Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ANNA VIIMAN PUHALTAA: OMPELE ITSELLESI HUIVISTA HIHATIN

Kääriydytään, käperrytään, kietoudutaan. Bongaa syksyn käytetyimmät termit naistenlehdistä, mainoksista ja kotielämään painottuvista blogeista! Vaan mitäpä olisikaan syksy ilman niitä? - Kylmää, alati pimenevää ja yhä viileämpää. Ei, ei, ei! Onneksi on lupa sytyttää ne kynttilät, mahdollisuus keittää iso mukillinen höyryävää chilikaakaota, sipaista tukka nutturalla, kietoa ylleen saali, poncho, huivi tai vaikkapa hihatin ja käpertyä sinne sohvan nurkkaan. Syyselämästä tuli heti sataprosenttisesti miellyttävämpää!

Pasminahuivit. Muutaman vuoden takainen Must Have. Monikäyttöisyyden vuoksi ainakin itselläni oli tapana hankkia niitä milloin mihinkin tarkoitukseen. Tästä johtuen niitä löytyikin kaapistani useita. Käyttämättöminä. Ja tuhannen rypyssä. - Kuinkas muutenkaan. (*Te, jotka olette seuranneet blogiani pidemmän aikaa ovat ehkä saaneet jo selville, etten ole ”Vuoden siistein äiti” -kisan ehdokasainesta, termin konkreettisessa merkityksessä ainakaan.) 




 Neulovat ihmiset näyttävät tekevän nyt kuin liukuhihnalta erilaisia hihattimia. Minä olen ainakin tähän mennessä ollut neulomiseen liian kärsimätön ja niinpä halusin tehdä hihattimeni ompelemalla. Tällä ei nyt ehkä sohvan nurkkaan käperrytä, eikä selätetä kaikkein hyytävintä kylmyyttä. Työpaikalla tai pienimuotoisessa illanvietossa se toimii kuitenkin mitä mainioimpana lämmikkeenä ja esimerkiksi hihattoman kotelomekon parina. - Mikseipä vaikka vähän arkisemmin myös farkkujen ja poolopaidan kaverina.

Tämän postauksen hihatin on ommeltu kahdesta eri värisestä huivista. Leikkasin ne suikaleiksi ja näin syntyi mielestäni oikein mukava kuvio ja rytmi. Hihattimen voi ommella toki myös yhdestä huivista, jolloin sen tekeminen on itse asiassa suorastaan naurettavan helppoa. Postauksen lopussa on ohje. Hihattimen ompelu soveltuu mainiosti vaikkapa ihan ensimmäiseksi aikuisiän ompelutyöksi. - Helpolla pientä kivaa itselle. Uskaltaisitkos kokeilla?





Nosh-arvonnan voittajat arvottiin 15.10. netin arvontakoneella. Nosh-lahjakortin voittivat "Kätilön käsistä" -blogin Johanna, Pirita Riutta sekä yksi anonyymeista vastaajista. Voittajiin ollaan suoraan yhteyksissä Noshin asiakaspalvelusta. Onnittelut vielä voittajille ja kiitokset teille kaikille, jotka osallistuitte arvontaan!

Onkos sinulla jotain kivoja vinkkejä kaamosharmaan kirkkaammaksi kääntämiseen? Oletko ehkä ommellut itsellesi lähiaikoina jotain mieltä piristävää? Syksy on kyllä ollut todella kaunis ja paljon on onneksi näkynyt vielä aurinkoakin. Otetaanpa siis ilo irti valosta vielä, kun sitä riittää! :)

Mukavaa viikonloppua!




11 kommenttia

  1. Voi onpa magee idea <3 tosi hieno :)

    VastaaPoista
  2. Näppärä lämmike :) Miun kaappi tursuaa tuubihuiveja, mitähän niistä voisi soveltaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös vaan! Tuubihuiveistahan sais vaikka mitä. Auki purettuinahan ne on hyvää kangasta vaikka mihin. Mä näkisin yhteen mätsäävät tuubihuivit vaikka paitana joka on ommeltu niistä tuubin suikaleista. Eli pystysuunnassa ois ne suikaleet.

      Poista
  3. Noista huiveista tosiaan saa vaikka ja mitä. Tuli oikein kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Kiitos. :) Ootko sinä muuten itse tehnyt pashminoista jotain?

      Poista
  4. Näppärä ja tyylikäs on. Minä muuten tein tuollaisesta vaaleanpunaisesta pasminasta kummitytölle prinsessahameen. Huivi kaksinkerroin, hapsut helmaan, sivusaumat, kuminauha vyötärölle ja alle tyllihame. Ai, että! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No mut tuohan on loistoidea! :) tosin kovin kestävää matskuahan nuo eivät ole. Helposti nousee lankoja esiin jne. Mut kestää sen minkä kestää. :)

      Poista
  5. Hieno on ja niin upeat kuvat kauniista naisesta!

    VastaaPoista
  6. Hieno idea, ja ennen kaikkea hihatin näyttää hyvältä! Upeat kuvat ❤. Syksyn pimeyteen ja harmauteen käsitöiden tekeminen antaa itselleni piristystä. Ja lähestyvä joulu :D.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.