Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Paahdetut herkkupähkinät - pieniksi joulumuistamisiksi

sokerihuurrutetut maapähkinät

sokerihuurrutetut maapähkinät
sokerihuurrutetut maapähkinät

Mitä tehdä, kun aikaa on vähän, mutta halu antaa omatekoisia lahjoja on suuri? Yksi helppo ratkaisu on syötävät lahjat. Niitä on kiva tehdä ja antaa. Lisäksi ne syntyvät parhaimmillaan melko nopsakasti. Ja mikä parasta, mitä todennäköisemmin, ne eivät jää lojumaan tyhjän panteiksi nurkkiin. - Seikka, joka on aina mahdollinen näinä aikoina, kun ihmisillä on niin paljon kaikkea.

Nähtyäni Kokit ja potit -blogin IG-tilillä kuvan paahdetuista pähkinöistä, päätin heti, että siinä! - Ratkaisu tähän hetkeen, kun kotimme on juuri ja juuri saatu kaivettua esiin muuttokuorman alta. Pähkinöiden maustaminen ja paahtaminen on helppoa ja valmiit pähkinät ovat niin herkullisia, että jouduin piilottamaan ne, jotta eivät olisi huvenneet kokonaan.

Näitä pikkuisia tötteröitä ajattelin antaa päiväkodin ja koulun opeille sekä sukulaisten lahjojen omatekoisiksi osioiksi yhdessä mehiläisvahakääreiden kanssa. Jälkimmäisten ohjeen löydät täältä.sokerihuurrutetut maapähkinät
sokerihuurrutetut maapähkinät
sokerihuurrutetut maapähkinät

Näihin paahdettuihin pähkinöihin tarvitset ainoastaan maapähkinöitä, kananmunan valkuaista, sokeria, muscovadosokeria/intiaanisokeria, savupaprikajauhetta, kanelia ja suolaa. Ohjeen löydät täältä. Sokerilla kuorrutetut pähkinät näyttävät oikeastaan ihan pakkasen puraisemilta. Istuvat ihan täydellisesti juurikin tähän päivään, kun koko maisema on huurteisen valkoinen ja lumi on viimein peittänyt maan. - Niin ihanaa!

Kaunista viikkoa sulle!

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.