Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

TERVETULOA TAMPEREEN KÄDENTAITOMESSUJEN "ETKOILLE"!

Iik, ne on ihan kohta täällä! - Tampereen kädentaitomessut. Vielä pitäisi malttaa yksi päivä työelämää tai mitä tahansa muuta arkista ja sitten meidät käsityöihmiset päästetään irti! Koska odottavan aika on pitkä, halusin tehdä ennakkokoosteen kiinnostavista (no, kaikkihan ne oikeasti sitä on) näytteilleasettajista. Siellä väentungoksessa kun ei aina kuitenkaan kaikkea pysty näkemään ja huomioimaan, niin tässäpä meidän kaikkien iloksi pientä tärppilistaa! Pistäpä siis glögit lämpiämään, ota lokoisa asento ja vietä mukava hetki käsityömessujen "etkoilla". :)

Lista keskittyy kankaita ja ompelutarvikkeita myyviin yrityksiin, lankakauppoihin ja onpa mukana yksi askarteluunkin liittyvä yritys. Mukana on myös monta ihanaa käsityöalan yritystä, jotka ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Tampereen messuilla. Tärpit ovat jokaisen näytteilleasettajan itsensä kirjoittamia eli heidän suillaan puhuttuja. En ole niitä sen kummemmin muokkaillut.
INDIE FABRICS: i k a s y r, Kerä, Käpynen ja Neenuska
Osasto: C410

Osastoltamme tulee löytymään VALTAVA määrä kankaita sekä herkullisia neulelankoja ja -tarvikkeita. Monipuolisella yhteistosastollamme on tarjolla paljon messutarjouksia ja inspiraatiota monenlaiseen makuun koko viikonlopun ajan.

Käpysen valikoimista messuille pääsevät mukaan oman tuotannon kuosimme, jotka ovat vaateompeluun täydellisesti sopivia joustavia luomupuuvillakankaita (n. 95% CO, 5% el kangaspohjasta riippuen). Betoniromua-kankaat kaikissa viidessä eri sävyssään tulevat varmasti olemaan erittäin suosittuja, kuten myös viiden mustavalkokuosin merinovillaneuloskokoelmammekin. Erikoisuutena meillä on mukana kahden kuosin verran lycrakankaita, jotka sopivat erityisen hyvin vaikkapa urheiluvaatteisiin.

I k a s y r tuo mukanaan yhteisosastolle lankakauppa Kerän. Persoonallisten ja laadukkaiden joustavien vaatetuskankaiden lisäksi tarjolla ovat siis nyt muun muassa Dandelion Yarns -langat, jotka ovat ensimmäistä kertaa myynnissä Suomessa. Mukana Kerän antimissa ovat myös amerikkalaiset Woolfolk- sekä Quince&Co-langat sekä neulonta-aiheiset kirjat, lehdet sekä suunnittelukirjat. Kerän omaa tuotantoa edustavat ihastuttavat Vänö Ull -karitsanlangat, jotka huokuvat auringonlämpöä sekä meren suolaista raikkautta.

Neenuskan lasten valmisvaatteet ja pipot ovat iloisia ja värikkäitä. Oman tuotannon uutuuskuoseja on saatavilla kankaina messuilta, ja lisäksi tarjolla on pieni, mutta sitäkin herkullisempi erä tuoreita Lillestoffin kankaita. Nämä tulevat verkkokauppaan myyntiin vain siltä osin, mitä messuilta jää yli!

Neljännen yhteistyökumppanimme PaaPii designin löydät osastolta C530, sillä tänä vuonna emme valitettavastisaaneet niin suurta osastoa että olisimme mahtuneet kaikki samaan. Odotamme viikonloppua innolla, joten toivottavasti tavataan Tampereella!


OMMELLINEN
Osasto: C534
Ensikertalaisena mukana messuilla! Osastoltamme löytyy upeiden suomalaisten suunnittelijoiden luomia värikkäitä kuoseja joustavien vaatetuskankaiden muodossa. Vaatepuolella pääasiassa kotimaisista materiaaleista valmistettuja aikuistenvaatteita sekä asusteita. Saamme messuille mukaan myös muutamia aivan uusia kuoseja, esimerkiksi Leena Rengon mustavalkoinen brosch.

