Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

JÄTTIKANELEISTA TUOKSUVA KORISTEKUUSI

jättikaneleista koristekuusi

Mitä syntyy, kun yhdistetään jouluinen tuoksu ja muoto? Tittididii: kanelikuusi! Seinille ripustettavia laudoista ja oksista rakennellut kuuset ovat olleet jouluajan hitti jo useana vuonna. Nähtyäni etnisessä ruokakaupassa jättikokoisia kanelitankoja, alkoi vimmattu ideointi. - Kyllä, niistä tulisi kuusi! Tyylillisesti tämä on itse asiassa sellainen, että se toimii ilman valoja sisustustauluna joulun jälkeenkin. - Tykkään! 

Kuusi on kasattu vanhan puulevyn päälle, joka oli alunperin tekemäni taulu. Maalasin sen valkoiseksi kaapista löytyneillä maalinjämillä ja liimaisin tuoksuvat kanelitangot paikoilleen. Lopuksi koristelin kuusen valoilla ja kullanvärisiksi maalatuilla tammenterhoilla. Siinääpäs se. Tammenterhokoristeisiin löydät ohjeen postauksen lopusta.


kanelikuusi
NÄIN TEET KANELIKUUSEN

Koska kanelitangot eivät olleet kovin pitkiä, kasasin puun alaoksat kahdesta peräkkäin liimatusta kanelitangosta. Kuusen kasaamisen jälkeen poikkesin yhtenä päivänä sisustusliikkeessä. - Että jos puhutaan jättikanelitangoista, niin nämä olivat niiden rinnalla poikasia! Sisustusliikkeessä myydyt olivat lähemmäs metrisiä! Oi, niistäpä vasta ihanan kuusen saisikin! Tosin itse en kyllä olisi valmis maksamaan niistä yhdeksää euroa kappale... Vastaavia saattaisi kyllä löytää Hakaniemen etnisistä kaupoista... hmm..

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kuusi on tehty näin:

Tarvikkeet:
- Isoja kanelitankoja (itse käytin TRS/Dalchini-merkkisiä)
- Puulevy taustaksi
- Valkoista maalia/spray-maalia
- Sakset
- Kuumaliimaa
- Naula ja vasara

Tee näin:

1. Maalaa taustalevy haluamasi väriseksi
2. Asettele kuusen osat alhaalta ylöspäin levyn päälle. Mallaile sopivat etäisyydet ja pituudet. Leikkaa tarvittaessa varovasti kanelitankoja saksilla. Huom! Kaneli murtuu melko helposti. Siksi on hyvä varata tankoja vähän reilummin, jos joku sattuu menemään poikki tai halki.
3. Liimaa tangot kiinni taustalevyyn kuumaliimalla.
4. Naulaa halutessasi kuusen latvan yläpuolelle naula valojen kiinnitystä varten.
5. Koristele tai jätä koristelematta! Siinäpäs se. :) 


NÄIN TEET TAMMENTERHOISTA KUUSENKORISTEET!

tammenterhokoristeet
kuusenkoriste huovasta
Yllä olevassa kuvassa näkyvän huovasta tehdyn kuusenkoristeen ohjeen löydät täältä, klik!

Olen koonnut jouluisia tee se itse -ideoita myös Pinterestiin. Päivitän taulua jatkuvasti. Joulutauluni löytyypi täältä.

Mitäs sun viikonlopun suunnitelmiin kuuluu? Mulla ei varmaan mitään ihmeempiä. Aika perus spontaanilla otteella varmasti mennään. Niin kuin aina. :) 

Mukavaa viikonloppua! :)

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.

14 kommenttia

  1. Tämä on niin ihana! Siis kuusi ja koko postaus!! Muistan kun näin ekan kerran laudan pätkästä seinään kiinnitetyn kuusen, ei oikein sovi vuokrakämppään mutta erilliseen pohjaan kiinnittäminen onkin hyvä idea ja sopiva ratkaisu meille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Joo mekin asutaan vuokralla, ni ei tee mieli nakutella seinille ihan mitä tahansa. Tää on sellainen kiva oikotie.

      Poista
  2. Tosi kiva ja jotenkin herttainen kuusi. Tuli just mieleen, että meidänkin piti joskus tehdä sellainen joku lautakuusi, mutta tekemättä ompi edelleen :). Sua selkeesti inspiroi kaikenlaiset ruokatavarat, eikös sulla viime vuonna ollut joku makarooneista tehty kuusi vai muistelenko nyt ihan väärin :D. Viikonloppuna aattelin tikuttaa yhdet perusvillasukat valmiiksi ja toivottavasti jatkan myös mun isoo kirjontaprojektia... tai jotakin muuta kässäprojektia! Kivaa pyhäinpäivää teille <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krista! Joo, se on totta. Riisikuusen tein viime vuonna! Mua inspiroi oikeastaan kaikki, mihin materiaalit löytyy valmiina.

      Poista
  3. Kiva kuusi. Voisi kokeilla oksistakin. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, toki voi! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne! :)

      Poista
  4. Onpa hieno kuusi. Tyylikäs ja tunnelmallinen :)

    VastaaPoista
  5. Minä katsoin ensin, että nuo puun osat ovat puuta. En ole tiennytkään, että kanelia on noin isossakin muodossa. Aivan kertakaikkisen ihana on tuo lipasto tuossa tunnelmallisen tuoksuvaisen kuusen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu voisivathan ollakin. Ihan yhtälailla voisi tehdä puustakin. Vaan se ei tuoksuisi kanelille. :) Tuo lipasto on mun ompelulipasto tai ainakin melkein kokonaan. Rulo-osassa on kaavat ja langat. Noissa kapeissa laatikoissa kaikki pikkusälä: puolat, nippelit ja nappelit. :)

      Poista
  6. Ooh, siis aivan ihana kuusi! Voin kuvitella miten ihana tuoksu tuosta leijailee kotiin:) Kultaiset tammenterhot ja valot, eipä se tosiaan muuta kaipaakaan.
    Eheh, mä oon aina niin jälessä kaikesta, että täytyi googlata tuo laudoista/oksista rakennettu kuusi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin tykkään kovasti ja ilahdun joka kerta, kun napsautan valot päälle. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.