Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Uimakellukkeista ommellut säilytyspussukatkierrätysommeltu pussukka uimakellukkeista
kierrätysommeltu pussukka uimakellukkeista
Karanteeniajan yksi to do -listani jutuista on kaikkien kodin kaappien läpikäynti ja turhasta roinasta eroon pääseminen. Aloitin siivousurakan eskarilaisen huoneesta. Tavaroiden raakkaamisen jälkeenkin jäljelle jäi toki paljon tärkeitä aarteita ja kaikenlaista pikkusälää, joiden säilyttämiseen tarvittaisiin ehdottomasti pieniä pussukoita.

Poisheitettävien tavaroiden joukossa oli yhdet uimakellukkeet. Tovin niitä pyöriteltyäni totesin, että siinäpä se pussukkamateriaali on. Kellukkeiden toinen puoli oli läpinäkyvä, joten pussukoista näkisi yhdellä silmäyksellä niiden sisällön. Kahdesta kellukkeesta sai näppärästi neljä pussukkaa. 


kierrätysommeltu pussukka uimakellukkeista


kierrätysommeltu pussukka uimakellukkeista
Leikkasin kellukkeiden kelluntaosat auki, ompelin vetoketjun väliin, ompelin sivusaumat ja pohjan. Siinäpä se. Hetken mietin, että leikkaisinko puhallusventtiilit irti ja peittäisinkö reijät jollain. Lopulta päädyin jättämään ne, sillä arvelin, että venttiiliin puhaltelu ja pussukan täyttäminen ilmalla olisi eskarilaisesta hauskaa. Oikeassa olin. Eihän ilma toki kauaa pussissa pysy, mutta juuri sen verran, että se tuntuu hauskalta.

Itseäni huvitti kovasti, kun intouduin ompelemaan näitä toissailta tai oikeastaan ihan keskellä yötä. Jonkin aikaa ommeltuani mies kurkisti sisään huoneeseen: ”Siis mitä sä teet?!” Minä: ”No, ompelen uimakellukkeista pussukoita.” Mies silmiään pyöritellen: ”Just. Mä luulin, että sulla on joku tärkeä työprojekti meneillään…” No, ei ollut, ei. 

En tiedä, onko tämä nyt jo sitten sitä sellaista karanteeniajan puuhaa, josta alkaa näkymään, että aika paljon on tullut oltua vain neljän seinän sisällä... ;)  Joka tapauksssa eskarilainen tykkää uusista pussukoistaan kovasti. Niihin on jo jemmattu kynsilakkoja, huulirasvoja ja kyniä. Hyötykäyttöön tulivat.

Mikä on omintakeisin tai hulluin käsityö, jonka sinä olet tehnyt karanteenin aikana tähän mennessä?


Seuraa Kototekoa:

Instagramissa

Facebookissa

Pinterestissä8 kommenttia

 1. Hieno idea! Ja toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oivalluksesta tulee kyl aina kiva fiilis. 😊

   Poista
 2. Komppaan edellistä: aivan huippu! Hyvä olla tiedossa kätevä kierrätysvinkki kellukkeille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! ♥️ Jemmaan vaan sit, kun aika on. 😊

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti! ♥️ Ja pääsivät heti käyttöön. Eskarilainen tykkää kovasti. Helppo löytää etsimänsä. 😊

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.