Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

BLOGIMAAILMAN MATKAAJAN PÄIVÄKIRJA JA UUSI MEKKO


Rrrrakastan blogeja! Blogit ovat halpamatka omalta kotisohvaltani. Iso mukillinen teetä, läppäri ja rento asento. - Taas mentiin, Ciao! 

Ensimmäinen silmiini osuva postaus: ”Aina muodikas, raikas valkoinen ja häikäisevän turkoosina kimmeltävä Välimeri ovat voittamaton yhdistelmä.” Ooh... Välimeri! Mielessäni olen jo kaukana Italian Rivieralla. Ajelen pitkin kiemuraisia vuoristoteitä. Pian jo hyppäänkin laivaan ja seilaan eteenpäin... Klik, klik. Mitäs tuolla lukeekaan? Siristelen silmiäni kirkkaassa auringonvalossa. Kaivan jättisuuret aurinkolasini esiin pienestä, somasta käsilaukustani ja katson uudestaan: ”Poimi rantahietikon simpukat tuliaisiksi kotiin ja maalaa ne kullan ja hopeisen sävyisiksi.” - Ihastuttava idea, huokaan ihastuksesta ja miltei jo kumarrun poimimaan simpukoita. Matka jatkuu...


Klik, klik... Edessäni häämöttää tuntematon, mutta houkuttelevalta näyttävä ranta. - Tuo on aivan pakko nähdä! Rannalla viittilöi kauniisti ruskettunut nainen, joka on sipaissut auringon kellertämän tukkansa huolettomalle sykerölle. Hän on juuri se nainen, joka pettyi parisuhteeseensa, kyllästyi tavanomaiseen elämäänsä Englannissa ja möi lopulta kaiken omaisuutensa muuttaakseen tänne. Ikivanha, ränsistynyt kartano on kokenut täydellisen muodonmuutoksen hänen taitavissa käsissään. Remontoinnin ohessa hän ryhtyi pitämään nettipäiväkirjaa remontointiprojektistaan. Tänä päivänä hän on maailmankuulu bloggari. Katselen ympärilleni ja ihastelen hyvällä maulla remontoitua ja sisustettua vanhaa kartanoa: täydellinen yhdistelmä vanhaa ja uutta – modernia tyylikkyyttä ja boheemia rentoutta. Tänne tulen taatusti vielä uudestaan! Suljen kartanon oven ja jatkan matkaani.

 Klik, klik. Klik. Katseeni tavoittaa vilahduksen italialaisen DIY-muotibloggarin päivityksestä. Samantien istunkin jo Vespan kyydissä. Ajelen pitkin italialaisen kaupungin pikkukatuja. Tukkani hulmuaa tuulessa, aurinko kimmeltää kullanvärisenä katujen väleihin pingotettujen pyykkinarujen lomasta... Ajan eteenpäin, kunnes katseeni nauliutuu ruoka-annoksen kuvaan: valkoinen lautanen, jonka päälle on kasattu täydellinen ruoka-annos. - Pikkuisen vielä pirskoteltu kastiketta reunoille somiksi pikkutäpliksi. Saatan jo kuulla miltei tuoreen maalaisleivän lohkeavan äänen...

”Niin, että olitkos sinä jo vienyt koiran ulos iltapissalle vai vienkö minä?” Säpsähdän. Mieheni ääni kuuluu jostain kaukaa... ääni lähestyy... Tumps! Paluulento takaisin kotisohvalle sujuikin yllättävän nopeasti.


Ompelu, DIY-sisustaminen, Refashion ja välillä myös muoti ja ruoka. Blogit ja Instagram ovat kuin kellon ympäri tarjolla oleva ehtymätön pinkka naistenlehtiä. Juuri kun ajattelet, että tämän postauksen jälkeen lähdet nukkumaan... ”Wau, poronsarvista tehty kynttelikkö!” Ooh, siis aivan ihana! Ja taas mentiin.

Blogit ovat maailma ja maa. Yhdessä suunnassa näkyy käsityöharrastajien kylä, toisaalla taas sisustusharrastajien. Lähemmäksi zuumattaessa tuntuu jo miltei siltä kuin koputtaisin jonkun kotioveen. On aina yhtä kiehtovaa astua sisään ensimmäisen kerran. Katsella ensin varovaisesti ympärilleen. Ilahtua, ihastua. Tulla toisenkin kerran. Avata suunsa. Tervehtiä. Keskustella. Tutustua. Seuraavalla kerralla tuntuukin jo siltä, että voin astua sisään koputtamatta. Jutella jo vähän tuttavallisemmin. Aika kuluu ja pian blogitalon emäntä alkaa tuntumaan jo lähes ystävältä. Koskaan en ole häntä vielä tavannut tietokoneen ruudun ulkopuolella, mutta silti hän tuntuu jo läheiseltä. Henkilöltä, jonka kanssa jaan jotain samaa.

