Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

TAMPEREEN KÄDENTAITOMESSUJEN PARHAAT PALAT

Annariikka QvistTakana on elämäni ensimmäiset Tampereen kädentaitomessut. Tässäpä koostetta itselleni mieleenpainuvimmista messujutuista. Postauksen loppupuolella on myös ituitiivisen vainunenäni bongaama ennakkotieto aivan uudesta kuosimaailman tulokkaasta! :)

Klo 6:30
Heräsin perjantaiseen messuaamuun samanlaisissa tunnelmissa kuin lapsena ollessani lähdössä elämäni ensimmäiselle etelän lomamatkalle. Olisi tehnyt mieli heittää heti aamutuimaan pari volttia sängyllä ja hihkua kaikille: "joko mennään, joko mennään!" En tiedä, kuinka iso osa junalla Helsingistä Tampereelle matkanneista oli matkalla samaan paikkaan, mutta ainakin sekä vieressäni että edessäni heiluteltiin puikkoja tiuhaan tahtiin. Olisin oikeastaan halunnut kannustaa koko vaunun pieneen aaltoliikkeeseen ja huutaa, että "kaikki ketkä on menossa kässämessuille sanoo Yeeeah". Hillitsin kuitenkin itseni. ;)Klo 10:00
Tampereen rautatieasemalle päästessä ei tarvinnut juuri miettiä, että mihinkä suuntaan pitäisikään mennä oikean bussipysäkin löytämiseksi. Sen kun seurasi vain naisvoittoista ihmismassaa. Ilmassa oli ihanan yhteisöllistä tunnelmaa - eri ikäisiä, monen tyylisiä naisia ja kaikki liikkeellä rakkaudesta samaan asiaan.

Klo 10:45 -->
Ensimmäiset pari tuntia menivät messuilla jonkinlaisessa euforisessa hypnoosissa. - Yhtäkkiä kaikki se, mikä on ainakin itselleni enimmäkseen läsnä vain netin kautta, olikin siinä ihan oikeasti. Kosketeltavissa ja ihmiset tuotteiden takana ihan oikeasti siinä: moikattavissa ja jututettavissa.Toki olen käsityömessuilla käynyt aiemminkin, mutta tämä tapahtuma oli kyllä ihan omaa luokkaansa.

Annariikka Qvist

ANNARIIKKA QVISTIN NUKET

Yksi messujen ehdottomasti mieleenpainuvimmista jutuista oli Annariikka Qvistin virkkaamat nuket, jotka olivat vastassa messuvieraita heti messuhallin aulassa. Nukkeja olisi voinut ihastella vaikka kuinka pitkään. Niin suloisia ja taitavasti tehtyjä!

TAITO-YHDISTYKSET

Taito-yhdistyksillä oli messuilla monta osastoa. Ne olivatkin kaikkinensa messujen jouluisimmat osastot. Katseltavaa ja erilaisiin tekniikoihin tutustumista olisi voinut tehdä vaikka kuinka pitkään. Yhdellä osastolla opetettiin mm. suositun valohimmelin tekemistä.


valohimmeli

Suomi-raitasukat

Taito-Pirkanmaa julkisti messuilla 100 vuotiaan Suomen kunniaksi suunnitellun sinivalkoisen Suomi-raitalangan. Lankaa saa ostaa Taitokeskuksista sekä Taito-Shopeista. Itse en ole niin perussinisen ystävä, mutta voin kuvitella, että siitä pitävälle tämä on tosi kiva lanka, josta siis raidat syntyvät itsestään.

snurreLystig Yarn
KÄSIN VÄRJÄTYT LANGAT - JA NIIN... LANGAT YLIPÄÄTÄÄN 

Kuinka monta lankakauppaa voi mahtua yhteen Suomen kokoiseen maahan?! No, en tiedä, mutta ilmeisesti aika monta. Lankakauppoja oli messuilla ihan järjettömän paljon ja samoin siis toinen toistaan kauniimpia lankoja. Erityisesti käsin värjätyt langat tuntuvat olevan nyt se The juttu ja ne pilkkuvärjätyt - roiskevärjätyt, happovärjätyt tai miksi niitä nyt sitten virallisesti kutsutaankaan.

