Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

TAIGA COLORSIN JUTTA KUURE: ”SUOMALAISESTA TUOTANNOSTA EN TINGI”

Taiga Colorsin yrittäjä-suunnittelija Jutta Kuure
On aurinkoinen arkipäivän aamu. Kävelen pitkin Unioninkatua. Ilma on syksyisen kirpeä, mutta aurinkoinen. Erotan jo kaukaa ikkunan eteen asetellut säkkituolit ja sisustustyynyt. Niiden epätyypillisen kirkas värimaailma ponnahtaa esiin haalean kellertävän rakennuksen kyljestä. Astuessani sisään liikkeeseen tuntuu siltä kuin olisin astunut sisään väriterapiasaliin. Kirkas auringonpaiste tulvii sisään ikkunoista ja koko liike isoine, värikkäine sisustuspintoineen herättää väsähtäneimmänkin ohikulkijan. Tervetuloa Taiga Colorsille

Jutta Kuure teki pitkään töitä itse oppineena valokuvaajana. Alunperin Borneo Colors nimeä kantanut yritys ja ura kuosisuunnittelijana sai alkunsa monen sattuman kautta. Ensimmäiset omat tuotteet ja omintakeinen tyyli syntyi sekin vailla laskelmointia.

”Tein isoa kuvankäsittelyprojektia, joka oli välillä aika puuduttavaa. Piristin itseäni käsittelemällä Borneon matkalla ottamiani kuvia. Ensimmäinen näyttelyni näistä kuvista oli Galleria Neptunuksessa Sipoossa, toiseen näyttelyyn vuonna 2009 hotelli GLO:hon tuli jo sisustyynyjä”, Jutta kertoo.

Borneo Colors sisustustyynyt
Taiga Colors oli aluksi Borneo Colors. Kuosisuunnittelu pohjautui Jutan Borneossa ottamiin valokuviin.

Valokuvaajasta kuosisuunnittelijaksi ja Design-yrittäjäksi

Aivan heti GLO:n aulanäyttelyn perään ei Jutasta tullut design-tuoteyrittäjää. Elannon saaminen valokuvaustyöstä alkoi kuitenkin olla entistä haastavampaa. Tuli digimurros, monissa lehdissä toimittajat alkoivat kuvittamaan itse oman juttunsa ja palkkiotasot madaltuivat. Muutto Joensuuhun vähensi entisestään työmahdollisuuksia. Jotain oli keksittävä.

”Eräs tuttuni totesi, ettei ole löytänyt mistään sellaista meikkipussia, mistä oikeasti pitäisi. Siitä sain kimmokkeen laukkuihin ja pussukoihin. Aloin miettimään, että ehkä tässä voisi olla aineksia yritystoiminnalle. Hain Finnveralta lainaa ja tällä tiellä ollaan,” Jutta hymyilee.

Taiga Colors pussukat
Pussukoita, laukkuja, tyynyjä... Kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa.

Pakko päästä suunnittelemaan”

Taiga Colorsin valikoimaan kuuluu mm. sisustustyynyjä, erilaisia pussukoita ja laukkuja. Kaikki Taiga Colorsin tuotteet valmistetaan Suomessa. Siitä ja korkeasta laadusta Jutta ei ole halunnut koskaan tinkiä.

Tuotteiden tyyli on muuntunut alkuaikojen sademetsähenkisyydestä enemmän pohjoismaista luontoa ja elämää henkiväksi. Sama vahvasti käsitelty värimaailma on kuitenkin pysynyt ennallaan. Kuosien suunnittelun pohjana Jutta käyttää aina itse ottamiaan valokuvia.

”Valokuvia minulla on niin paljon, että periaatteessa niitä olisi ihan loppuiäkseni. Suunnittelu on kuitenkin minulle se kaikkein rakkain asia. On aivan sama, onko tarvetta vai ei, kun inspiraatio tulee, on suunniteltava uutta. Ja toki minulla on myös paljon jo vakioasiakkaita. Heitä aina kiinnostaa, mitä uutta olen tehnyt.”

