Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

SYDÄMEN MUOTOINEN JOULUKORISTE VANHASTA VILLAPAIDASTA

vanhasta villapaidasta joulukoristeita

Joulu, tuo jokavuotinen deadlinien kuningas! Halu ja taito tehdä itse + taipumus tehdä kaikki viimetipassa=toivoton yhdistelmä, jonka toimivuutta olen testannut joka ikinen vuosi. Seurauksena viimetinkaan saakka epämääräisiä kangaskasoja, keskeneräisten töitä ja kiristyviä hermoja.

Viime joulu oli bravuurini: päätin tehdä kaikki lahjat itse. Kiva idea. Periaatteessa. Piti aloittaa hyvissä ajoin, vaan kuinkas kävikään... Vielä aatonaattona kotimme muistutti enemmän joulupukin pajaa kuin kotia, jossa odotellaan joulupukkia. Muutaman epäonnisen sattuman vuoksi joulunviettosuunnitelmamme kääntyivät päälaelleen ja joulu päätettiinkin viettää vanhempiemme kodin sijaan meillä! Voitte varmasti kuvitella sen paniikin ja hikikarpaloiden määrän, joita kangaskasojen keskellä vuodatettiin. 

joulukoriste vanhasta villlapaidasta
Viimevuotisesta viisastuneena kannustankin itseni lisäksi myös muita, kaltaisiani viimetipan ihmisiä tarttumaan näihin ohjeisiin. Tee vaikka kaikille, mutta pienimuotoisesti. Pienelläkin omatekoisella lisällä saat luotua kaupasta ostettuunkin lahjaan lämpimän, kotitekoisen tunteen. Hyvissä ajoin aloittaminen on silti sallittua!

vanhasta villapaidasta joulukorista
Kiitokset kuvauspaikkana toimineelle Helsingin Vuosaaressa sijaitsevalle Kesäravintola Mainingille!










En ole vielä eläissäni ollut näin ajoissa jouluvalmisteluiden kanssa! Historiallinen hetki siis. Oop-pop-pop... eipäs innostuta! Tämä blogin juttusarjahan ei siis aivan oikeasti tarkoita omalta kohdaltani vielä yhtään mitään. Vaikka nämä juttusarjaa varten tekemäni koristeet ja jutut olenkin tehnyt, niin sehän ei silti tarkoita sitä, että olisin oikeasti tehnyt vaikkapa joululahjoja sukulaisillemme. Viimetinka on siis täysin saavutettavissa - tänäkin vuonna! ;)

Ja sitten hommiin! 











Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

39 kommenttia

  1. Kylläpä on mukavaa, kun muitakin viime tipassa Jouluihmisiä löytyy. Itse sijoitun nykyisin eläkkeellä ollessani viimetipa ja hyvissäajoinvalmista hössääjän välille. Eikä haittaa, minusta useinkin valmistelut ja tekeminen ovat parasta joulun iloa. Ymmärräthän että tältä vuodelta ei juurikaan valmista löydy, mutta laitan kuvan joulukarahkastani, kunhan ontuvat tekniset taitoni saan toimimaan. Joulukarahka on kahden vuoden takaa ja ensimmäinen joulu oli mielestäni paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulussa ihan parasta on juuri tuo valmistautuminen! Ja hei, ei ollut tarkoitus tokikaan, että tarvitsisi olla vielä mitään valmista esiteltäväksi. Joulukuun 12. päivä asti on aikaa toimittaa kuvia ja blogilinkkejä. :) Eli tässä pitkin matkaa, juttusarjan edetessä niitä voi lähetellä. Viimeistään kuitenkin tuolloin 12.12. :)

      Poista
  2. Siistiä! Tälle juttusarjalle odotan innolla jatkoa :)

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva postaus:) Totta, valmistelut voisi aloittaa joskus ajoissakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja! No, äläpäs muuta viserrä. Olisi kiva oppia tekemään ylipäätäänkin asiat hyvissä ajoin. Ainakaan omalla kohdallani tuo viimetippailu ei jää pelkästään jouluun... ;)

