Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

NÄIN VIIMEISTELET JOULULAHJAT ITSE TEHDEN


leffalippujen kotelo
Tämän postauksen ideat ovat kaikki kierrätyshenkisiä ja nopeasti toteutettavia. - Viimeistele lahjasi pienellä omatekoisella jutulla: ompele ja koristele leffalipuille nahkainen säilytyskotelo tai pakettikortit. Kotelo on sen kokoinen, että sitä voi hyvin käyttää halutessaan vaikka pankkikortin säilytystaskuna. Itse ompelin sekä kotelon että pakettikortin kierrätysnahkasta eli vanhasta nahkatakista.

omatekoiset pakettikortit



OMATEKOISET KIERRÄTYSKIRJEKUORET 

Ihailen ihmisiä, joiden kodeista löytyy aina kaikki tarpeellinen: Elmukelmuja, leivinpapereita, kumilenkkejä, niittejä, nastoja, talouspaperia. Kaikkea, mitä arjessa tarvitaan. - Usein tai harvoin. Itse hankin lähes kaiken vain akuuttiin tarpeeseen ja aina en edes silloin. Siksi meiltä ei esimerkiksi joulun alla välttämättä löydy valmiiksi kirjekuoria. Vaan tarviikos niitä välttämättä ollakaan! Mieleeni muistui lapsuudessani näkemäni äitini isälleni kirjoittamat rakkauskirjeet. Äitini oli tehnyt niihin kirjekuoret paperista ommellen. Lainasin ideaa ja ompelin kierrätyskuoret hyödyntäen materiaalina kierrätykseen lähdössä olevia naistenlehtiä. Minusta nuo ovat oikeastaan jopa kivemman näköisiä kuin kaupan kuoret. Vai mitäs sanot?

omatekoiset kirjekuoret
kierrätyskuoret



Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.

21 kommenttia

  1. Hyviä vinkkejä ja kivoja toteutuksia. Tunnelmallista joulunodotusta sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
  2. Täällä on ollut ihan samat ajatukset pakettikorteista ommellen, hauskaa :). Tosi kivat nuo kirjekuoret myös, nuorena tyttönä tuli tuota kirjekuorien itse tekemistä harjoitettua aika paljon, kun oli monta kirjeystävää ja halusi vähän persoonallisempaa otetta.

    Roppakaupalla hyvää joulun aikaa sinulle myös Sanna ja koko sinun perheellesi <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! Tosin ehkä ihan luontevakin veto ompeluihmiseltä. :) oi, niitä kirjevaihtoaikoja! Ikävä on rauhassa ja ajatuksella kirjoitettuja kirjeitä kyl toisinaan. Niisk.. good old days.. tai jotain sinne päin. Kiitos ja samoin teille! Taisinkin jo blogissasi toivotella, mut tässä uusiksi. :)

      Poista
  3. Paljon paremmat kirjekuoret tulikin, mitä kaupasta olisi saanut! Ihanat pakettikortit, niitä tosiaankin voi hyvin käyttää ja kierrättää sitten myös tulevina jouluina. Rentouttavaa ja mukavaa joulun aikaa sinullekin ja perheellesi <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Totta juu ja tuollaistahan voi käytt vaikka kirjanmerkkinäkin. Ensin mietinkin mallia jossa ois naru kiinni jotenkin kirjanmerkkimäisesti. Kiitos ja samoin sinulle ja perheellesi! ♡

      Poista
  4. Tämä oli kiva juttusarja!
    Mukavaa joulun aikaa Sinulle ja Perheellesi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka ja kiitos sinulle aktiivisesta kommentoinnista myös! Mukavaa joulua sinne teillekin. :)

      Poista
  5. Kuuskytluvulla oli muotia tehdä kirjekuoria itse... Tosi kiva toi elokuvalipputasku..

    VastaaPoista
  6. Oi miten mageet kirjekuoret! Olisinpa eilen tuon hoksannut kun paniikissa lähetin miehen kauppaan kirjekuoriostoksille... :D Kiitos ihanasta juttusarjasta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! No ensi kerralla sitten tiedät kuinka ratkaista kuoriongelma. :) Ja kiitos, kiva jos oli iloa. ♡

      Poista
  7. Oi miten mageet kirjekuoret! Olisinpa eilen tuon hoksannut kun paniikissa lähetin miehen kauppaan kirjekuoriostoksille... :D Kiitos ihanasta juttusarjasta ♡

    VastaaPoista
  8. Ihanat idikset! Kiva tuo korttikotelo erityisesti :) Ihanaa ja rentoa joulua siulle Sanna ♥

    VastaaPoista
  9. Kivoja! Hyvä muistutus nuo kirjekuoret! :)

    VastaaPoista
  10. Hieno idea, todella nätit kirjekuoret! Pitääkin laittaa idea korvan taakse. Se on kyllä kumma miten niitä kirjekuoria ei ole koskaan tarpeeksi, vaikka usein niitä postissa käydessäni ostan. Eilenkin ostin kaksi pakettia pientä kokoa ja kotona tajusin, että olisin tarvinnut niitä isompiakin isoimmille joulukorteille:D Muistan kuinka lapsena kirjoittelimme koulukavereiden kanssa paljon kirjeitä ja niihin askarreltiin yleensä itse kuoret. Kaikki joululahjat on täällä vielä hankkimatta, mutta huomenna yritän korjata tilanteen, ja vielä niin, että saisin kaikki ostokset samalla reissulla..saa nähdä miten onnistuu:D Kiitokset tästä jouluisesta juttusarjasta, ilo oli seurata:) Oikein mukavaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopas se. Mut onneksi voi aina keksiä luovia ratkaisuja. :) tsemppiä jouluostoksiin - huima suunnitelma tuo että kaikki kerralla. Vaatii varmasti tarkan suunnitelman. Eipäs kestä, mukava tätä oli tehdäkin. Mukavaa joulua sinullekin! :)

      Poista
  11. Mainio juttusarja ja Kiitos monista ihanista ideoista ja Ihanaa Joulua!

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.