Taiga Colors sisustustyynyt
Kohti Australiaa

Tie Unioninkadulle, Helsingin paraatipaikalle, luksusristeylyaluksien kylkeen ei ole ollut suora, eikä helppo. Vielä tänäkin päivänä Jutta joutuu nipistämään monesta asiasta tehdäkseen unelmaansa todeksi.

”Perheeni asuu Joensuussa. Itse asun Siuntiossa mökilläni, jossa ei ole edes juoksevaa vettä.”

Harvassa ihmisessä on niin paljon valoa ja optimistisuutta kuin Taiga Colorsin Jutta Kuuressa. Se sama valo loistaa myös hänen kuvistaan, kuoseistaan ja tuotteistaan. Tätä naista ei helpolla pysäytetä.

”Jos olisin realisti, ei tätäkään putiikkia olisi. Onneksi ihan kaikkia karikoita ei pysty edes ennakkoon näkemään. Muutoin ei ehkä uskaltaisi edes yrittää. Tai ehkä mä oisin kuitenkin uskaltanut...”, naurahtaa nainen, jonka seuraava unelma on oma putiikki Australiassa. Siihen uskoen hän on antanut hiustensa vaalennusrajan kasvaa. Sitten kun raja on riittävän alhaalla, on aika siirtyä Australiaan ja antaa auringon vaalentaa.

Katso Jutta Kuuren haastattelu, jossa hän kertoo omista periaatteistaan ja halustaan pitää tuotteidensa tuotanto Suomessa. Video on editoimaton eli rennolla otteella mennään. :) Ja niin, ompeluharrastajille tiedoksi, että Taiga Colorsin kuoseja ei myydä ainakaan vielä kankaina. Jutta jäi kuitenkin miettimään, josko ainakin yli jääviä paloja voisi myydä ei-kaupallisiin tarkoituksiin ompeluharrastajille. Jäämme odottelemaan...
Mukavaa viikonloppua ja ihanaa Suomalaisen käsityön päivää teille kaikille! Millaisia mietteitä suomalainen käsityö sinussa herättää? Suositko ostoksissasi suomalaista? Millaisia tuntemuksia suomalaisen tekstiili- ja vaatetusalan voimakas valuminen ulkomaille herättää sinussa?

http://www.lifie.fi/indiedays-blog-awards

6 kommenttia

 1. Ihanan näköisiä kuoseja! Nykyään käsityöllä ei valitettavasti ole juurikaan asiakkaan silmissä arvoa jollei sitä ole brändätty. Ja brändin luominen ja tunnetuksi tekeminen taas on monelle käsityöläiselle aivan vierasta (ja liian kallista). Tarvitaan taidon, suuren aktiivisuuden ja kontaktien lisäksi aika monta onnenkantamoista, kun käsityöläinen usein kaikkein mieluiten tekisi vain niitä omia tuotteitaan. Terveisin Portugaliin muuttanut mm. laukkujen tekijä :-) http://galleriamilmanda.blogspot.pt/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin! Ja niinpä se juurikin on. Markkinointi ja brändäys on monen käsityöyrittäjän kompastus. Onneksi ei näyttäisi olevan tuon Taiga Colorsin Jutan. On niin hyvä ote noissa hommissa. Mukavaa syksyä sinne Portugaliin! Kiva saada vieraita vähän kauempaakin. :)

   Poista
 2. Ihania kuoseja ja mahtavaa että tuotanto on Suomessa!! En olekaan tästä merkistä kuullut aiemmin, pitää perehtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Hatunnoston ja vähintään yhden blogipostauksen arvoinen asia. Tutustu ihmeessä tarkemmin. Materiaalit on myös ihan huippulaatua ja tosi likaa hylkiviä + pestäviä. Sopii siis lapsiperheeseenkin. Ja niin, tää ei ollut mikään yhteistyöpostaus. Halusin vain kirjoittaa tästä.

   Poista
 3. Upea juttu! Taiga Colors olikin minulle aivan uusi tuttavuus:) arvot on todellakin kohdallaan. Jutta on kyllä sinnikäs ja rohkea nainen. Tämä on kyllä hyvää esimerkkiä, suomalaisten pitäisi enemmän ja rohkeammin tuoda esiin taitavaa osaamistaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eikös vain! Hatunnoston arvoinen asia kertakaikkiaan! :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.