Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Virkatun palasaippuapussin ohje


virkatun saippuapussin ohje

Olen miettinyt viime aikoina tosi paljon lahjojen antamisen teemaa ja nimenomaan käsitöitä tekevän ihmisen kulmasta. Olen aika pohdiskeleva persoona, joten tämäkin teema on herättänyt pohdintaa vähän pintaa syvemmältä. Tykkään siitä, että hyppään omien mieltymysteni ja ajatusmallieni ulkopuolelle ja koitan tarkastella asioita mahdollisimman objektiivisesti.


Käsityöt on ihana ja syvästi arvostettava asia. Ja olen itse sitä mieltä, että kaikkein tärkeintä lahjojen antamisessa on pyyteetön ajatus. Halu ilahduttaa toista. Viime vuosina olen kuitenkin alkanut kulutuskriittisyyteni lisääntyessä olemaan yhä tarkempi sen suhteen, että tekemälleni ja antamalleni lahjalle olisi ihan oikeasti myös käyttöä.

Käsityönä tehty juttu on monen mielestä arvostettava asia jo itsessään. Mutta onko käsityönä tehdyllä meikkipussilla tai kauppakassilla itseisarvoa, jos sellaisia sattuu kotoa löytymään jo valmiiksi kasapäin? Onhan kuitenkin hieman sääli, jos oma vaivannäkö päätyy vähin äänin heti joulun jälkeen eteenpäin kierrätettäväksi. 

Ainakin itse tunnistan itsessäni sellaisen tietyn käsityösokeuden: etenkin vielä jokunen vuosi sitten saatoin tehdä miltei hurmoksellisessa tilassa jotain sellaista, mitä minusta nyt oli vain ihana tehdä. Siinä hurmoksessa saattoi kadota näkymä lahjan saajasta. 


Tänä vuonna annan joululahjoiksi aika monta jo ennakkoon minulta tilattua käsityölahjaa: rahin päällystys, läppärin suoja, heijastimia, sisustustyyny. Lisäksi ajattelin antaa osalle lahjoiksi tämän postauksen lopusta löytyvän tulostettavan fiksauslahjakortin eli vaatteiden korjauspalvelun.

Tämän postauksen hamppulangasta virkattu palasaippuapussi on yhdessä saippuan kanssa ekologinen ja käyttökelpoinen lahja varmasti melko monelle. Ohje on julkaistu aiemmin Kototekoja-kirjassanivirkkausohje palasaippuapussiin

Näin virkkaat saippuapussin


Virkkaa 28 ketjusilmukkaa. Mikäli haluat pussista leveämmän tai kapeamman, lisää tai vähennä silmukkamäärää. Muista, että määrän tulee olla neljällä jaollinen. Yhdistä ketjusilmukat ympyräksi kiinteällä silmukalla ja jatka virkkaamista. 


1. krs: Virkkaa 5 ketjusilmukkaa. Kiinnitä 5. ketjusilmukka aiemmin virkatun ketjusilmukkakerroksen 4. silmukkaan kiinteällä silmukalla. Hyppäät siis 3 silmukan yli. Virkkaa uudestaan 5 ketjusilmukkaa, jätä virkkaamatta 3 silmukkaa ja kiinnitä jälleen kiinteällä silmukalla 4. silmukkaan.

2. krs: Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja kiinnitä silmukat edellisen kerroksen 1. ketjusilmukoista muodostuvaan lenkkiin kiinteällä silmukalla. Silmukka tehdään ketjusilmukkalenkin ympärille, ja se asettuu lenkin keskelle (ks. kuva). Jatka näin, kunnes pussi on mielestäsi sopivan korkuinen.

Sulje pussin pohja yhdellä kerroksella kiinteitä silmukoita.

Virkkaa halutessasi reunaan pitsikuviointi: Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkalenkkiin 1 kiinteä silmukka, 1pylväs, 1 kaksoispylväs ja 1 kiinteä silmukka. Päätä kerros kiinteällä silmukalla kerroksen ensimmäiseen silmukkaan.

Pujota lopuksi virkattuun reunaan nauha tai itse tehty nyöri. 

Nyörin ohje: Mittaa noin 1,5 metriä lankaa kolminkertaisena. Kierrä kummastakin päästä eri suuntiin. Tuo sitten nyörin päät yhteen ja anna nyörin kieputtua itsensä ympärille. Mikäli nyöri näyttää mielestäsi liian löysältä, jatka kiertämistä ja vedä sitten päät yhteen. 

Vinkki: Ota tämä virkkaustekniikka haltuun! Sen avulla virkkaat itsellesi helposti kivoja kesäkasseja tai vaikka kestohedelmäpusseja.

ohje virkattuun saippuapussiin
Tallenna tästä ohje talteen Pinterestiin!

Millaisia mietteitä sinussa herättää omatekeoisten lahjojen antaminen tai millaista pohdintaa sinä teet lahjoja miettiessäsi?

Lue myös:


1 kommentti

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta virkkaajalle, joka pitää koukkua nyrkissä. Ehkä osaankin?

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.