Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

JOULUKORISTEITA OMMELLEN JA KIERRÄTTÄEN

kuusen koriste kirjasta

Viimepäivien kova tuuli oli riepotellut männyn oksia pitkin poikin. Poimin kauneimmat talteen ja laitoin lasipurkkiin. Mänty on oikeastaan ihana joulupuu. Se on pitkien neulastensa ansiosta näyttävä ja kivan pörheä.

Tämän postauksen koristeet on tehty ommellen. - Kyllä, myös paperia voi ommella! Ohjeet alempana tässä postauksessa.

Omatekoiset joulupallot Näiden koristeiden tekeminen on helppoa ja nopeaa. Meillä pallojen ompeluosion suoritti onnistuneesti 8-vuotias poikamme.

Koristenauha huovasta
Näin jossain Design-kaupassa vilauksen kaulakorusta, joka oli tehty ilmeisesti ohuen ohuesta puusta tai lastusta tällä samaisella tekniikalla. Se näytti niin tyylikkäältä, että halusin heti soveltaa ideaa jotenkin. Jämsän huopatehtaan leikkuujäte sai uuden elämän koristenauhana, jonka voi halutessaan ripustaa kuuseen tai oikeastaan minne vain. Luonteeltaan tämä on sen verran pelkistetty, että sijoitan sen todennäköisesti joulun jälkeen lasten huoneen koristukseksi.

Omatekoinen kuusenkoristeNäitä tarvitset


JOULUPALLOT

Näitä tarvitset:

- Kirjan sivuja
- Sakset
- Kynä
- Liimaa
- Ompelukone

Tee näin:

1. Revi kirjasta sivuja ja asettele päällekkäin n. 10 kpl sivuja (kokeile, millä määrällä ompelukoneesi ompelee paperinipun. Liian paksun nipun kohdalla ommel saattaa alkaa repimään paperin. Liian ohut paperinippu puolestaan tekee pallosta harvannäköisen).
2. Piirrä nipun päällimmäiseen sivuun haluamasi kokoinen ympyrä (itse käytin muottina lasten muovailuvahapurkkia) ja leikkaa koko nippu kerralla ympyrän ääriviivoja pitkin.
3. Asettele nippu ompelukoneen paininjalan alle. Jätä riittävän pitkät langat alkuun, koska niistä tehdään pallon ripustuslenkki. Ompele suoralla pallon keskelle ylhäältä alas asti.
4. Taita ompeleen kummaltakin puolelta sivut yhteen ja liimaa ne toisiinsa. Taittele ja availe sen jälkeen kaikki sivut niin, että muodoksi tulee pallo.
5. Solmi ripustuslenkki. Valmista!

KORISTENAUHA HUOVASTA

Näitä tarvitset:

- Huopaa
- Sakset
- Ompelukone

Tee näin:

1. Leikkaa huovasta haluamasi kokoisia palloja x määrä. Riippuen siitä, minkä mittaisen nauhan haluat.
2. Sitten vain ompelet pallot peräkkäin keskeltä palloa suoralla ompeleella. HUOM! Jätä sekä alkuun että loppuun pitkät pätkät lankaa nauhan ripustamista varten. Siinäpä se, helppoa vai mitä!

JoulunauhaPiditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 


4 kommenttia

 1. Kauniit ja yksinkertaiset koristeet - ihan parhaat!
  Mänty on kyllä nätti sisälläkin. Juurikin pitkien neulastensa ja tuuheutensa vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon kans tykästynyt nyt tämmösiin simppeleihin. Aiemmin oon tykännyt runsaammasta tyylistä. Tuota mäntyä ihastelen nyt päivittäin. On kyl ihana! :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.