Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Konekirjottu joulutyyny

konekirjonta
konekirjonta

Yhteistyössä: Husqvarna Viking Suomi

Jossain kohtaa joulun tekemistäni sain ajatuksen jouluisista tyynyistä. Ajattelin, että siinä muiden puuhien lomassa kirjoisin ihan vain nopeasti yhden tyynyn tai ehkäpä jopa kokonaisen sarjan. 
Konekirjomalla saisin ihanasti ja ennenkaikkea nopeasti kivan ilmeen. Kaikki käsitöitä harrastavat tietävät, mitä sanat "minä ihan vain nopeasti" enteilee... 

No, ei syntynyt nopeasti, eikä helposti. Olin päättänyt, että kuvion tulisi olla tumman punainen, eikä minulla ollut sen väristä kirjontalankaa. Itsepintaisesti yritin kirjoa tavallisella ompelulangalla ja saumurin langalla. Kirjoin kuvion lopulta viiteen kertaan: aina kuvio jäi jostain kohtaa vajaaksi tai ommel junnaamaan paikoilleen.

Syylliseksi paljastui lopulta heikkolaatuinen lanka. Olen kirjonut jonkin verran ihan tavallisilla langoilla ja olen saanut kirjonnan onnistumaan niillä oikein hyvin. Aiemmat kuviot ovat kuitenkin olleet huomattavasti simppelimpiä ja pistojen määrä on ollut paljon pienempi. Tässä kuviossa ei kirjonta vain kertakaikkiaan onnistunut ilman oikeaa kirjontalankaa. Lopulta ajattelin testata aikaa sitten ostamaani liukuvärjättyä moniväristä lankaa ja se toimikin oikeastaan tosi kivasti. 

Konekirjonnassa oppii kyllä jokaisella kerralla jotain uutta. Tällä kertaa sain Facebookin konekirjontaryhmästä useita hyviä vinkkejä: uusimpana vinkkinä kirjontavauhdin hiljentämisen. Selvästi se auttoi tiheimmissä kohdissa.kirjova kone
konekirjonta

Lopputuloksesta tuli kuitenkin tosi kiva. Kuvasin valmiin tyynyn vanhempieni luona. Se istui niin kauniisti heidän sohvalleen, että päätinkin antaa sen äidilleni lahjaksi. Ensi jouluksi sitten uudet tyynyt omaan kotiin. 

Kone: Husqvarna Viking Designer Topaz 40
Kangas: Pentik
Kirjontakuvio: Embroidery Libray

Lue myös:


4 kommenttia

 1. Tyylikäs tyyny! Liukuvärjätty lanka ei kuulosta mielestäni kovin lupaavalta, mutta ainakin tässä lopputulos näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ Se on itseasiassa aika kivan näköistä lankaa, mut tähän en ois sitä alunperin ajatellut. Ihan kivasti toimi kummiskin. 😊

   Poista
 2. Kauniita kuvioita, hieno lopputulos!

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.