Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

BLOGINI VUOSI 2015


vuosikooste ompelublogista
Välähdyksiä blogini vuodesta 2015.
Vuoden lopussa on aina mukava vetää yhteen kuluneen vuoden juttuja: mitä tuli tehtyä, mitä jäi tekemättä, mitä opin, mitä olisin ehkä halunnut tehdä toisin? Vuosi 2015 oli ylivoimaisesti blogini historian monipuolisin, värikkäin ja aktiivisin. Tehdessäni tätä koostetta minun piti oikein tarkistaa, että tapahtuiko tämä kaikki todella saman vuoden aikana. Kyllä. Se todella tapahtui.

Vuoden 2015 aikana mm. käynnistin monta ompeluun liittyvää haastetta/kamppista, aloitin kuosisuunnittelusta kertovan juttusarjan ja joulun alla toteutin jouluisiin käsitöihin keskittyvän juttusarjan. Vuoteen sisältyi myös monenlaisia blogiini liittyviä huomiointeja ja uusia yhteistyöavauksia.

Tässä Kototeko-blogin vuosi 2015, olkaapa hyvä.

Renew Mama

Vuosi 2015 käynnistyi Renew Mama -projektillani, jossa kannustin ompelevia äitejä priorisoimaan ompelussa itsensä. - Edes toisinaan. He kun tuppaavat usein hankkimaan vaatteita ja ompelemaan huomattavan paljon enemmän lapsilleen kuin itselleen. Lopputuloksena on tympeä äiti-ihminen, joka hokee vaatekaappinsa edessä suu mutrussa mantraa "mulla ei oo mitään päällepantavaa". Renew Mamasta sukeutui yleisön pyynnöstä oma Facebook-ryhmänsä, jonka kantoi aikansa, mutta hiipui vähitellen kai lähinnä ryhmän pienuuden vuoksi. Lopetin ryhmän syyskuussa.


Juttusarja kuosisuunnittelusta
Loppukeväästä mietin, että olisi mukava tarjota ompelevien ihmisten iloksi sisältöä, jollaista ei juuri muutoin ole saatavilla. Sisällöntuotannon ammattilaisena innostuin ajatuksesta ja aloitin kuosisuunnittelijoista kertovan juttusarjan nimeltään Kuosin takana. Juttusarjassa on tutustuttu mm. Paapii Designin, Vimma Companyn sekä Noshin kuosisuunnitteluun. Sarjaan on tulossa vielä ainakin kaksi osaa.

Korjausompeluhaaste

Alkukesästä havaitsin, että korjausompelua odottavien vaatteiden kasani on luokattoman suuri. Ounastelin, etten ole ainoa, joka välttelee korjausompelua viimeiseen saakka. Käynnistin ”Korjausompelun kesäkuu” -kamppiksen. - Eniten itselleni, mutta myös kannustukseksi muille ompeleville ihmisille. Aihe herätti paljon keskustelua FB:n ompeluryhmissä ja moni tarttui haasteeseen. Korjausompelun kesäkuun aikana myös oma korjausta vaativien vaatteiden kasani madaltui huomattavasti. Tämä projekti olisi syytä kyllä uusia säännöllisesti! ;)

Jossain kohtaa kesää huomasin miettiväni useammassakin yhteydessä eri blogien tarinoita: miten ne ovat saaneet nimensä ja kuinka ovat kehittyneet sellaisiksi kuin ovat. - Tuumasta toimeen! Starttasin haasteen #Blogisitarina. Haaste oli suunnattu kaikille blogeille ja lähti liikkeelle omastani. Se on rullannut eteenpäin ja edennyt omalla painollaan. Haastekirjoituksia on kertynyt ihan huikea määrä ja niitä on hauska bongata siellä täällä.

Tämän vuoden aikana innostuin myös aivan uudella tavalla kierrätysompelusta. Uudistin useita omasta vaatekaapistani löytyneitä vaatteita, ompelin miesten puvun takista laukun, nahkatakin hihasta clutchin, vanhoista housuista hameen jne. - Äärimmäisen luovaa ja palkitsevaa. Ja tietenkin myös ekologista. Vuoden aikana innostuin myös kankaanpainannasta ja hyvin moninaisten materiaalien hyödyntämistä niiden perinteisten joustavien materiaalien lisäksi.

Vuoden loppupuolella toteutin jouluisen juttusarjan nimeltään ”Pikkuisen käsin tehty joulu”, joka osoittautui hyvin suosituksi. Juttusarjan ensimmäinen postaus oli blogihistoriani ylivoimaisesti suosituin. Juttusarja sisälsi ompelun lisäksi myös askartelua. - Kivaa vaihtelua, jota varmasti teen jatkossakin jonkin verran.

Husqvarna Viking Opal 650
Syksyn aikana sain myös aloittaa yhteistyön Husqvarna Vikingin kanssa, pääsin haastateltavaksi Me Naiset -lehteen, blogini oli ehdolla Indien Daysin Blog Awardseissa, kirjoitin jutun Kotiblogit-lehteen sekä pääsin mukaan Onni-blogit blogiyhteisöön (josta kuitenkin jättäydyin pois). Arvontojen tiimoilta tein yhteistyötä Tuuni & Lorun, Down to Sizen ja Noshin kanssa.

Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneilleni ja ennenkaikkea teille, ihanat blogini lukijat ja seuraajat. - Teitä on tullut tämän vuoden aikana ihan hirmuisen paljon lisää. Blogiini on myös syntynyt jo vakiintunut kommentoijien joukko. - Kiitokset teille kaikille! Olen saanut teiltä paljon ihanaa palautetta, näkemyksiä ja kiinnostavia keskustelunavauksia. Ne ovat ihan parasta tässä bloggailussa. Välillä itseäni harmittaa tosin tämän blogialustan kömpelyys kommunikoinnissa. - Se ei kyllä suoranaisesti kannusta keskusteluun. Ainoastaan lyhyeen kommentointiin.

Ohessa vielä blogini vuoden 2015 kymmenen suosituinta postausta (suosituimmuusjärjestyksessä):

Ensi vuodelle minulle on jo monenlaisia suunnitelmia. Blogin sisällölliseen puoleen aion panostaa jatkossakin. Kirjoittaminen on minulle niin luontaista ja rakasta, että vähäsanaiset kuvagalleriat eivät varmasti kuulu blogiini ensi vuonnakaan. - Te, jotka ette jaksa pitkiä tekstejäni lukea voitte edelleen pitäytyä kuvien silmäilyssä. - Aion pitää laatua yllä myös siinä puolessa. :)

Mitä sitten haluaisin tehdä toisin ensi vuonna? No, tänä vuonna huomasin jo tekeväni paljon asioita ihan vain blogini vuoksi. Ensi vuonna aion ottaa sen verran "takapakkia", etten unohda myöskään tarvepohjaista tekemistä. Välillä se nimittäin tuntui jäävän... Elävä muistuttaja istuu nytkin tuossa viereisellä sohvalla ja pari kassilta muistuttajalle tarkoitettua lojuu ompelematonta materiaalia kangaskaapissa...  Tähän kohtaan siis ryhtiliike ja huomio välillä blogin lisäksi kotia kohti!

Liian tarkkaan en halua blogiani suunnitella. Minusta blogi saa elää ja kehittyä kirjoittajansa mukana. Ja toki myös palautteeseen pohjautuen. Kuulisinkin hirmuisen mielelläni nyt sinulta, että mistä pidät blogissani, minkä tyyppisiä postauksia toivoisit enemmän, mitä vähemmän?

Oikein ihania vuoden viimeisiä päiviä ja upeaa vuotta 2016 Sinulle!

Sanna

28 kommenttia

 1. Ihana postaus <3 ja paljon on mahtunut sun blogivuoteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja! Kyllä paljon oli kaikenmoista tänä vuonna. Saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Ihanaa Uutta Vuotta Sinulle! ♡

   Poista
 2. ❤ Oon ihastellut sun juttusarjojasi! Mielenkiinnolla odotan seuraavaa vuotta,toiveita ei ole. :) Oot ihana.

  VastaaPoista
 3. Hieno vuosi siulla ollut! Nuo juttusarjat ovat kiinnostavia, niitä ei muilla olekaan :) Iloista tulevaa vuotta ❤️

  VastaaPoista
 4. Kiva kooste, sulla on ollut vauhdikas blogivuosi! Ja oon tykännyt sen seuraamisesta täällä ruudun toisella puolella. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa vuotta blogissasi! :)

  VastaaPoista
 5. Paljon ja monipuolisesti olet ennättänyt tehdä kaikkea. Onnea ja tarmoa uuteen vuoteen 2016. Itse toivoisin aikaa lueskella muiden blogeja. Omankaan päivityksiin ei tunnu aikaa olevan. Plääh. Ommellaan sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanne-Maija! Jos aikaa on vähän, kannattaa keskittyä olennaisimpaan. Eli ompeluun. :) Ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

   Poista
 6. Hieno ja monipuolinen vuosi takana! Itseä kiinnostaa eniten vinkit omaan ompeluun sekä monipuoliset juttusarjasi. Ihanaa uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta ja ihanaa Uutta Vuotta sinullekin! :)

   Poista
 7. Paljon olet vuodessa ehtinyt! Mielenkiinnolla odotan tulevan vuoden juttuja :) Onnellista ja luovaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Voi ihana kaunis blogi sentään! Oot kyllä tehnyt vaikka mitä ja sun blogin tänä syksynä löydettyäni olen kerta toisensa jälkeen harmitellut, että tällä hetkellä mulla on niin vähän aikaa lukea muiden juttuja, jos edes joskus yritän tehdä omiakin.

  Fanitan sun tyyliä blogata ammattimaisen rennosti ja aidosti. Samalla tuotat upeaa sisältöä sujuvine teksteineen ja kiinnostavine kuvineen. Ja olet myös tosi kannustava ja lämpimän oloinen persoona.

