Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Kototeon vuosi 2018Tämä vuosi on ollut minulle monella tapaa hyvin erilainen kuin aiemmat. Siinä missä aiempina blogivuosinani olen panostanut sata lasissa blogiini ja postannut parhaimmillaan jopa kolme kertaa viikossa, oli tämä vuosi blogini hiljaisin. Blogi-vaisuudesta huolimatta on vuosi 2018 ollut itselleni henkilökohtaisesti todella super: työteliäs, nostattava ja ihan uutta avaava.  


Lokakuun alussa julkaistu esikoiskirjani, Kototekoja – Ihanasti itse tehty, vei juhannukseen saakka kaiken aikani. Kesä ja alkusyksy puolestaan menivät täysin kirjan tekemisestä palautuessa. – Ihan hurja rupeama puristaa käsityökirja kasaan puolessa vuodessa. Muun elämän ja työn ohessa.Syksy toi kirjan myötä melko paljon julkista näkyvyyttä: haastatteluitani julkaistiin useissa käsityölehdissä (Taito-lehti, Unelmien käsityöt ja Unelmien käsityöt) ja esiinnyinpä vielä vuoden päätteeksi myös televisiossa, MTV3:n Huomenta Suomessa

Moni käsityöbloggari kirjoitti kirjastani arvosteluita, joista olen vieläkin ihan järjettömän kiitollinen. Moni arvostelu toi liikutuksen kyyneleet silmiin. – Mikään ei voisi olla parempi palkinto kirjastani kuin se, että lukijat ovat kokeneet sen inspiroivaksi ja kannustavaksi.Vuoden 2018 aikana ilmestyi myös ensimmäinen käsityöohjeeni lehdessä, kun Kauneimmat käsityöt -lehti julkaisi haastatteluni ja sen yhteydessä suunnittelemani Raitajemma-puikkokotelon ohjeen.

Vuoden aikana julkaisin blogissani kaikkiaan 41 postausta. Vaikka kuvittelin, etten tehnyt tänä vuonna blogini eteen juuri mitään, niin näemmä olin järjestänyt pari ompeluhaastettakin: ensimmäisen, elastaanittoman ompelun haasteen alkuvuodesta ja Renew Mama -haasteen syksyllä. 


  

Vuoden suosituimmat postaukset olivat seuraavat (joukossa siis myös aiemmin julkaistuja postauksia):


Osa suosituista postauksista on ollut suosikkipostausten listalla jo aiemminkin. Esimerkiksi ponchon ohje on kestosuosikki ja toiseksi sellaiseksi näyttää nousseen tuubikaulurin ja frillojen ohje. Pupukorvalliset luistinsuojat ovat herättäneet ihastusta siellä sun täällä somen maailmassa ja suunnittelemaani Aura-kassia ovat ommelleet jo muutkin kuin minä. - Ja sehän on ihan parasta se!

Ensi vuoden osalta sanottakoon, että ainakin tulen panostamaan taas blogiini ja mahdollisesti muuhunkin sisältöön tätä vuotta enemmän. Alkuvuoden aikana saatat bongata minut useammastakin julkaisusta ja lisäksi tiedossa on lisää muille suunniteltuja käsityöohjeita. – Maltillisesti kuitenkin, sillä Kototeko on minulle edelleen vain harrastus. 

Mietin pitkään, keksisinkö jonkin vuositeemaan blogiini. Totesin, etten halua sitoa itseäni niin tiukasti mihinkään juuri nyt. Lisäksi pitkillä haasteilla on taipumus lopahtaa alkuinnostuksen jälkeen. Eli kuukausi kerrallaan ja tutulla, suht spotaanilla otteella mennään.

Ensi vuonna aion myös panostaa itseeni. Tai lähinnä huolehtia itsestäni. Tämä vuosi antoi paljon, mutta myös vei paljon voimia ja kevään kirjarutistus sai aikaan sen, ettei liikunnalle jäänyt aikaa ollenkaan. Siihen tulee nyt muutos. 

Suurkiitokset sinulle siellä ruudun toisella puolen! Vaikka bloggasin tänä vuonna huomattavasti aiempaa vähemmän, ei se näkynyt juurikaan kävijämäärissä. Ihanaa, että olet siellä. Käsityöintoista ensi vuotta sulle! :)


6 kommenttia

 1. Olet tuottanut iloa monelle kauniilla töilläsi ja ihastuttavalla kirjallasi.
  Ota aikaa itsellesi ja nauti hetkestä.
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! Näin aion tehdä. 😊 Ihanaa uutta vuotta sinullekin! ❤️

   Poista
 2. Kiitos Sinulle ja onnekasta uutta vuotta <3

  VastaaPoista
 3. Sulla on ollut kyllä supervuosi! Hienoa, kun harrastuksesta saa paljon kaikkea hyvää irti. Onnea myös tälle vuodelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä kyllä. Pää pyörällä edelleen. Kiitos ja ihanaa uutta vuotta sinullekin! ❤️

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.