Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

IHAN LOISTAVA PIPO!

heijastava pipo
Oman elämänsä supersankari: näkymätön nainen. Jos hyvin käy, saatat nähdä hänen vilahtavan ohi yön pimeydessä lailla varjon yön. Kunnes... Kaboom! - Taika on poissa. Hän on muuttunut näkyväksi! 

Päätin, että on aika astua ulos varjoista ja tulla näkyväksi edes osittain. Henkinen heijastinallergiani osoittaa nyt hyvin vahvoja lieventymisen merkkejä. Ensimmäinen askel oli loistava laukku ja toinen tämä: loistava pipo. 



heijastava pipo
Koska en ihan kiiltomadoksi halunnut muuntua, päätin tässäkin asusteessa, laukun tapaan, tehdä loistavaksi vain yhden osion: tupsun. Löysin askartelukaupasta heijastinnauhaa, jonka olisi voinut hyvin kutoa kokonaan osaksi pipoa. Minun piponi on kuitenkin kierrätysversio: se oli alunperin neulosliivi, jota en ollut käyttänyt enää vuosikausiin. Koska pidin sen väristä ja kuvioinnista, olin kuitenkin säilyttänyt sen ja hyvä niin. Nyt sille tuli käyttöä. - Se sai luvan muuntua pipoksi.

Tupsun tein harmaasta, pörröisestä langasta, jonka sekaan kieputtelin heijastinlankaa. Sitä on tupsusta ehkä noin 1/3. - Hyvin loistaa! 

Jos laitan päähäni tämän pipon ja olalle keikkumaan kiiltolaukkuni, on näkyvyyteni jo moninkertaisesti parempi kuin aiemmin. Jee ja autoilijat kiittää! 

Olen oikeasti yllättynyt, miten hyvin melko pienikin määrä heijastinmateriaalia loistaa. Erään kaupan lankaosastolla huomasin Novitan lankaa, johon on jo valmiiksi kieputettu heijastinlankaa. Se näytti kyllä mielestäni jo niin hintelältä, että tiedä sitten sen loistavuudesta. Tämä erikseen myytävä heijastinlanka on kuitenkin sen verran leveää, että se selvästi jo loistaa todella hyvin. Vai mitäs tuumaat tästä valopäästä! :)

heijastava pipo
heijastinlanka
heijastava pipo

Eikös olekin ihanaa, kun tuli ihan oikea talvi! Minä niin tykkään, kun on valkoista ja lumi sanoo kenkien alla nirsknarsk. Siinä on jotain sellaista vanhanajan tuntua. En oikein edes tiedä miksi. Ehkä siitä tulee myös mieleen vanhat kotimaiset elokuvat ja ajatus siitä, että tätä samaa lumen narskunaa on kuunneltu iät ja ajat. Erilaisia, eri aikakausien kenkiä, monenlaisissa elämänolosuhteissa on tallonut pitkin lumisia tienoita. Hienostokengät, rahvaan kengät, palvelusväen... ja sama nirsknarsk on kuulunut kenkien alta. 

Olisi ihan mahtavaa nähdä erilaisia,  tyylikkäitä heijastinratkaisuja! Vinkkaa ihmeessä, jos olet itse sellaisen tehnyt. 

P.S. Mikäli kaipaat jouluisia käsityö- ja askarteluideoita, niin kurkkaapas täältä. Olen myös koonnut Pinterestiin jatkuvasti päivittyvän jouluaiheisen taulun, josta löydät monenlaista jouluista itse tehtävää juttua.

P.S.S. Oletkos menossa Tampereen kässämessuille ensi viikonloppuna? Minä ajattelin mennä perjantaina. Jos olet tulossa ja tunnistat, niin nykäise ihmeessä hihasta. - Olisi ihana ainakin moikata! :)

Leppoisaa viikonloppua sinnekin! :)

Tykkäsitkös tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.

