Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Muista yksinäistä – osallistu Nallepostia-haasteeseen!


nallepostiahaaste

nallepostiahaaste
Moni on tuntenut viime aikoina suurta huolta ja surua kaikkien heidän puolesta, jotka ovat nyt aivan yksin: vanhukset ja kaikki erilaisissa hoitokodeissa asuvat, riskiryhmiin kuuluvat. Ja aivan kaikki muutkin, joille karanteeniaika merkitsee erityisesti yksinäisyyttä.

Jäin miettimään, että olisiko jotain edes ihan pientä, mitä voisi tehdä yksinäisten ilahduttamiseksi. Nalle ikkunassa -haaste tuo päivittäin iloa lapsille ulkoilujen yhteydessä. Siitä syntyi ajatus Nallepostia-haasteesta. Haasteen idea on siis seuraava: tee nallekortti/kortteja ja toimita ne kenelle tahansa, jolle ajattelet niistä olevan iloa. Pistä vaikka pystyyn kokonainen korttitehdas ja toimita 
läheisimpään vanhainkotiin kortit jokaiselle vanhukselle.

Soitin tämän asian tiimoilta varmuuden vuoksi vielä Korona-infoon ja kysyin, että onhan turvallista toimittaa askarreltuja kortteja esimerkiksi vanhainkoteihin. Sain vastauksen, että on. Tilanne ei eroa oikeastaan mitenkään normaalin postin selailusta.


nallepostiahaaste

nallepostiahaaste
Paina nallen kuva perunalla ja porkkanoilla. Sivele vihanneksien pintaan vesi- tai akryyliväriä ja paina kuviot paperille. Anna kuivua ja tee lopuksi silmät, nenä ja suu.Tässä postauksessa on mukana monta ideaa nallekortin tekemiseen. Voit hyödyntää niitä tai tulostaa postauksessa mukana olevat nallet ja värittää ne. Tai keksiä aivan oman tekniikan. Käytä lankoja, kangastilkkuja, mitä ikinä! Tekeminen soveltuu lähes kaiken ikäisille lapsillekin. Ja toki voit keksiä nallen lisäksi minkä tahansa kuvaidean. Pääasia on, että osoitamme, että joku muistaa. Heitä ei ole unohdettu. He kaikki ovat tärkeitä.


nallepostiahaaste
Piirrä nallen kuva kartongille, tee siihen valmiiksi pistelyreijät ja anna lapsen ommella kuva kartongille. Voit hyödyntää mallina valmista tulostuskuvaa (alempana).

nallepostiahaaste
nallepostiahaaste
Leikkaa nallen muoto paperille/kartonkiin ja täytä aukko kankaalla tai värikkäällä paperilla. 
nallepostia
Tulosta nallen figuuri alta ja väritä/koristele!

Tulosta nallen kuva tästä!

Minä soitin jo kotimme viereiseen vanhainkotiin ja kyisin, saisimmeko tuoda heille kortteja vanhuksille jaettaviksi ja voi kuinka suuresti ilahtuneen vastaanoton idea saikaan! Kiiteltiin kovasti ja toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi eteiseen, josta hoitaja tulee kortit hakemaan. Pistämme siis lastemme kanssa pystyyn korttitehtaan. Tekemistä onkin lähes 50 kortin edestä.

Jos osallistut haasteeseen ja jaat kuvan somessa, käytä tägiä #nallepostia ja Instagramissa voit tägätä @kototeko, niin nostan korttisi storyyni esille.

Tekemis- ja muistamisiloa! 

2 kommenttia

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.