Kiitos teille kaikille ihanille, jotka olette löytäneet tienne tänne. On ilo jutustella ja tutustua. Ovet ovat auki. Tervetuloa, milloin vain! Avaa myös rohkeasti suusi. Minusta on mukavaa höpötellä ja tutustua. Suhtaudun aina uusiin ihmisiin uteliaan innostuneesti.

Mikäli haluat käydä kurkkaamassa, minne kaikkialla kaikkialle minun Blogi- ja Instagram-matkani suuntautuvat, niin täältäpä löytyy kohdelistaa. - Mitkäs ovat sinun suosikkikohteesi? Pysytteletkö Suomen rajojen sisäpuolella vai kurvailetko halki maailman tuosta vain, suih? 

P.S. Kuvat otettiin Suomen Wanna be Rivieralla eli Vuosaaren Aurinkolahdessa. Ja mekko siis omatekoinen. Turkoosi ja kukat. - Yhdistelmä, joka suorastaan huusi nimeäni kangaspakkojen lomasta. 


Aurinkoista syysviikkoa!

34 kommenttia

  1. Olipa kiva juttu ja kuvat:) Luen myös blogeja sen sijaan, että lukisin lehtiä... Aina tilaisuuden tullen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja! Niinpä. Varmasti aika moni meistä tekee juurikin näin. Ei ole printtilehdillä helppoa... Mut ajan henki on nyt tää. Toisaalta kyllä minusta on ihana lukea ihan paperisiakin lehtiä. Siinä on niin selkeä aloitus ja lopetus. Välillä nimittäin blogisurffailuun voi lähes hukkua. Lehdissä sentään se lysti loppuu jossain kohtaa. :)

      Poista
  2. Mää kans luen blogeja... ja ukko motkottaa kun on kuulemma "koko ajan tabletti kourassa". Lehdet ois kuulemma eri asia. Miehet.

    Ihana mekko by the way!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm.. Tavallaan ymmärrän miestäsi. Siis siinä mielessä, että jotenkin netti imee sisäänsä tosi tiiviisti ja lukemista on vaikea lopettaa. Mut kivaahan se kyllä on. :)

      Poista
  3. Kiva juttu ja ihana mekko! Kauniin kankaan olet mekkoon löytänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuulia! Tuo kangas oli kyl löytö. Ainut huono puoli on se, että se ei ole materiaalina mitään ihan huippua. Saa nähdä kuin nopeasti nyppyyntyy. Yleensä en osta, jos on tuo riski. Mut tätä en vaan voinut vastustaa. :)

      Poista
  4. Loistava teksti! Ajattelen samoin tuosta"tutustumisesta" blogien kautta, netin välityksellä moni tuntuu jo hyvältä kaverilta :) Pitäisikin tutustua ulkomaisiln blogeihin, tosin nykyistenkin seuraaminen vie aikaa jo tarpeeksi ;) kaunis tunika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No niinpä! On niin mukava ollut tutustua sinuunkin tässä netin välityksellä. :)

      Poista
  5. Kaunis mekko!! Sulla on aina niin viihdyttävää tarinankerrontaa :) Uuuu, Nosh-postausta odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! :) Kiva, jos tykkäät. Viihdyttäminen on kivaa. :)

      Poista
  6. Kaunis mekko!! Sulla on aina niin viihdyttävää tarinankerrontaa :) Uuuu, Nosh-postausta odotellessa!

    VastaaPoista
  7. Olipa hauska ja mielenkiintoinen postaus! Samanlaista blogimatkailua harrastan paljon minäkin ja siksi lopulta aloitin oman blogin kirjoittamisen osa-aika-asustelustani Italiassa :) Viimeksi postasin Amalfi Coastin Sorrentosta, jos virtuaalimatka yhdelle Euroopan kauneimmista rannikoista kiinnostaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiitos, Saana! Kuulostaapa kivalta tuo sinun blogisi. Käyn ilman muuta kurkkaamassa. :)

      Poista
  8. Ihanan soljuva ja mielenkiintoinen teksti. Blogimatkailua tai sanoisinko ompelumatkailua harrastan minäkin ympäri Euroopan ja Amerikan ja kiitos Instagramin nyt myös jonkin verran Aasiassa :). Sinä ja mekkosi olette kaunis pari :). Upeet kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krista, kauniista sanoistasi! :) Vinkkaapa joku blogi Aasiasta!

      Poista
    2. Aasialaiset on just noita Instagramtilejä, blogeja en edelleenkään ole oikein löytänyt paitsi Just Add Fabric (? olikohan se noin) mutta tuolla blogilla on 2 vai 3 kirjoittajaa ja osa mulle ainakin turhan nopeita ja helppoja projekteja inspiraatioksi, joten seuraan enemmän yhden kirjoittajan instatiliä (Emi, joka kommentoi aika usein mulle) joka paljon tekee lapsilleen. Monien Aasialaisten tilien tyyli on ehkä yleisesti ottaen omaan makuuni jopa hieman liian yksinkertaista ja korutonta, mutta välillä leikkauksissa on kivaa jujua ja toisaalta olen aina ollut sitä mieltä, että mitä erilaisempia ompelujuttuja seuraa, niin sitä paremmin myös omiin ompeluihin saa kivoja virikkeitä :). Ja ainahan on kiva ihastella, millaisia kankaita maailmalla käytetään ;).