22 kommenttia

  1. Hahaa kärsin kans tuosta heijastin allergiasta...! Mutta tuo siun idea on huippu! Olen karsastanut myös heijastinlankoja mutta sekoitettuna muuhun se voisi toimia miunkin käytössäni. Kiitos taas hyvästä ideasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa - voidaan perustaa vaikka anonyymit heijastinallergigot -ryhmä. ;) Ja eipäs kestä. Kiva jos sait inspiraatiota. :)

      Poista
  2. Tosi hyvä idea tuo heijastintupsu! Ja näyttääkin hyvältä. Mie taas ymppään heijastimia melkein joka paikkaan. Tähän farkkulaukkuun laitoin heijastinkangasta reiän paikkaukseksi vähän niin kuin alikeompeluna. Ompelin laukkuun myös heijastinkolmioita näyttävästi.

    Tähän farkkulaukkuun leikkasin huomioliivistä ratkomastani (edullisin tietämäni tapa hankkia heijastinnauhaa, liivi tietty kirpparilta) heijastinnauhasta ornamenttikuvion.

    Pyörän koriin pujottelin heijastinnauhasta leikkaamaani suikaletta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Laura! Ootpa tehnyt kivoja heijastinjuttuja. Erityisesti tykästyin ornamenttiin - kauniin näköistä. :)

      Poista
  3. Hyvä idea. Kaunis pipo ja tuo heijastin on mahtava, toimisi kyllä ihan varmasti meidän 16v pojalla.

    VastaaPoista
  4. Tosi kivannäköinen, täytyy ehkä tehdä omaan pipoon samanlainen, kun siitä meinaa vanha tupsu lähteä jo irti:)

    VastaaPoista
  5. Mä just viime postauksessa esittelin heijastinlapasia, jotka on tehty Novitan langasta. Yllättävän hyvin heijastelevat. :) Kauniita kuvia olet ottanut itsestäsi talvisessa luonnossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan näköisiä olit tehnyt ja hyvä tietää että sekin lanka toimii! :) ja kiitos - kiitokset kuvista menee taas meidän 9 v pojalle. :)

      Poista
  6. Tosi mainio idea! Ei tarvitse näyttää hölmöltä vaikka onkin heijastimia. Ehdottomasti parempi kuin ei mitään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No nimenomaan. Voisihan sitä vaikka tapetoida itsensä heijastinkankaalla, mut... ;)

      Poista
  7. Joteskin tutulta näyttää toi materiaali... Mut kiva ja toi tupsuhomma on mainio idea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se onkin toinen niistä mitkä ostit jostain joskus vuosia sitten. Käytin tätä aikanaan paljon, mut malli ei enää viimevuosina tuntunut omalta. Hyvä materiaali, ni kannatti käyttää uusiks. :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kiva kuulla - niin sinullakin (kävin kurkkaan)! :)

      Poista
  9. Vanhat villapaidat on ihan parasta uusiokäyttömatskua! Vähän harmi, että oon jo uusiokäyttänyt kaikki omani ;). Pipo on tosiaan loistava, monellakin tapaa ja oot niin onnellisen näköinen kuvissa :). Itsekin olen lapsille tehnyt vanhoista villaneuleista joskus pipoja samaan tyyliin, saa mukavan nopsaan itse neulotun näköistä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Juu tuo on aika nopsakka tapa kyllä. Ja kiitos: poika otti kuvat - huomaan, että kuvissa on läsnä aina ihan erilailla semmoinen lempeys silloin, kun lapsi ottaa kuvat. Aika luonnollistakin toki. :)

      Poista
  10. On muuten nätti pipo, suorastaan loistava! Jäin laukku -postauksesta ihan miettimään, mitä muuta heijastavaa siellä on suunnitteilla:)
    Lauantaina pyörähdin messuilla ja parissa pisteessä tuli hypisteltyäkin erilaisia heijastintarvikkeita..ja lankoja..ja kankaita..tällä kertaa rahat kuitenkin säästyi, ostin meinaan messuilta vain tuliaiset lapsille. Luulen, että pari messuilta saatua inspistä sekoitti mun pään, etten pystynyt keskittymään enää ostoksiin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan! Joo ja tällä pimeyden määrällä kyl tarvetta ois lisäloistokkuudellekin. :) Odotan innolla, mitä sun inspiroitumisista seuraakaan! P.s. harmitti kun niin moni oli liikkeellä la. Oisin halunnut sutkin tavata livenä. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.