Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

TÄSTÄ EI PUHUTA MARI KONDOLLE!
sisustustyyny
Koti on konmaritettu jo kuukausia sitten. Makuuhuoneen nurkassa nököttää kuitenkin häpeäpilkku (okei, myönnetään, on niitä pilkkuja nähty arjessa jo muitakin): se viimeinen kassi kierrätettäviä vaatteita, jota kukaan ei enää jaksanut viedä minnekään. Sinne se sitten jäi: pölyn kerääjäksi. Mielessäni näin jo Mari Kondon tiukka ilme silmissään, ruoskaa heilutellen…

Lopulta päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja viedä kassin Fidan keräyslaatikkoon. Vilkaisin vielä viimeisen kerran läpi kassin sisällön. Katseeni pysähtyi judopuvun yläosan kohdalla. Puku oli päätynyt meille lastemme serkuilta heiltä saatujen vaatteiden joukossa. Koska kukaan ei meillä innostunut judosta, päätyi puku Konmaritettavien vaatteiden hylkykuormaan ja lopulta osaksi sitä surullisenkuuluisaa, viimeistä Konmaritus-kassia.

Tunnustelin judopuvun materiaalia: onpas tässä kaunis pinta ja todella napakka, hyvä materiaali! Hmmm… Kyllä, ihan täydellinen materiaali pieneen sisustustyynyyn! Kaikenlaiset hybridijututhan on nyt muutenkin in, niin miksikäs ei. Mielessäni näin jo sisustuslehtien otsikot: "Ensi kevään sisustustrendeissä kohtaavat Judo ja Design." Markkinointi-ihmisenä huomasin jo miettiväni tuotenimeä Ju-Do-Design, You-Do-Design... Släp! Pieni henkinen litsari ja palauduin takaisin maan pinnalle. Mutta kivahan siitä silti tuli - vai mitä! :)TEKSTIILITUSSAUSTA JA TERENAUHAA

Judopuvussahan ei tietenkään itsessään ollut mustaa kuviointia, vaan ainoastaan valkoinen, kudottu pinta. Halusin korostaa kankaan kuviointia ja väritin osan niistä tekstiilitussilla mustiksi. Tyynyn reunat viimeistelin ompelemallani, paksulla terenauhalla.

sisustustyyny


Tyynyssä käyttämäni nauhan ompelussa hyödynsin Husqvarna Vikingilta käyttööni saamaa erikoispaininjalkaa. Sen ansiosta tere-tyyppisen nauhan ompelu oli todella helppoa: nauha kulki nätisti paininjalan vaossa ja ommel asettui juuri oikeaan kohtaan: kankaan väliin asetellun nauhan viereen. Yhtä mutkattomasti sujui myös ommellun nauhan kiinnitys tyynykankaiden väliin.

judopuvun väritys

husqvarna viking opal 650

terenauhan ompelu
sisustustyyny

Vaikka mieheni pikkuisen hymähteli nähdessään minut judopukua värittelemässä, tuli valmiista tyynystä positiivinen loppulausunto: "Hei, täähän on tosi makee! Mikset sä tee meille enempää tällasia!" :) Että mistähän niitä judopukuja saisi sitten lisää...

Sisustustyynynpäällinen on ommeltu käytössäni olevalla Husqvarna Viking Opal 650:lla.

*) Yhteistyössä: Husqvarna Viking


P.S. Mikäli haluat kurkata aiemmin postaamani jutut Konmaritukseen liittyen, niin täältäpä löytyvät.

Mari Kondo kävi meillä
DIY-konmarittajan Moment of Truth - hitti vai huti?

Mikä on sun käsityöhistorian erikoisin materiaalivalinta? 

Mukavaa alkavaa joulukuuta - huomenna paljastan kivan jouluisen arvonnan ja loppuviikosta jatketaan taas jouluisten teemojen parissa muutenkin! :)

25 kommenttia

 1. No on kyllä hieno tyyny! Mahtavaa uusiokäyttöä. Monesti laadukaimmat materiaalit löytyy yllättävistä paikoista eikä juuri koskaan naisten osastolta kirpparilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sinikka! No niinpä. Ja ihan parasta on alkuperäisen käyttötarkoituksen kyseenalaistamiseen perustuva oivallus. Wau, kuulostipas viralliselta ilmaisulta! ;)

   Poista
 2. Enpä kuvasta keksinyt mitä materiaalia olit käyttänyt, joten piti käydä katsomassa. Kiva idea, tere viimeistelee ruutujen rytmittämän pinnan hienosti. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu et ole ainoa. Tähän mennessä kukaan ei vielä ole arvannut. Kiitos kivasta kommentista! :)

   Poista
 3. Ooh tosi upea! Minä muuten luulin ensin, että pinta oli kirjottu, näytti ihan sellaiselta. Judo-puvusta on näköjään moneksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Jos mä oisin sä, oisinkin ehkä kirjonut nuo mustat osiot. Mut olin laiskempi. ;)

   Poista
 4. Ihan mahtava! Minä jo ehdinkin miettiä, etten muista nähneeni judopuvuissa mustia ruutuja. Sitten ajattelin, etten minä sitä ole kyllä niin paljoa seurannut, että vaikka joissakin puvuissa olisikin ruudut jossain kohtaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! Hih, juu ei oo kyl alkuperäisessä tuota mustaa. :)

   Poista
 5. Hyvä idea tuo kuvion värittäminen!

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea tuo kuvion värittäminen!

  VastaaPoista
 7. Uskomaton! Tää on todellista uusiokäyttöä. Kaunis lopputulos ja en ikinä olis uskonut vanhaksi judopuvuksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piia! Et ole ainoa, joka ei ole arvannut. Tai siis kukaan ei ole. Pitäisi ehkä harrastaa itse ko. lajia, et tunnistaisi. :)

   Poista
 8. Kiva tyyny, minäkin luulin että mustat kohdat on kirjottu. Minulla erikoisin materiaali käsitöissä taitaa olla hirsitalon hirsivälien eristykseen käytetty vaahtomuoviputki.

  VastaaPoista
 9. Tosiaankin magee... Meilläkään ei oo enää judopukua jäljellä.. Eikä siitä ehkä ois saanu tehdä tyynyä😉..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! No juu voin kuvitella... "Mihin se on laitettu?! Kun minä sen just 30 vuotta sitten tähän laitoin..." ;)

   Poista
 10. Tosi hieno, ei arvais tosiaankaan mistä on alunperin :D

  VastaaPoista
 11. Tyylikäs! Ei uskoisi, että judo puvusta saa näin kivan tyynyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! No niinpäs! Materiaaleille pitää antaa aina mahdollisuus. :)

   Poista
 12. No tää on kyllä ihan huippu! En ois arvannu mikä juju tuohon ruudukkoon piilee:) Miehelläni on kans jokin judo/taekwomdo puku kellarissa, ja joskus sitä hypistellyt. Jämäkkää kangasta se on ja varmasti just loistavaa materiaalia tällaisiin sisustusjuttuihin. heheh, en taida uskaltaa käydä saksimassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ehkä kandee ainaski lupa kysyä ennen leikkelyä... ;)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.