosineeksi nopeasti valmistuvia käsitöitä. Niiden rinnalla on kuitenkin ihana harrastaa myös slow kässäilyä, esimerkiksi kirjontaa. Kirjonnassa on kuitenkin ihanaa se, että sitä voi tehdä paitsi hitaasti, myös melko kepeästi ja nopeasti. – Tekniikoiden kirjo on niin valtava.

Tehdessäni ensimmäisiä kirjontakokeilujani kaipasin kirjahyllyyni kirjonnan The raamattua: monipuolista ja lähes kaiken kattavaa kirjaa, joka pitäisi sisällään kaikki perustekniikat ja vähän muutakin. Sitä ei oikein tuntunut löytyvän, kunnes tänä syksynä sellainen ilmestyi Karin Holmbergin tekemänä ja Tammen kustantamana. Kirjonta – Kauneimmat käsityöt on tuhti opas kirjonnan maailmaan ja samalla myös ihana inspiraation lähde.


Kirjonta-kirja
Kirjonta-kirjaKirjonta-kirja

Kirjonta-kirja
Kirjonta-kirjaKirja pitää sisällään paitsi pisto-ohjeet, myös ison kasan erilaisia kirjontaideoita ohjeineen. Jos olet kirjojana vasta aloittelija, pääset tämän opuksen avulla hyvin alkuun: kirja opastaa lankojen, neulojen ja kirjontakankaiden sekä kehikoiden käytössä ja työn viimeistelyssä. Kirjan kirjontakoulu-osio pitää sisällään kattavan kokoelman erilaisia pistoja kuvitettuine ohjeineen.

Tyylillisesti kirja on monipuolinen: mukana on niin perinteisen henkisiä kuin modernejakin kirjontamalleja. Kirja soveltuu mielestäni paitsi aloittelijalle, myös kokeneelle kirjojalle: harva muistaa ulkoa kaikkia pistoja ja toisaalta moni kirjan malleista vaatii jo vähän taitoa.

Teen itse hyvin harvoin mitään suoraan ohjeiden mukaan, joten tuskin tulen tästäkään kirjasta hyödyntämään kirjan malleja ja ohjeita sellaisenaan. Ideoiden ja inspiraation alkulähteinä ne toimivat kuitenkin taatusti.

Kirjonta - Kauneimmat käsityöt on kirja, josta en todennäköisesti luovu koskaan. Se pitää sisällään oikeastaan kaiken tarvittavan. Tyylillisesti kirja on ajaton, joten on epätodennäköistä, että se vaikuttaisi muutaman vuoden kuluttua vanhanaikaiselta. 

Ajattomasta otteestaan huolimatta kirja on visuaalisesti hyvin kaunis ja ihan oma maailmansa. – Seikka, joka on yksi pääkriteerini käsityökirjan hankkimiselle. Netti on pullollaan ohjeita. Siksi käsityökirjassa tulee mielestäni olla jotain muutakin. Sen tulee olla kokonaisuus: kansien avaamisen tulee tuntua miltei siltä kuin avaisi ovet Narniaan: takana odottaa maailma, josta ei oikeastaan edes haluaisi tulla pois tai jonne vähintäänkin haluaa palata pian uudestaan. Juuri sellainen on tämä kirja.  

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.