Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

MODERNI KUUSIRYIJY VANHASTA NAHKATAKISTA

kuusiryijy
Oi kuusipuu! Kototeon joulujutut jatkuu ja nyt muutaman postauksen verran teemana on kuusi - erilaisissa muodoissaan. Tässäpä sikermän ensimmäinen: vanhasta nahkatakista ja vyöstä tehty moderni ryijy. Ripustuspuukin on kierrätetty: se on pätkä parvekkeen seinustallamme olleesta isosta oksasta, jonka ympärille köynnöskasvit ovat kiipeilleet kesäaikaan. Oksa oli niin kauniisti ajan harmaannuttama, että halusin ehdottomasti hyödyntää sen tähän. Näyttävyydestään huolimatta tämä koriste on hyvin helppotekoinen - osaat varmasti, jos haluat kokeilla! näin teet kuusiryijyn
NÄIN TEET KUUSIRYIJYN

Tarvikkeet:

- Nahkaa
- Nahkanauhaa tai vaihtoehtoisesti voit leikata nauhan itse nahkasta
- Sakset
- Liimaa - itse käytin suosikkiani: kuumaliimaa. Se sopii tällaisille hätähousuille.. ;)
- Paperia ja kynä mallin piirtämistä varten
- Paksu oksa tai keppi
- Narua ripustusta varten

Tee näin:

1. Piirrä sopivan näköinen ja kokoinen kuusi paperille ja leikkaa se malliksi. Voit halutessasi leikata kuusista myös eri kokoisia. Omassa versiossani reunoilla olevat kuuset ovat aavistuksen keskimmäisiä suurempia. Isommat kuuset ovat 10 cm pituisia.
2. Piirrä mallikuusen avulla nahkan nurjalle puolen kuusien ääriviivat.
3. Leikkaa kuuset irti.
4. Leikkaa nauhaa niin moneen osaan kuin haluat kuusinauhoja ryijyysi. Jätä nauhat mieluiten liian pitkiksi vielä tässä kohtaa. Ylimääräinen on helppo napsaista pois.
5. Mallaile kokonaisuutta oksaan ja asettele kuusia. Valitse mieleisesi etäisyydet. Minun ryijyssäni kuuset ovat 4 cm päässä toisistaan. En halunnut kaikkia nauhoja saman mittaisiksi, vaan ryijy pitenee keskustaan. Voit toki tehdä omasi niin kuin parhaaksi katsot.
6. Liimaa kuuset kiinni nahkanauhaan.
7. Kiinnitä nauhat oksaan kiinni. Katso, että solmu tulee lähemmäksi ripustuspuun takaosaa kuin etuosaa. Näin kuuset roikkuvat lähempänä seinää. 
8. Kiinnitä ripustusnaru oksan kumpaankin päähän. Valmista! :)

kuusiryijy
kuusiryijy
Lapsuuden kodissani joulu alkoi vasta tasan 24. joulukuuta. Siihen sisältyi myös ihana, tarkkaan määritelty protokollansa. Tykkäsin siitä kovasti. Nyt aikuisena omassa kodissani meille on kuitenkin muotoutunut jo ihan omat, melko rennot traditiot. Olen kuuluisa viimetinkailustani, joten olen todennut pitkitetyn joulun mallin sopivan minulle paljon lyhyttä paremmin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jouluista tunnelmaa aletaan puuhailemaan (lue: minä puuhailen) jo marraskuun puolella. Sisustan joulua kotiimme asteittain. Aloitan kaikkein neutraaleimmista elementeistä, joita olenkin tehnyt viime syksynä jo useampia. Niiden luonne on sellainen muuhun sisustukseen istuva ja enemmän ehkä talvinen kuin jouluinen. Hyvänä esimerkkinä toimii tämä huovasta ommeltu koristenauha ja vanhoista villapaidoista tehty viirinauha. Myös edellisen joulupostauksen kanelikuusi menee samaan kategoriaan. - Samoin tämän postauksen kuusiryijy. Minusta siitä tuli tosi kiva! :) 

Olen muuten vähän puoli-ihmeissäni seurannut omaa tyylimuutostani kodin sisustuksen suhteen. Aiempi romanttis-etnohenkinen sisustaminen on kadonnut tyystin ja yhtäkkiä tilalle on ujuttautunut selkeää, skandinaavista. - Tyyliä, jota suorastaan inhosin jossain vaiheessa. En tiedä, onko se sisustusblogien lukemisen aiheuttamaa, Konmarin vai kenties vain selkeyttä tuovaa vastapainoa täydellisen rönsyilevälle luonteelleni. Epäilen, että eniten jälkimmäistä. 

Kotimme voisi olla myös eri näköinen, mikäli asuisimme vaikkapa omakotitalossa. Jotenkin tämä yksinkertaisuus tuo myös tilan tuntua suht niukkoihin tiloihin. Näillä mennään nyt ainakin tässä kohtaa. Kenties vielä joku päivä päivä yllätän ja esittelenkin täällä blogissani jotain aivan toisen tyylistä. We'll see. :)

moderni kuusiryijy
Kuvassa näkyvä valaisin on myös tekemäni. Se on tehty rikkoutuneesta maljakosta ja vanhan jalkalampun osasta. Lisää kuvia täällä.Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita. 

Jokos siellä ruudun toisella puolen puuhataan joulua? Mitäs olet tehnyt/aikeissa tehdä?  


Mukavaa viikonloppua! :)


21 kommenttia

 1. Ihan törkeen hieno! Tyylikäs ja moderni. Saman ilmiön huomaan meidänkin sisustuksessa, kaipaan selkeyttä :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on tosiaan aivan mahtavan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Terhi! Kierrätysmatskuista tehtynä vielä tuplailo.:)

   Poista
 3. Tosi hieno, hyvä yhdistelmä materiaaleissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paulina! Tykkään itsekin kombosta: kovan ja graafisen mustan kuvion rinnalla pehmeää ja kuritonta luonnon muotoa. :)

   Poista
 4. Yksinkertaisuudessaan upea! Ja miten sitä onkaan mukava hyödyntää jotakin vanhaa, kotoa löytyvää materiaalia, terkuin Suska KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
 5. Kaunis. Ja oli ryijy tai mikälie, niin se on yks hailee tässä tapauksessa :) Kaunis koriste joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 6. Wau! Ajaton - samalla moderni ja kuitenkin ripaus maalaisromantiikkaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noin juuri itsekin sen näen. Kiitos kivasta kommentista! :)

   Poista
 7. Hieno! Minulta löytyisi vanhaa sohvanahkaa sinisenä, täytyykin pyöritellä ajatusta, jpsko tekisi siitä tälläista tai jonkun muun kuvion :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sohvanahkahan oiskin ihan täydellistä! Ja kuviohan voi olla joku muukin. Vaikka tähtiä. Sellainen tähtisade. :)

   Poista
 8. Hieno :) kiva et teit oksaan, tuo pehmeyttä ja kivaa persoonallisuutta "kovaan" nahkaan :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo oksa oli ihan ehdoton. Joku siistiksi hiottu rima tai pulikka ois ollut ihan liian kova.

   Poista
 9. Tää on kyllä upea, niin ideaa kuin toteutusta myöten! Jotenkin niin ihanan karu:)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.