  Lyhyesti siis: Pidä toi ja vielä lisää hyvyyttä toivotan blogivuoteen 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi hyvänen aika sentään. Kiitos! Olipas kauniisti sanottu. Ja tosi kiva kuulla, että olet viihtynyt. Blogien seuraaminen(kin) on kyllä hyvin aikaa vievää. Itsekin olen sitä vähän vähentänyt. Muuten sitä huomaa uppoavansa täysin tähän virtuaalimaailmaan. Muutakin elämää kuitenkin on ja pitääkin olla. Ihanaa Uutta Vuotta sinullekin! :)

   Poista
 9. Kiva oli lukea sinun blogivuodestasi ja nähdä koostettuna tehtyjä käsitöitäsi. Ansaitusti olet kyllä saanut hienoja yhteistyökuvioita ja näkyvyyttä blogillesi. Blogistasi huomaa, että olet tehnyt paljon töitä sen eteen. Minulla ei ole mitään muutosehdotuksia tai uusia toiveita esittää. Pidän monipuolisista jutuistasi käsitöiden maailmasta ja töittesi persoonallisuudesta sekä tavasta ottaa lukijat huomioon. Kirjoitat mielenkiintoisesti ja sujuvasti. Joka kerta on ollut ilo tulla blogiisi, kohtaat ihmiset ihmisinä ja luot omalla olemuksellasi lämmintä tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, liian nopeat sormet. Siis oikein hyvää ja inspiroivaa uutta vuotta sinulle!

   Poista
  2. Kiitos, Hanna! Ihanasti sanottu. :) Olet itsekin niin ihana blogin seuraaja, kun aina jaksat kommentoida ajatuksella. Tulee tosi usein sellainen olo, että kanssasi voisi jatkaa höpöttelyä vaikka kuinka pitkään. :) Ihanaa Uutta Vuotta myös sinulle!

   Poista
 10. Miksi Kototeko? Siksi kun sä vaan vedät niin hyvin ja oot lisäksi ihan mahtavan hersyvä tyyppi livenäkin. <3

  VastaaPoista
 11. Blogisi on mukaansatempaava, minusta erityisesti sanallisesti ja tekstiä tukevat hyvät kuvat ja monenlaiset käsityöt, minulla ei ole toiveita esitettäväksi täksi vuodeksi :). Itse olen paljon tässä loman aikana myös miettinyt bloggaamista ja kaikkea someilua ja tulen myös joissakin omissa jutuissani ottamaan takapakkia ja tekemään asioita toisin :). Iloista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! ♡ Samoin täälläkin on pohdittu tauon aikana moniakin asioita. Tauko teki tosi hyvää. Paljon on uusia ideoita, mut toisaalta, haluan myös pitää someilun kurisssa ja tietyissä raameissa. Syksyn aikana vei jo vähän liikaakin huomiota. Niin kivaa kuin tämä kaikki onkin, se aika ja huomion määrä on aina pois perheeltä. Että joku kohtuus pitää olla ettei elämän kokonaisuus kärsi. :)

   Poista
 12. Ihana blogi,joka on monipuolinen,kiinnostava, mukaansa tempaava, innostava,selkeä ym.ym. :) Ei muutostoiveita, sillä juurikin tällaisena jäin tätä seuraamaan, ja uskon, että kaikki mitä vielä tulee on innostavaa ja kiinnostavaa :) Idearikasta alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari, kivasta palautteesta! :) Mitenkään radikaalisti blogini ei tule muuttumaan. Mut jotain uusia juttuja kyllä. Idearikasta Uutta Vuotta sinullekin!

   Poista
 13. Olet kyllä mahdottoman idearikas nainen:) Mikä blogissasi on parasta? No se, miten laajasti tuot kässämaailmaa esiin. On käsitöiden esittelyä, juttusarjoja(ihan huippuja), kierrätystä, yhteistyökuvioita...ideoita ja inspiraatioita löytyy niin moneen lähtöön ja blogin sisältö kiinnostaa monenlaista lukijaa, ei pelkästään kässäharrastajia. Kirjoitat sujuvasti ja huumorilla ja ennen kaikkea ihailen miten ryhdyt toteuttamaan asioita. Sormen napsautuksesta olet jo hommissa:) Jatka vain samaa rataa! Ihanaa ja onnellista vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♡ Hirmu kiva kuulla et mikä blogissa on antoisaa. Itse tulee helposti vähän sokeaksi. Monipuolisuus tulee osittain varmasti myös siitä että olen aina uteliaan kiinnostunut uudesta ja toisaalta myös kyllästyn helposti: minusta ei olisi ikinä esim. ompelemaan sataa samanlaista pipoa. Kerran osallistuin joulunmyyjäisiin ja koko ajan piti hyppiä myyntiartikkelista toiseen, että mielenkiinto säilyi edes jotenkuten. Hatunnosto siis käsityöalan ammattilaisille! Minusta ei siihen olisi. Se tuli todettua hyvin nopeasti. ;) Ihanaa uutta vuotta sinullekin ja ihana kun jaksat kommentoida täällä. :)

   Poista
 14. Suosittu, moderni ja laadukas pihasauna. Pihasaunamallisto näyttää hyvältä omakotitalo- ja kesämökkimiljöössä. Valmistetaan tyylillä kotimaisena käsityönä. Tutustu!

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.