Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Appelsiinimakramee – joulukuusen pieni aurinko

appelsiinimakrame
ohje appelsiinimakrameehen Muutama päivä sitten oli talvipäivän seisaus. Pitkä pimeä ajanjakso alkaa pikkuhiljaa taittumaan.
 Taitekohdan kunniaksi palanen aurinkoa pimeyden keskelle: appelsiinimakramee, olkaapas hyvät!
Tämä postaus on osa Käsityöblogien joulukalenteria eli luukku 24. Eilisen kalenterin luukun löydät Lumisiivet-blogista ja kaikki luukut Rosanna of May -blogista.

Tekemisiäni pidempään seuranneet tietävät, että rakastan yhdistellä erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Alun perin ajatukseni oli tehdä tähän joulukalenteriluukkuuni ihan muuta, mutta yksi ajatus johti toiseen ja kolmanteen ja no, tiedät kyllä.

Kaikki sai alkunsa siitä, että halusin kuivattaa appelsiineja koristeiksi. Joulukuusta ripustellessani nostelin oksille viime jouluna tekemäni piparkakkumakrameet. Todennäköisesti niistä tuli mieleen ajatus jonkinlaisesta uudesta joulumakrameesta. Appelsiinit + makramee, kyllä!


appelsiinimakrame

Näin teet appelsiinimakrameen

Tarvikkeet:
 • Appelsiinin renkaita
 • Makrameenarua
 • Anistähtiä
 • Kuumaliimaa
 • Siimaa

 1. Kuivata appelsiinirenkaat uunissa
 2. Valitse kuivatuista renkaista mieluisan kokoinen. Leikkaa veitsellä tai saksilla appelsiinin keskusta irti. Jos reunoihin jää vielä appelsiinin lihaa, vuole ne pois ja pese tarvittaessa irti.
 3. Valitse sitten renkaista sopivan kokoinen eli sen kokoinen, että se mahtuu napakasti tyhjäksi vuollun appelsiinirenkaan sisään. Älä kuitenkaan jätä sitä vielä tässä kohtaa renkaan sisään.
 4. Pujota makrameenarut keskustattoman appelsiinirenkaan alareunaan ja solmeile mieleisesi makrameemalli. Minun käyttämäni makrameesolmu on Bubble Macramee Knot. Sillä nimellä löytyy Youtubesta paljon ohjevideoita. Mikäli appelsiinirengas alkaa venymään solmeillessa, voit laittaa toisen appelsiinirenkaan keskustattoman sisään tässä vaiheessa.
 5. Kun makramee on mielestäsi sopivan mittainen, tasoita narujen päät ja kampaa auki tiheäpiikkisellä kammalla.
 6. Liimaa lopuksi muutama anistähti appelsiinin alareunaan kuumaliimalla ja pujota appelsiinin yläreunasta läpi pätkä siimaa tai lankaa ripustamista varten.


appelsiinimakrame

Meillä on tänä vuonna siitä erikoinen joulu, että vietämme sitä ensimmäistä kertaa omassa kodissa. Hauskaa ja jännittävää. Itse olen tosin tämän illan hengitellyt paperipussiin mieheni tokaisun vuoksi. Siinä siivouksen päätteeksi hän totesi: "Nonni, alkaakin olemaan jo siistiä. Huomenna vois ostaa vaikka keittiön pöydälle jonkun kertakäyttöliinan." Kuulitte oikein: KERTAKÄYTTÖLIINAN! Happea! Ja minä kun olin jo viimeiset pari tuntia miettinyt, että minkähänlaiseen malliin taittelen servietit ja haetaanko metsästä vielä havuja koristeeksi vai mitä. Niin ihanaa laittaa oma joulu. Mutta että kertakäyttöliina! Onneksi aiheesta ei tarvinnut vääntää sen enempää. ;)

Ihanaa joulua sinulle!

4 kommenttia

 1. Onpa ihanan raikas koriste. Ja tosi kaunis! Tuota voisi itsekin kokeilla tehdä. Ihanaa Joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ Helppo tehdäkin. Helpommillaanhan voi tehdä pelkät hapsut. Ihanaa joulua sinullekin! 😊

   Poista
 2. Nätit kuvat👌🏻 Kiva erilainen makramee idea, ja vielä yhdistettynä kuusen koristeeksi.🤩 toki, voihan koristetta pitää muuallakin. Todella nätti! Hyvää joulua!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo, tätä voi käyttää koristeena toki muuallakin. Hyvää joulua sinullekin! ❤️

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.