Monessa paikassa kävin hypistelemässä lankoja. Erityisesti jäin ihastelemaan Snurren valikoimaa ja siellä lähes karkkihyllyä muistuttavaa seinustaa, jossa oli esillä mm. helsinkiläisen Lystig Yarnin herkkulankoja: eri paksuisia käsin värjättyjä merinovillalankoja.

Lankakauppa Kerä

Lankakauppa Kerän valikoimaan kuuluvia lankoja oli esillä Indie Fabricsin osastolla. Kuvassa näkyvien lankojen villa on kotimaista ja ne ovat peräisin lankakaupan omistajan omista, Kemiön saarella elävistä lampaista. 

KANGASKAUPAT: NOW WE ARE TALKING...

Vaatekapissani on ammottava aukko hyvälaatuisten, lämpimien neuletakkien kohdalla. Koska minusta ei todellakaan vielä olisi neuletakin neulojaksi, kurvasin Indie Fabricsin osastolle. Mukaan tarttui puolitoista metriä kuvassa oikealla näkyvää neulosta. - Ihanan pehmeää ja lämpimän tuntuista.

Käpysen merinovillat

Leena Rengon kuosi
Iloisen Kettuliinin osastolla oli iso kokoelma Leena Rengon suunnittelemia kankaita. Leenan uudistumiskyky jaksaa yllättää aina! Retroa, herkkää ja tyttömäistä ja uusimana kuvassa näkyvä kuosi.Kävin läpi ties kuinka monta kangaskauppaa. Tarkoitus oli kuvatakin, vaan kuinkas kävikään: kangashurmio otti valtaansa ja keskityin pääosin vain hypistelyyn ja ostamiseen... ;) Esimerkiksi Nupun ja ihanan, japanilaisia kankaita myyvän Almandiinin osastoille oli vakaa aikomus palata uudestaan kuvausmielessä, mutta loppui kesken sekä aika että energia. Viimeiset puolisen tuntia haahuilin päämäärättömänä, nälkäisenä ja täydellisesti suuntavaistoni kadottaneena (tähän jälkimmäiseen ei tosin aina vaadita edes nälkää...).

Sokru


sokru

IHANA SOKRU LAAJENTAA KANKAISIIN!

Olen huomannut, että mulla on jonkinmoinen vainunenä, joka johdattaa helposti oikeaan tai tässä tapauksessa vähintäänkin kiinnostavaan paikkaan. Jäin ihastelemaan Sokru-nimisen yrityksen paperituotteita. Kuten tapanani on, jäin höpöttelemään näytteilleasettajan kanssa. Sokru on vuoden 2015 elokuussa perustettu yritys, joka tekee ja myy kertakaikkisen ihania paperituotteita: mm. kortteja, kalentereita ja postereita. Yrityksestä ollaan oltu jo kiinnostuneita monessa maassa ja mikä parasta: kävi ilmi, että Sokru laajentaa suunnitteluaan paperista kankaisiin! Aivan lähiaikoina on siis luvassa taas uusia ihania kuoseja meidän ompelevien ihmisten iloksi. Tyylillisesti kankaat tulevat kuulemma olemaan sellaisia, että ne sopivat sekä lapsille että aikuisille ja materiaalit tulevat olemaan joustavia. Can't Wait! :)

TAKKI JA LOMPAKKO TYHJIKSI

Aika kului messuilla ihan siivillä. Messujen ainoa miinus oli ravintoloiden pitkät jonot, joiden johdosta päädyin nuiveaan kahvila-reissariin. Sen energia ei selvästikään riittänyt messukoitokseen. Voimat hiipuivat loppupuolella melko totaalisesti. Yhtään pidempään en oikeasti olisi jaksanut messuilla olla. Fyysisesti siis. Henkisesti tietenkin vaikka maailman tappiin saakka! ;)

Bussin startatessa kohti keskustaa olin aivan loppu ja jalat tuusannuuskana: minähän, kun en kuulu niihin fiksuihin ihmisiin, jotka pistävät jalkaansa ohjeistuksen mukaiset käytännöllisen mukavat kengät, vaan kipottelen menemään koroissa...

