Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

UNIVERSUMIN HELPOIMMAT HALLOWEEN-LYHDYT


Halloween-lyhdyt askarrellen

Kyllästyttääkö kurpitsan kovertaminen? Tässäpä vinkit ja ohjeet kahteen, kenties koko universumin helpoimpaan Halloween-lyhtyyn. Tuo ensimmäinen vaatii ihan pikkuisen askartelua, toinen ei. 

Meidän perheessä ei oikeasti Halloweenia mitenkään erityisesti juhlisteta. Lasten koulun ja päiväkodin myötä tuo kummitusjuhla on kuitenkin astellut vaivihkaa tietoisuuteen. Syysiltaisin, kun ei enää tee mieli sujahtaa pimeyden syövereihin ulos, on kiva kaivaa esiin askartelutarvikkeet ja näperrellä jotain pientä lasten kanssa. Eilen illalla, pojan miettiessä asuaan koulun torstaiseen Halloween-discoon, tuli mieleen askarrella jotain teemaan liittyvää. - Halloween-lyhdyt.  Kyllä vain! :)

Halloween-lyhdyt naamioista ja lasipurkeista


Riihimäen lasipurkkien pelottavampi puoli. Näihin lyhtyihin tarvitset ainoastaan leveähkön lasipurkin ja kaupasta ostettavan tai halutessasi itse tehtävän naamion. Naamio kiinnitetään siinä siinä valmiiksi kiinni olevan kuminauhan avulla tiukasti purkin ympärille. Sitten vain kynttilä sisälle. Valmista! Näistä tulee tosi hauska valo ja varjot ympäristöön.

Tarvikkeet Halloween-lyhtyä varten

Tämän postauksen ensimmäiseen lyhtyyn tarvitset kuvassa näkyvät jutut. Eli ei kummoisempia. Mekin olisimme oikeasti askarrelleet naamion pahvista, mutta kun sitä ei ollut, leikkasin materiaalin vahvasta kauppakassista. Piirsin ääriviivat nurjalle puolelle ja poikani leikkasi aukot askarteluveitsen avulla. Suun leikkaaminen hampaineen jäi kuitenkin äidin hommaksi. Oli sen verran tarkempaa puuhaa. Sitten vain kuumaliimalla naamio kiinni purkin kylkeen. Siinäpä se!

Halloween-lyhdyt itse askarrellen


Ja mikäs se Hallloween sitten ihan oikeasti olikaan? Siitä kertoo some-ajan oraakkeli: Wikipedia. Halloweenia juhlitaan pyhäinpäivän aattona eli tänä vuonna se osuu lauantaihin.

Vietetäänkös teillä Halloweenia tai näkyykö se mitenkään teidän elämässänne? Typerä amerikkalaishömppäjuttu vai hauska lisä traditioihimme?12 kommenttia

 1. Itse en halloweenistä niin välitä, mutta lapselle olen tänään tehnyt huomisiin esikoulun halloween-juhliin lepakonsiipiä. Jotenkin halloween ei saa minua innostumaan. Yhtään halloween-koristetta ei siis meidän Mökissä näy. Sinulla on kiva idea lyhtyihin. Tuota ideaahan voi käyttää muissakin juhlissa, joskin tietysti ei kuvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama täällä. Jotenkin koko juhla on vähän tuontikamaa ja pikkusen blaah. Mut jossain vaiheessa meidän kaveripiirissä kyl järkättiin halloween-bileitä. Että yksi syy kutsua ystävät koolle. :)

   Poista
 2. Meilläkään ei halloweenia ole näkyvissä...vielä. Innostaisi kyllä, mutta epäilen sen lähtevän lapasesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkasi tuo viestin mokama :D Taidan kokeilla tuota sinun lyhtytekniikkaa, sopivan helppo. Ja poikakin innostuu varmasti.

   Poista
  2. Noh äläs sano. Kyllä sä vielä ehdit innostuun ja tekeen halloween valaisimen jostain täysin yllättävästä matskusta... ;)

   Poista
  3. Uuuu... halloween valaisin! No vähänkös ois kiva idea :D

   Poista
 3. Hienot askartelut:) Halloween näkyy ainostaan meidän perheessä siten, että lapsilla on Halloween aiheinen viikko päiväkodissa, askartelevat, koristelevat ja pitävät Halloween -juhlat. Eikun korjaan, ostin lapsille kaksi pussia Halloween ilmapalloja:) Itse en ole tähän mennessä vielä kovinkaan innostunut koko juhlasta..mutta asiaan tulee varmaan muutos, kun lapset vähän kasvaa ja aletaan ompelemaan niitä Halloween asuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! No niin päiväkotien ja koulujen myötä nää on meillekki rantautuneet. Mut ei meillä kyl yleensä oo kotona mitään teemaan liittyvää. Poikkeus vahvistaa säännön. Nyt on. :)

   Poista
 4. Hienot lyhdyt, itseasiassa upeat! Meillä juhla on samalla tavalla lapsen myötä tullut kuvioihin. Minä en jotenkin yhtään tykkää koko halloweenista, mutta ei siitä toisaalta mitään haittaakaan ole. Karkki ja keppostelu, sitä toivon, ettei rantaudu kunnolla tänne. Mutta enhän minä sille mitään voi, jos se alkaa levitä suuremmissa määrin yleiseksi ilmiöksi. Toki ajat muuttuu ja onhan näitä tuontijuhlia tullut vuosien saatossa, kuten ystävänpäiväkin (vaikka rehellisesti sanoen en siitäkään niin kamalasti tykkää, taidan olla joku vastarannan kiiski näissä :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) niin mä saan hyvin kiinni tosta sun ajatusmaailmasta. Joku keinotekoisuuden häivähdys on usein näissä tuontijuhlissa. Ehkä niitä siksi karsastaa. Ystäviä on tärkeä muistaa muulloinkin kuin yhtenä päivänä vuodessa. Ja halloween.no se nyt on vaan halloween. Jotenkin ei yhtään mitään, täysin neutri. Itselleni siis.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.