Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Näkyvyyttä pimeyteen: konekirjotut heijastimet

konekirjotut heijastimet
konekirjotut heijastimet

 Yhteistyössä: Husqvarna Viking Suomi

Ihana valkeus ja joulukuun ensimmäinen! Ihan uskomatonta, kuinka isosti lumi vaikuttaa tunnelmaan pitkän, pimeän ja sateisen syksyn jälkeen. Ainakin itseäni tämä loputon harmaus on kyllä jo hieman ahdistanut. Tai ehkä kaikkein eniten jatkuva vesisade.

Vesisade, pimeys, kaupunginvalot, autojen valot. Siinäpä miltei tappava yhdistelmä. Ainakin itseäni auton ratin takana oleminen hirvittää tähän vuodenaikaan, sillä tummiin pukeutuneita, heijastamattomia ihmisiä on oikeasti lähes mahdoton huomata. Pienten lasten vaatteissa heijastimet onkin yleensä jo kivasti integroituina, mutta aikuisten ei. Päätin varmistaa, etten nyt ainakaan itse ole se pimeässä vaisusti häivähtävä musta varjo ja ompelin itselleni muutamat heijastimet.
heijastimien ompelu
konekirjonta

Heijastinkankaasta ommellut heijastimet saivat ilmeenä konekirjomalla (koneena minulla on Husqvarna Viking Designer Topaz 40). Hihaan ompelin näkyvyyden maksimoimiseksi kokonaisen lumihiutaleketjun ja reppuun pienen tasselilla koristellun hiutaleen. Pitkässä heijastimessa yhdistin hiutaleet toisiinsa korulenkein. Aika näyttää, kuinka korulenkit kestävät käytössä. Pieni sirkkarengas voisi jatkokehittelyä ajatellen olla kestävämpi.

heijastimen ompelu
heijastimen ompeluHiutaleketjun kirjontakuvio on ostettu Emroidery Librarysta. Tasselihiutaleen kuvio on peräisin Premier-kirjontaohjelman omasta kuva-arkistosta. Heijastinkankaan väliin laitoin tukihuopaa. Näin heijastimista tuli kivan jämäkät.

Enköhän näiden avulla tule nähdyksi. Luulenpa, että näitä tulee tehtyä joululahjoiksikin.

Oletkos sinä tehnyt itse heijastimia? Tai heijastavia koruja?

Lue myös: 

Loista tyylillä ja bongaa kuvista heijastin
Ihan loistava pipo

Seuraa Kototekoa:

Instagramissa

Facebookissa

Pinterestissä


Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.