Aika paljon jäi varmasti näkemättä ja olisi ollut ihana nähdä muutamia esityksiä ja osallistua johonkin työpajaankin, mutta ei tuossa viidessä tunnissa yhden päivän aikana vain ehdi. En siis enää ollenkaan ihmettele, miksi moni käy näillä messuilla useampana päivänä. Ehkä ensi vuonna sitten tuplat...

messuostokset tampereen kädentaitomessuilta


almandiini
Ja lopuksi vielä omat messutuomiseni. Aika ihania, ai että! Kysyin tytöltäni, että, no, mistäs ommellaan sulle ekaks. "No, kissoista!" Almandiinin hauskasta, japanilaisesta kissakankaasta voisi tullakin hauska joulumekko. 

Kävitkös sinä näillä messuilla? Mitäs tykkäsit ja teitkö kivoja löytöjä?

Ensi viikolla Kototeko palaa taas jouluisiin tunnelmiin. Seuraava teema on kuusi ja sitä seuraava valo. Kototeon joulujutut löydät täältä.

*) Yhteistyössä: Suomen Kädentaidot 

Tykkäsitkös postauksestani? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.


17 kommenttia

 1. Kuulostaa ihan meidän neuleporukan ekalta Tampere-visiitiltä! Sittemmin reissu on venynyt kaksipäiväiseksi. Tänä vuonna oli tarkoitus olla kolme päivää, mutta ei se onnistunutkaan. Ensi vuonna sitten! :D

  Tampereen kädentaitomessut ovat vuoden kohokohta. Meille tämä oli neljäs kerta. Ollaan jo opittu ottamaan omia eväitä kassiin, reppu mukaan, jotta ei tarvitse raahata kantamuksia, ja hyvät kävelykengät jalkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varmasti aika moni ensikertalainen pystyy samastumaan. :) Omat eväät on kyl ensi vuonna ihan must. Tosin oisin kauhean mielelläni syönyt ihan kunnon lounaan, kun olin lähtenyt kotoa jo niin aikaisin aamulla. Ihmettelin myös messukahvilan ankeahkoa valikoimaa. Kaikki muu oli niin hienoa ja kivaa, mut tarjoilut huonommat kuin perus huoltoasemalla. No, eihän se syöminen nyt mikään pääjuttu siellä ollutkaan, mut väitänpä, et oisin itsekin jaksanut energisempänä loppuun saakka, jos ois saanut syötyä kunnolla.

   Poista
 2. Hauska lukea kokemuksesi! Luehan sinä minunkin. Kahvilatarjonta oli pettymys, mutta kiva iltapäivä kuitenkin kokonaisuutena. 👋🏻 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! No minäpäs käyn lukemassa. Kiva lukea muidenkin kokemuksia. Niin hauska, kun jokaisella on kuitenkin vähän omanalaisensa kulma. :)

   Poista
 3. Hyviä löytöjä teit ja tosi kivasti kirjoitettu! Mie niin tykkään lukia toisten messupostauksia kun sieltä tulee aina esille kivoja yksityiskohtia mitä ei ole ite huomannut ja kaikkien kokemukset messuista on niin erilaisia. Ja oli mukava nähdä sinua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rosanna! No niinpä, se on just noin. Jokaisella on vähä oma kulmansa tähänkin hommaan. Ja niin just: oli tosi kiva nähdä livenä! :)

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia, kankaita ja tuotteita. Ensi vuonna on kyllä pakko päästä mukaan itsekin - myös yritykseni puolesta, mutta muutenkin! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Etna! Suosittelen lämpimästi osallistumista! :)

   Poista
 5. Kiva juttu! Olin siellä minäkin eilen. Hengästyttävän paljon katsottavaa. Täytyy varmaan kirjoittaa juttu blogiini. Tosin kuvia en ottanut ollenkaan. En vaan jaksanut. Mutta voin esitellä joitain yrittäjiä joista pidin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, katsottavaa oli ihan älyttömän paljon. Itselläni valmistuotteet jäivät nyt ihan paitsioon. Halusin keskittyä materiaalipuoleen, koska olen käynyt monta kertaa Helsingin käsityömessuilla ja niissä taas on ollut aina aika vähänpuoleisesti materiaaleja.