      Poista
  4. Ihanat sydämet :) Olen henkisesti sitä tyyppiä, että jouluvaömiateöut aloitetaan hyvissä ajoin. Siia HENKISESHI. Oikeasti kaikki tehdään viime tipassa, vaikka fiilistely alkaakin lokakuussa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan kännykän näppäimistö!! Henkisesti! Mitään en oo ottanu! :D

      Poista
    2. Kuulostaa niin tutulta! Kyllähän mäkin kaikkea vision aina hyvissä ajoin, mut kaskas... yhtäkkiä sitä huomaa taas ompelevansa viimeisiä lahjoja aatonaattona tms. Naurattaa tuo "henkiseshi"... että nyt on pienten lasten äidillä menny hermot ja on pitänyt nauttia vähän jotain hermoja lepuuttavaa... ;)

      Poista
  5. Tässäpä onkin mukava juttusarja jouluhössöttäjälle! Glögit ja piparit on jo korkattu ja joitakin joululahjoja aloiteltu :)
    Arvonnassakin olisi mukava voittaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva, jos on iloa tästä juttusarjasta. Minä en ookaan vielä poikkeuksellisesti juonut yhtäkään mukillista glögiä tänä syksynä. Täytyypä äkkiä korjata tuo erehdys. Yleensä ostan ekat glogit heti, kun illat alkavat pimenemään. Pipareita meillä nyt on tämän tästäkin. Mies on sellainen herkkusuu. Toivotaan, että arpaonni suosii! :)

      Poista
  6. Tuo kiinnitystapa on kekseliäs!!! Kiitos ideasta :D Odotan innolla uutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eipäs kestä! Hirmuisen kivaa, kun tämä juttusarja tuntuu saaneen heti niin mukavan vastaanoton. :)

      Poista
  7. Aivan ihania. Mitään joulujuttuja en ole vielä tehnyt, mutta tästä aloitan - ei muuta kuin vaatekaapille ja katsomaan kenen villapaita lähtee parempaan käyttöön. Kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vanhoista villapaidoista saa kyllä vaikka mitä, mutta tämä sopii niin hyvin jouluun.

      Poista
  8. Aamulla just kattelin että mulla on kertynyt pitsejä ja nauhoja nurkkiin aika lailla. Niin ja nappeja. Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin sitten vain sydämiä tekemään! Ja eipäs kestä, kiva, jos ohjeesta on iloa. :)

      Poista
  9. Aamulla just kattelin että mulla on kertynyt pitsejä ja nauhoja nurkkiin aika lailla. Niin ja nappeja. Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
  10. Olipa kiva postaus ja idea juttusarjasta. Jään seuraamaan. Teen paljon itsekin ja yritän muistaa laittaa sulle tiedoksi koostettasi varten. Terkuin Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivoista sanoistasi, Nuppu Home! Laita ihmeessä tulemaan koostetta, kun saat tehtyä. :)

      Poista
  11. Hauska idea!
    Minä olen enemmän jouluihminen, mies ei. Hän joka joulu toivoo, että ei tulis kuusta (!!) tai mitään, hälle riittäis että olis kinkku ja laatikot 1-2 päivänä ja sit pizzaa.. Ittelle leipominen, askartelut, joulukuusi ja koristeet on must. Mattoja tai verhoja ei vaihtele, mutta siivoan. Toki, koska inhoan ks hommaa, en mitään kaappeja ala vääntämään nurin, mutta sillai, että on kiva. Kuusen alle tulee laittaa lahjoja pitkin välpäiviä, näin tehtiin meillä. Lapsilla on kivempaa ja tulee nähtyä jokainen lahja ihan toisella tavalla. Muuten tulee lahjaähky (sekin on koettu, omassa lapsuudessa, kun oltiin isovanhempien luona... ahdistus).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen lahjojen eri päiville ripottelu olikin minulle ihan uusi juttu. Kuulostaapa hirmu kivalta ja fiksulta idealta! Se on totta että muuten se on sellaista, että moni lahja kokee vähän tappiota toisten rinnalla. Vaan tuota perinnettä on kyl tosi vaikea muuttaa, jos lapset on tottuneet siihen perinteiseen malliin... Meilläkään ei mies kyllä mistään jouluhössäyksistä välitä vähääkään. Minä sit hössään hänenkin edestään. Useimmiten mun hösötyksen syy on juurikin tuo liian isot suunnitelmat ja liian viimetipassa aloittaminen...

