Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

SISUSTUSKORIT LETITTÄEN JA OMMELLEN ONTELOKUTEESTA


letitetty kori
Jos olet joululahjojen suhteen vielä alkumetreillä, tässä ja huomisessa postauksessani esittelen kaksi melko helppoa ja nopeaa joululahjaideaa/lahjan lisää. Sisustuskorit ovat mielestäni hirmuisen kiva joululahja melkeinpä kenelle tahansa. Itse tehdyn korin voi täytää vaikka kaupasta ostetuilla herkuilla, koristeilla, kosmetiikalla - millä tahansa, mikä sopii lahjan saajan persoonaan. Lopputuloksena siis juttusarjani nimen mukaisesti "pikkuisen käsin tehtyä". 

Sisustuskoreja pystyy tekemään helposti ommellen kankaasta. Itse halusin kokeilla nyt kuitenkin jotain muuta. Virkatut korit ovat mielestäni ihania. Laiskana neulojana halusin kokeilla korin tekemistä ontelokuteesta letitystekniikalla. Yhden korin saa helposti valmiiksi illassa letityksineen päivineen. 

Sisustuskorit Novitan ontelokuteesta

Sisustuskori joululahjaksi
Näin ompelet sisustuskorin
Vinkki lettien liitoskohtiin: voit joko ommella letit valmiiksi kiinni toisiinsa tai kiinnittää ne koria ommellessa. Itse valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon. Käännä "loppuvan" letin pää oikealle, ommellun osan alle. Aloita uusi letti heti edellisen perään. Taita senkin häntä oikealle, ommellun alueen alle.

Tämän postauksen toinen kori on tehty ihan samoilla periaatteilla kuin tuo simppelimpikin. Sen jujuna on spiraalinmuotoiset koristeet. Ne on tehty siten, että letti on ommeltu spiraalille molemmista päistä, jolloin lopputulos muistuttaa vähän wieneriä. Ne on ommeltu kiinni toisiinsa ja ylä- ja alapuolelle on ommeltu tuota ihan peruskorin rakennetta.

Minkä tyyppisiä lahjoja tykkäät itse antaa? Pyritkö antamaan persoonallista vai pitäydytkö mieluummin turvallisen neutraaleissa vaihtoehdoissa?


Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.

8 kommenttia

 1. Kiva ja kaunis idea! Juup, kevyt paniikki päällä. Ongelma on se, että haluan tehdä itse, mutta vastaanotto ei kyllä arvosta miusta niitä :/ eli ehkä ostoksille suunnattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannariina! No, tuossa tapauksessa kyllä ostaminen on täysin perusteltua. Eei kannata uhrata omaa aikaansa ja vaivannäköä, jollei sitä arvosteta.

   Poista
 2. Niistähän tuli nätit korit! Täällä ei paniikkia, vain yksi itse tekemä lahja aloittamatta ja sekin on anopin kissalle niin ei ole niin vakavaa, jos ei valmistu ajoissa ;). Tänä vuonna olen stressannut joulusta todella vähän, en vielä oikeastaan ollenkaan :). Syksy ollut täynnä haipakkaa, joten nyt haluan antaa lapsille aikaa, tehdään yhdessä joulujuttuja se mitä tehdään ja muu jääköön tekemättä, sellaista löhöilyä ja oleilua tarvitaan nyt enemmän kuin hössätystä :). Ei kuulosta ollenkaan minulta, mutta sellainen aikomus nyt on : D. Kivaa,joulupaniikki-vapaata viikkoa sulle Sanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Wau, kuulostaa hyvältä. Naurattaa tuo anopin kissan lahja. Tuskin loukkaantuu, vaikkei tulisikaan ajoissa valmiiksi tai ylipäätäänkään. ;) Hienoa, ettet stressaa. Ei minuakaan stressaa. Toisaalta, aavistuksen kyllä jopa pelottaa tämä huoleton tunnelma. Että enteileekö se kuitenkin jotain hirmuista loppupaniikkia. ;) Toivotaan, ettei. Ja kiitos! :)

   Poista
 3. Kauniit korit! Letitystekniikka toimii hyvin, ja olet tehnyt tosi nätit kuviot kieputtamalla. Minun piti olla stressaamatta tänä vuonna joulusta, mutta pakko myöntää, että tällä hetkellä on stressikäyrä aika korkealla :(. Lahjakankaat odottaa edelleen tuloaan, eikä oikein ole vara lähteä ostamaan mitään tilalle. Pakko kirjoittaa vain kortit ja kertoa toimittavansa lahjat myöhemmin :). Mutta oikeasti aika hyvillä fiiliksillä, miehillä on joulua ennen pari päivää lomaa, ei jää kaikki hommat minulle ja ehdin vaikka yhtenä päivänä vähän ommella (mikäli lahjakankaat vihdoinkin tulevat...mrr). Lahjoissa suosin aika neutraaleja vaihtoehtoja ellen tunne lahjan saajan toiveita ja mieltymyksiä riittävän hyvin. Jotain sellaista, jolle on todennäköisesti käyttöä tai on selkeää kulutustavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Letittämällä saa kyl nättiä pintaa. Tykkään itsekin. Voi ei, eipä kuulosta kivalta tuo, etteivät kankaat ole vielä edes tulleet! Mut ehkä ne vielä ehtivät perille niin, että saat ommeltuakin. Toivotaan parasta! Minäkin suosin joko neutraaleja tai jos teen persoonallisempaa, niin ainoastaan ihmisille, jotka tunnen tosi hyvin.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.