   Poista
 6. Kiitos kivasta katsauksesta! Juu, olin siellä minäkin ja peräti kahtena päivänä, kun etukäteen ostin 3 päivän rannekkeen! Messut ovat niin laajat, ettei yhtenä päivänä ehdi ja jaksa tutkia kaikkea, nytkin silti jätin E- ja D-hallit käymättä. Parasta antia olivat minunkin mielestäni nuo Annariikka Qvistin nuket :D Ja toinen selkeä pop olivat kangaskauppiaat, nimenomaan trikookankaiden! Ja hyvä niin. Kun itse en ole (koskaan ollutkaan) koru-enkä skräppäysaskartelija, niin oli ihanaa saada näitä uusia trendejä mukaan! Asun 40km:n päässä messuista joten vuosia olen siellä vieraillut. Olen oppinut kenkien ja eväiden suhteen selkeän linjan, sillä jalat siellä saa kipeiksi ja rahat hupenevat ruokiin, jos ei varaudu ennakolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sinisukka! Etukäteen itse hämmästelin, et on kyl aika extremeä mennä oikein monena päivänä. Nyt en enää kyl ihmettele. Yhdessä päivässä ei kertakaikkiaan ehdi, eikä jaksa läheskään kaikkea. Kangaskaupoista oli kyl paikalla upea kavalkadi! :)

   Poista
 7. Ihania löytöjä olet tehnyt! Minä pääsin messuille kahtena päivänä ja siten urakasta selviää kyllä paljon kevyemmin. Useamman vuoden messukokemuksella on hioutunut jo ihan hyvä taktiikka 😊 Kiva nähdä millainen kissamekko tuosta suloisesta kankaasta syntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tämä eka kerta jo opetti paljon. Seuraavilla kerroilla evästä mukaan ja mieluiten jakaa käyntinsä kahdelle päivälle. Korkkareista en silti ihan hevillä luovu.. ;)

   Poista
 8. Mä uskon, että sulla oli jalat kipeänä, kun munkin kintut huusi armoa, vaikka olivat saapikkaissa turvassa. Ens vuonna varaat messuille kaks päivää ja askel-mittarin =) Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, kipeät oli. Mut vaan sen hetken kun pääsin junaan. Mä oon niin tottunut korkoilija ja ne mitkä mulla oli messuilla, oli mun mittapuun mukaan lähes tohvelit. ;) Oli tosi ihana nähdä! ♡♡♡

   Poista
 9. Minäkin olin lauantaina messuilla. Tulostin etukäteen kotona kartan ja merkkasin siihen tärkeimmät kohteet, joihin ainakin halusin tutustua :). Lankoja tuli kyllä tällä kertaa hiplailtua paljon enemmän kuin kankaita, noita Kerän lankoja tarttuikin muutama mukaan :). Jalat oli mullakin tuusan nuuskana vaikka oli ihan vaan saapikkaat jalassa, jossa muutaman sentin korko. Opiskeluaikana tuli säännöllisesti käytyä juuri näillä Treen messuilla, sitten tuli niissä pidettyä taukoa. Tapahtuma on musta tosi kiva nykyään ja monenlaiset kädentaitajat saavat sieltä matskua ja inspistä. Kirjontatarvikkeiden osuus siellä voisi kyllä kasvaa, niitä ei ihan hirveästi ollut, mutta ehkä se ei niin suosittua (vielä) Suomessa olekaan.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.