      Poista
  9. Ihana teksti! Blogi maailmassa tulee usein pysyteltävä suomen rajojen sisäpuolella, haluan ymmärtää lukemani :D Instagramia taas on avannut uuden maailman myös ulkomaalaisiin blogeihin. Tuo tutustuminen on minusta hassua, vieras ihminen alkaa yhtä äkkiä tuntua hyvältäkin kaverilta blogin kautta. Tulee vahvasti sellainen tunne, että tästä ihmisestä minä varmasti pidän :) Kivan näköinen mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Unelmallinen! Itse "luen" paljonkin ulkomaalaisia blogeja. Välillä oikeastikin luen, mutta hyvin paljon tulee lähinnä kuvasurffailtua. Aika paljon siitäkin jo saa. Sitäpaitsi aika monet käsityöblogit ovat sisällöllisesti hyvin teknisiä. Että jollen juuri sillä hetkellä halua lukea, kuinka joku ompelujuttu tehdään käytännössä tms. niin silloin ainakin itselleni riittävät pelkät kuvat. Toki joukossa on aina myös hyvin persoonallisiakin tyyppejä, joiden juttuja on todella hauska lukea.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Thank you so much, Honig Design! :) Sorry for not having the text in English. Sometimes I do try, but quite often I am too lazy to do it... Maybe Next time. And yes, I love the Fabric too! I bought it from Estonia, Tarto. There are so many lovely Fabric Stores.

      Poista
  11. Ihana mielikuvituksellinen postaus kauniine kuvineen! Blogit joita luen on pääasiassa kotimaisia, mutta sitten taas instassa tykkään just siitä globaalista meiningistä, kun voi "nähdä" vähän joka puolelle maailmaa yhdellä selauksella. Samaa mieltä, että blogien kautta tuntuu tutustuneen oikeasti moneen kivaan tyyppiin. Olenkin miettinyt että järjestettäisiin tapaaminen joskus kässäbloggareiden kesken. Hullu idis? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Paulina! Joo, se ois kuule tosi hauskaa! Itse asiassa Weekendchicin Piia-Marin kanssa kesällä puhuttiinkin, että oltaisiin järkätty kässäbloggareiden piknik. Mut se sitten vaan jäi. Jotain vois joskus kyllä järkätä. Ois hauska nähdä livenäkin. :)

      Poista
  12. Ihana mekko,ihana teksti. Löysin blogisi tuossa ihan muutama viikko sitten ja jäin "koukkuun" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja ihana kuulla, että olen onnistunut koukuttamaan. ;) Tervetuloa vain viihtymään tänne, matalaan majaani! :)

      Poista
  13. Kop kop, minä täällä vaan, juodaanko virtuaalikahvit:D Kyllä tämä blogimaailma on aivan ihmeellinen, ja siihen lisäksi vielä tuo Instagram..siihen uppotuu välillä niin, että ajantaju katoaa hetkeksi:) Olen lähinnä pysytellyt kotimaisissa blogeissa. Paljon tulee myös päädyttyä ulkomaisiin blogeihin, kun etsin hakusanalla vaikka jotakin tiettyä ompeluohjetta tai tutoriaalia. Mutta ulkomaisissa minulla ei ole sellaisia vakkariblogeja, joita kävisin lukemassa säännöllisesti. Nätti mekko muuten sinulla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisään vaan, laitoin just kahvin tippuun! :) Juu kyllä noilla Insta-reissuillakin saa aika kivasti ajan kulumaan. Tosin itse oon koittanut pitää seurattavien instatilien määrän kohtuullisena. Kiitos mekkokommentista. :)

      Poista
  14. Voi, onpas nätti mekko! Ihana teksti, ilo lukea sinun sujuvaa kirjoitustasi. Blogien kautta tuntuu kuin tuntisi toisen hyvinkin, ja monien kohdalla se persoona kyllä kohtaa sekä blogissa että livenä. Blogitapaamiset ovat hauskoja! Minä seuraan aika vähän ulkomaalaisia blogeja aktiivisesti, instassa enemmän. Blogeihin on ihanaa sukeltaa, tunnelmoida, inspiroitua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! :) on kyl hauska tavata ihmisiä myös blogimaailman ulkopuolella. Bloggareita siis. Tai minähän en oo kyl kovin montaa edes tavannut livenä. Mut se on jännää. Vähän niin kuin tapais jonkun julkkiksen: "blogista tuttu". ;) Siis kun se on niin jännää kun on tietty mielikuva aina syntynyt ihmisestä blogin ja muun yhteydenpidon kautta. Kiva ois tavata paljon enemmänkin teitä kaikkia, ihanan tuntuisia ihmisiä. :)

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.