VSM FINLAND: HUSQVARNA VIKING JA PFAFF
Osasto: A532 ja C402


Me olemme perinteisesti mukana Tampereen messuilla kahden osaston voimin eli Husqvarna Vikingillä ja Pfaffilla on omat osastonsa.

Molemmilla osastoilla palvelee kolme meidän asiantuntevaa jälleenmyyjää ja näytillä on kattava valikoima meidän tuotteita eri hintaluokissa. Voisi sanoa, että jos ompelukoneet tai erityisesti niiden hankinta kiinnostaa niin meidän osastoja ei kannata missata. Meidän messukauppiaiden kanssa
pääsee neuvottelemaan varmasti ainutlaatuiset messutarjoukset :)

SAMPSUKKA
Osasto: C650


Sampsukan osastolla on runsaasti värikkäitä ja laadukkaita lastenvaatteita sekä kankaita, jotka soveltuvat vaateompeluun.

Saamme Tampereelle pienet erät liivimekkoja uutuuskuoseista Sienet&keijut sekä lilapohjainen tyttötrikoo. Myös merinovillahaalareita rajoitettu erä! Osastomme tarjoaa asiakkaille runsaan valikoiman erilaisia vaatekuoseja laadukkaista materiaaleista. Hyviä Joululahjavinkkejä!

Kangasvalikoimamme tarjoaa runsaasti kuviollisia trikoita sekä kotimaista merinovillaa ja resoreita. Myynnissä muutamaa kuosia värivirheellistä trikoota -60% alennuksella.

PAAPII DESIGN
Osasto C53

PaaPiilla on tänä vuonna suurempi osasto kuin edellisinä vuosina. Meillä on C-hallissa kokonainen kortteli numerolla. Otamme mukaan lähes koko kangasvalikoiman eli tarjolla on kattavasti trikoota, joustocollegea, puuvillaa, velouria, resoreita ja tupsuja. Otamme mukaan myös pehmolelujen ompelupaketit.

Tuomme tarjolle joitakin jo loppuunmyytyjä kuoseja sekä erän joulutrikoita. Kaikki hinnat on pyöristetty messujen kunniaksi tasahinnoiksi joten ostoslistaa kangaskaapin perustarvikkeista kannattaa miettiä jo vaikka etukäteen. Uutena meillä on laajempi valikoima muuhun mallistoon yhteensopivia yksivärisiä trikoita, joustocollegea ja resoreita. Jos ihan kaikkea ei huvita ommella itse, osastolla on mahdollisuus myös tutustua meidän omaan vaatetuotantoon. Osa vaatemallistonkin kaavoista löytyy messuilla ennakkomyynnissä olevasta kirjasta: PaaPiin kaavakirja lapsille.


PUTIIKKI PIETAMO
Osasto: C1943

Putiikki Pietamon messuosastolta löytyy tutut Pietamon tuotteet uudella pienellä twistillä sekä muutamia uutuustuoteitta. Messuvalikoimastamme löytyy pipot, pannat, huivit, mekot,leggarit sekä pieni valikoima kankaita ja tarvikkeita. Pipoissa löytyy malleja jotka ovat suunniteltu ja valmistettu vain messuja varten.

Rusettipannat ja korut ovat saaneet uusia värejä jotka toimivat myös joulun juhlissakin: tummanpunaista, harmaata ja puna/valkopilkullista pannoissa.

Kankaissa meillä on mukana Elvelyckanilta,  Tycklygganilta sekä Tekstiilipalvelusta pieni valikoima.
Kaikki tuotteet myydään iloisin messutarjouksin ja tuotteita on rajoitettu määrä joten kannattaa poiketa messupaikalla  mahdollisimman pian! Tervetuloa !

KOUKUTTAMO
Osasto: C222


Koukuttamon osastolla on tarjolla toinen toistaan ihanampia käsinvärjättyjä lankoja sekä pieni erä teollisesti valmistettuja lankoja. Meillä on messuilla mukana Koukuttamon tuttujen lankojen (Ihanuus, Hurmio, Riemu, Auvot ja Pala taivasta) lisäksi kaksi uutuutta: vahvistettu merinolanka Allegro mm. ohuisiin sukkiin ja asusteisiin sekä ihana MCN-lanka Sulo sport asusteisiin ja vaatteisiin.

