Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Askartele söpö kiitollisuussateenkaari – katso ohje!


sateenkaaren askarteluohje
sateenkaaren askarteluohje
Tuntuuko kutistunut elintila ahdistavalta ja viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa nähty naamakavalkadi seuraavana aamuna jo turhankin tutulta? Vaikka tilanne on haastava, haluan ainakin itse muistuttaa sekä itselleni että lapsillemme, että moni asia on kuitenkin hyvin. Nyt ja elämässä ihan yleisestikin. Siitä syntyi idea kiitollisuussateenkaaresta, jossa aarre ei ole sateenkaaren päässä, vaan ihan siinä keskellä elämää juuri tässä ja nyt.

Kiitollisuussateenkaaren ideana on, että aina päivän päätteeksi lapsi (ja toki aikuisetkin) kirjoittaa lapulle ainakin yhden asian, josta on kiitollinen tai mikä toi iloa tänään. Viikon päätteeksi luemme yhdessä kaikki koriin kertyneet laput. Ja seuraavalla viikolla voi jatkaa. Kiitollisuuden aiheita taatusti löytyy ihan jokaiselle viikolle.


Sateenkaaren ja korin askartelussa pääsee oppimaan monia taitoja: nyörin kieputtelua, tupsujen tekemistä sekä korinpunostekniikkaa. Jos ohje tuntuu liian monivaiheiselta, sen voi hyvin tehdä osissa tai korvata yhden tekniikan toisella. Sateenkaaren voi leikata myös papereista ja korin voi tehdä ilman punosta tai laittaa sen tilalle valmiin pahvirasian. Meillä eskarilainen tykkäsi kyllä tämän käsityön jokaisesta vaiheesta. Erityisesti tykästyi hänelle uuteen tekniikkaan: korin punontaan.

Tarvikkeet


Sateenkaari:
  • Paksuhkoa neulelankaa esim. 4 eri väriä ja valkoista
  • Pahvia
  • Askarteluliimaa
  • Paistinlasta (haarukan mallinen)
Kori:

  • Piirustuspaperia
  • Tapettiveitsi (saksetkin käyvät)


sateenkaaren askarteluohje


korin punonta

Ohje 

Leikkaa pahvista sateenkaaren muoto (esim. 28 x 18 cm). Tee nyörit sateenkaaren raidoiksi: leikkaa langasta n. 4 krt sen mittainen pätkä, minkä tarvitset. Kiepauta lanka kaksinkerroin ovenkahvan ympärille ja ala kiertämään. Kierrä, kunnes langan kierre on koko matkalta napakka. Kuljeta sitten kieputuspää oven kahvan luo ja anna langan kiertyä nyöriksi. Leikkaa irti ja solmi pää. Lyhennä sateenkaaren muodon päälle mallatessa oikeaan mittaansa. Tee kaikki nyörit samalla tavalla.

Tee tupsut pilviksi: Kierrä lankaa paistinlastan ympärille paksusti. Pujota sitten lanka pystysuunnassa lankanipun ympärille, keskelle. Vedä kireäksi. Vedä lanka irti lastasta ja vedä tarvittaessa toinen kiristyslanka keskelle. Leikkaa päädyt auki, pöyhi ja tasoittele saksilla. Tee yhteensä neljä tupsua.

Liimaa nyöriraidat yksi kerrallaan sateenkaaren muotoisen pahvin päälle. Liimaa tupsut sateenkaaren alareunaan pilven hattaroiksi. Kiinnitä lopuksi sateenkaaren taakse ripustuslenkki esimerkiksi jämäkällä teipillä tai liimalla.

Puno ja kasaa kori: Leikkaa paperista n. 16 x 12 cm kokoinen pala. Piirrä palan päätyihin merkit 1,5 cm välein. Leikkaa viillot koko paperin alueelle päädystä päätyyn. Jätä viilto n. 1,5 päähän päädyistä. Leikkaa sitten paperista noin 1 cm levyisiä suikaleita ja pujottele ne lovien väleihin. Eli vuorotellen alta ja päältä siten, että pinnasta muodostuu korimainen. Kun korirakenne on valmis, liimaa suikaleiden päädyt kiinni.

Katso ohje korin kasaamiseen tästä postauksesta. Kori kasataan tuokkosen mallilla eli kulmiin taitetaan ensin taitokset ja sen jälkeen sivut ja päädyt nostetaan ylös ja kulmataitokset keskelle. Liimaa taitokset kiinni. Liimaa koriin myös pieni sanka ja kiinnitä sankaan lanka, jonka avulla kori ripustetaan sateenkaaren keskelle.

sateenkaaren askarteluohje

Tallenna ohje Pinterestiin! 
Lisää lapsille suunnattuja käsityö- ja askarteluohjeita löydät Instagram-tililtäni. Ota siis seurantaan www.instagram.com/kototeko

Mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.