      Poista
  12. Tulipa kivat! Heti tuli mieleen yksi paitakin, jota voin hyödyntää! En malta odottaa seuraavaa juttua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! No niin, siitä sitten vain paitoja leikkelemään. Seuraava osa tulee ensi viikolla. :)

      Poista
  13. Onpa kauniita sydämiä! Tein itse samanmoisia pari joulua sitten trikootilkuista. Voisinpa tänä joulun alla tehdä vanhoista villapaidoista. Voin tehdä ne vaikka jonkun päivän kalenteriluukkuun ja vinkata ja linkata sulle. Täällä siis täysin jouluihminen, jolla on pajalla jo jonkinmoista valmista, puolivalmista ja hyvin suunniteltua työn alla. Pidin viime vuonna joulukalenteria blogissani ja ajattelin tänäkin vuonna pitää. Tulepa kurkkaamaan joulukuussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, joulukalenteri blogissa! No, tulen varmasti katsomaan. Kuulostaa ihanalta! :) Minusta tuo neulosmateriaali sopii äärettömän hyvin joulukoristeisiin. Niissä on heti sellainen talven tuntu.

      Poista
    2. Mun pitääkin heti tänään katsoa, minkä verran mulla on jäljellä parista villapaidanraakileesta, joista olen muutama vuosi sitten ommellut lapasia. Ne ovat vähän sellaisia joulun värisiäkin. Öhöm.... tosiaan kaikkea sitä jemmaa... vanhoja leikeltyjä villapaitoja. :D Tiesin(!), että niille on käyttöä. Ehkä niiden aika on nyt. :)

      Poista
    3. En ollutkaan huomannut tätä kommenttia. Sori! Joo välillä tosiaan tuntuu et mitään ei hennoisi heittää pois. Niin paljolle vois olla käyttöä. Kaapissa odottaa monta kassillista pieniä tilkkuja. Niitä ois tarkotus käyttää sisustustyynyn täytteenä. No kaikkee ei tietenkään voi jemmata. Tulee tilanpuute vastaan aika pian. Ja se ettei muista mitä kaikkea omissa jemmoissa on... mut nyt sun tilkuille tuli käyttökohde!:)

      Poista
  14. Hihi, deadline oli hyvin sanottu. :) Musta tuntuu, että tästä sun uudesta juttusarjasta tulee tosi hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos kivoista sanoista taas, Paulina!

      Poista
    2. Minäkin odotan tätä juttusarjaa. Toivottavasti tämä juttusarja ilmestyy usein. :)

      Poista
    3. Kerran viikossa. Vähintään. :)

      Poista
    4. Mahtava juttu! Iso peukku! :)

      Poista
  15. No niin, siinäpä oli hyvä lahjaidea vaikka ompelevalle ystävälle, meinaan sydänneulatyyny:) Tämä joulu tuntuu olevan kovin kiireinen, voi olla ettei montaa (tai ei yhtään) itsetehtyä lahjaa ennätä tehdä, vaikka kuinka haluaisin..Mutta eihän sen tietysti tarvitsisi mitään isoa olla, jään joka tapauksessa odottelemaan juttusarjan jatkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan totta! En ollut tuota ajatellutkaan. Nimenomaan pikkuisestikin itse tehden voi saada hyvän mielen sekä lahjan saajalle että itselleen. :)

      Poista
  16. Ihanaa, joulujuttuja! Nuo sydämet on kauniita ❤ . Minä olen jouluihminen, suunnittelen jo kesällä mitä lahjoja teen tänä vuonna. Syksy menee siinä, että ajattelee jouluun olevan vielä paljon aikaa, ehtiihän tässä...ja aina tulee se viime tippa, itkua ja hammasten kiristelyä, kun haluaisi tehdä kaikki suunnitelmat, mutta ei vaan ehdi :D. Innolla odottelen jatkoa tähän sarjaan (jota jo tulikin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Kuulostaa niin tutulta... minäkin kyllä suunnittelen ajoissa, mutta.... no saa nähdä kuin käy tänä vuonna. Ehdinkö tän jjuttusarjn jälkeen enää mitään muuta... ;)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.