Myymme messuilla teollisesti valmistetun lankavarastomme reippain ale-hinnoin. Jos haluat kokea Palan taivasta, niin tule silittämään Koukuttamon huikaisevan ihanaa ja taivaallisen pehmeää kashmirlankaa silkillä vahvistettuna!

ILOINEN KETTULIINI
Osasto: A161


Iloisen KettuLiinin osastolta löydät uniikit Leena Rengon suunnittelemat kuosit  joustocollegena ja joustofroteena, valmiissa 1.5m ja 1m paloissa, alkaen 20€/m. Mukana myös Suomalaista Harjun resoria 50cm/5€ Valmispaloina.

Olen ekaa kertaa mukana mesuilla ja juuri siksi kannattaa tulla tutustumaan Iloiseen kangasvalikoimaani!! Suositut mustavalkoiset joustocolleget ovat myös mukanani, joistakin viimeiset metrit eli kanattaa tulla napaamaan omansa heti perjantaina!!

P.S. mukana myös pieni valikoima naisten valmiita tuotteita.

SINELLI
Osastot: A720 ja C632

Sinellillä on osasto sekä A- että C-hallissa. A-hallin osasto  on MASSAMAAILMA, jonne kannattaa tulla FIMO-ostoksille. FIMO-massan tekniikoita ja vinkkejä esittelee Jenna Kantoniemi, joka tietää Fimosta kaiken. Lasten suosikkimassoja helmi- ja silkkimassaa pääsee kokeilemaan työpajassa, ja niistäkin on vastustamattomat edulliset messutarjoukset.

C-hallin osasto on PAPERIMAAILMA, jossa tärkeimmässä roolissa on BigShot-kuvioleikkurit
Esittelemässä on Big Shot-osaajat Sari Jaakola (pe klo 14 - ) ja Elina Strömberg (la-su). Jos haluat lisää Big Shot-osaamista tai leikkuri on sinulle ihan uusi tuttavuus, tule jututtamaan Saria ja Elinaa.

Big Shot-starttipakkausten messutarjous on yli 20 % alennus ostoedun muodossa!

C-hallin osastolla saat vinkkejä myös leimailusta: - Sinellin Ideaparkin myymäläpäällikkö, Kymäläisen Minna on himoleimailija ja osaa neuvoa vinkin jos toisenkin leimailusta kiinnostuneille.

Kummallakin osastolla on paljon uutuuksia ja osastot täynnä huippuhyviä tarjouksia! Kannattaa varata aikaa ja muistaa ottaa osastolta mukaan kotiinviemisiksi myös Sinellin uudet jouluideakuvastot.LANKAVA
Osastot: A402 ja C602


Lankava on mukana Suomen Kädentaidot-messuilla tuttuun tapaan kahdella osastolla.  Lankavan designia näet myös tapahtuman muotinäytöksissä. A-hallissa A402-osastolla esittelemme uutuudet ja tämän hetken hitit. Kiinnostavia tuttavuuksia ovat mm. erittäin pätevä Ministeri-polyesterikude ja vuoden yllättäjä Muurarin Käsityölanka. Ministeri on kestävä kude kauniissa väreissä korien, kassien ym. virkkaukseen.

Luonnonkuitujen ystävälle tarjolla on mm. hamppua. Java-hamppulangan kauniit sävyt houkuttelevat sisustustuotteiden tekijää. Osastolla pääset työnäytöksenä seuraamaan kangaspuillakudontaa. Tule seuraamaan, miten hamppuloimeen kudotut ryijyt ja raanut valmistuvat.

Sisustajien suosimat muhkeat neulepeitot ovat olleet näkyvästi esillä eri blogeissa ja lehdissä. Lankavan materiaali näihin on superpaksu Grosso-villalanka ja sitä hieman ohuempi Naturalia.

Sukat ovat aina neulojien puikoilla ja sukkalangat kysyttyjä. Tänä vuonna toimme myyntiin Alli-
sukkalangan, josta on saatavilla 24 väriä. Perusvahvuinen lanka sopii paitsi sukkiin, myös muihin neuletöihin. Ohuempi uutuuslanka sukkiin on Himalaya Socks Bamboo.

Osastomme väripilkkuna on Molla Millsin Lankavalle suunnittelema uusi Suomen Marjat -mallisto. Ohjeet malliston töihin löytyvän ensimmäisestä Lankava Inspiraatio -kirjasesta.

C-hallin C602-osastolta löytyy tarjouksia ja pengottavaa. Matonkuteita meillä on mukana reilu määrä ja neulelankatarjouksiakin löytyy. Tällä osastolla voit tehdä edullisia löytöjä.

Kuva: Ofer Amir
NUPPU PRINT COMPANY
Osasto: C609


Nuppu Print Company on kahden naisen unelma kauniista arjesta. Nuppu perustettiin keväällä ja julkaisimme ensimmäisen kangas- ja paperitarvikemallistomme syyskuun alussa.

Messuosastoltamme löytyy ihania luomutrikoita, puuvilla- ja puuvilla-pellavakankaita sekä kortteja ja lahjapaperia, kaikki yhteensopivista kuoseista. Suosituin kankaamme, pinkki Sydäntalvi-trikoo, loppui meiltä heti parissa viikossa ja koska lisätilaus ei ehtinyt messuille, päätimme ottaa mukaan pienen, omaan tarkoitukseen tilaamamme testierän Ökö-tex-sertifioitua Sydäntalvi-trikoota. Se on väreiltään hieman erilainen kuin luomutrikoo, samaa väriä kuin puuvillat. Sitä riittää vain nopeimmille.

Uutuutena meillä on mukana jouluisia, kultafolioituja kortteja kuorineen ja myös pakettikortteja! Ne nappaamme painosta matkalla mukaan, joten nämä uutuudet eivät ole verkkokaupassakaan kuin vasta ensi viikolla. Kaiken muun ihanan lisäksi olemme varanneet pienen yllätyspaketin jokaiselle, joka tulee messuille Nuppuun pukeutuneena. Kannattaa siis laittaa omia ompeluksia päälle.

Oheisen linkin takaa löytyy vielä kooste messujärjestäjän 10 messuvinkistä. Täältä puolestaan löydät kässämessukonkarin, Hupsistarallaa-blogin Terhin messuvinkit. Itse menen perjantaina näille messuille ekaa kertaa elämässäni. Vähän (tai oikeastaan aika paljonkin) jännittää - kivalla tavalla. Toivottavasti törmätään - tuu ihmeessä juttelemaan tai edes moikkaamaan, mikäli tunnistat! :)

Inspiroivia messuja!

Kuvat: Kaikki kuvat saatu käyttöön tätä postausta varten ko. yrityksiltä

10 kommenttia

 1. Jee, kiitos! Tuli pari tärppiä lisää omaan karttaani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Konkurssihan tuolla kyl tulee, se on varma. Mä lisäsin tuonne loppukaneettiin linkin sun messupostaukseen. Se oli siellä alunperin mut en tajua mitä tapahtu kun yhtäkkiä postaus oli julkistunut jonain vanhempana versiona, josta mm. Puuttu kuvat. Sit vaan hätäseen ripottelin kuvat paikalleen mut tekstiä täydentelin vasta sit illalla kun lapset oli saatu nukkuun.

   Poista
 2. Suuri kiitos koonnista PaaPiin puolesta! Vielä viimehetken käänteenä päätimme aloittaa kaavakirjan ennakkomyynnin Tampereen messuilla. Eli nyt voipi varmistaa sen, että meidän kaavakirjan saa ensimmäisten joukossa kotiin kannettuna heti julkaisuaikaan ja halutessaan omistuskirjoituksella varustettuna. Tervetuloa jutulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Mä päivitin ton tiedon tuonne postaukseen. :)

   Poista
 3. voih, tulen menemään vararikkoon näillä messuilla

  VastaaPoista
 4. Kiva kooste! Kiitos! Olen myös menossa, mutta lauantaina. Odotan jännityksellä, mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! Mäkin oon ihan töpinöissäni jo! Mukavia messuja sullekin! :)

   Poista
 5. Tällä pääseekin jo kivasti messutunnelmaan. Hyviä vinkkejä, kiitos niistä!

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.